2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Orosz internetes honlap nyílt az idióta intézkedések és rendeletek ellen – itthon is kellene!

2 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57415"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_449.thumbnail.jpeg" border="0" width="95" height="100" /></a></span>Dmitrij Medvegyev orosz államfő kezdeményezésére pénteken megkezdte működését az a weboldal, amelyre az értelmetlen és káros bürokratikus ügyintézésről várnak bejelentéseket.

Dmitrij Medvegyev orosz államfő kezdeményezésére pénteken megkezdte működését az a weboldal, amelyre az értelmetlen és káros bürokratikus ügyintézésről várnak bejelentéseket.

Dmitrij Medvegyev orosz államfő kezdeményezésére pénteken megkezdte működését az a weboldal, amelyre az értelmetlen és káros bürokratikus ügyintézésről várnak bejelentéseket.

    A honlapon, amely a "Rosszija bez durakov", vagyis "Oroszország buta emberek nélkül" címet kapta, mindenki szóvá teheti a hivatali packázásokat és az értelmetlen eljárásokat.
    A véleményoldal létrehozását Medvegyev a Szövetségi Tanács, az orosz törvényhozás felsőháza december végi ülésén vetette fel, és a szintén államfői kezdeményezésre létrehozott, úgynevezett "nagy kormány" weboldalán működik.
    A nyilvánosságot arra szólította fel, hogy számoljanak be ezen az oldalon a bürokrácia túlkapásairól, trükkjeiről, amelyek alapján az adott intézkedés megszüntetéséről, vagy korrekciójáról döntés születik majd, és szükség esetén – mint ígérte – a bejelentéseknek személyi következményei is lehetnek.
    Máris több rovata van a honlapnak. Például "törvények és dokumentumok", "közlekedés és utak", de meg lehet tekinteni az úgynevezett bürokrácia-térképet, amelyen a hivatalnoki butaságok gyakoriságát jelölik meg alkotói. Moszkvában a belvárosban, a Szadovoje kolco körúton belül rögzítették a legtöbbet.
    Az oldal készítői az orosz hivatalnokok 10 legnagyobb butaságát is közzéteszik majd. Az orosz államfő a hangzatos kampányt már tavaly novemberben elindította, amikor "A legidiótább közigazgatási döntés" címre országos pályázat kiírását kezdeményezte Jekatyerinburgban.

Kegyes Csilla

kkc \ kvs

MTI 2012. január 20., péntek 21:12

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.