2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Oscar díjas filmeknél használt Avid technológiával: Rekord rövid idő alatt vágták készre a Valami Amerika 2-t

3 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/21148"><img class="image thumbnail" src="/files/images/vam.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>December 18-án, ünnepélyes keretek között Budapesten mutatják be Herendi Gábor régóta várt Valami Amerika 2 című filmjét. </p><p> 

 

vam.thumbnailDecember 18-án, ünnepélyes keretek között Budapesten mutatják be Herendi Gábor régóta várt Valami Amerika 2 című filmjét.

 

 

vam.thumbnailDecember 18-án, ünnepélyes keretek között Budapesten mutatják be Herendi Gábor régóta várt Valami Amerika 2 című filmjét.

 

A rendező szerint a film pörgősebb és fordulatosabb, mint az előző rész, és mivel a történetbe új szálak szövődtek a szereplők listája is számos új névvel bővült: Csuja Imre, Tompas Kátya, Thuróczy Szabolcs, Faragó András valamint Lucia Brawley aki a Lora című előző Herendi filmből, vagy Oliver Stone World Trade Center-éből lehet ismerős. A szokatlanul nagy mennyiségű forgatott nyersanyagot az alkotóknak rekordidő alatt kellett készre vágni, mert a premier az eddigi szokástól eltérően nem februárban, hanem karácsony előtt lesz.

A filmben nincsenek klasszikus értelemben vett stúdió díszletek, minden jelenetet az alkotók egyedi kreativitása és ízlésvilága szerint átalakított, de eredeti helyszínen vettek fel. A vígjátékokban megszokott rengeteg pörgős dialógus mellet, több magas színvonalú eredeti koreográfiát is tartalmaz a film, amelyek szintén teret adtak a vágók fantáziájának. Az egyik táncjelenetben a színpadi esőztetéshez, a technikusok 3000 liter vizet használtak el. A feladat igazi kihívások elé állította az alkotókat, mind a táncpróbákon, mind a vágóasztalon.

Az utómunka és azok előkészületei a HD jeleket is kezelni képes Avid Media Composer szoftverekkel, valamint az AVID DNA termékcsalád berendezéseivel készültek, melyek hatékonyan segítették a nagy mennyiségű forgatott film anyag – összesen 44 0000 méter! – és a hozzá felvett 6-8 hangsáv feldolgozását, és rendszerezését. Az Avid Media Composer piacvezető media management rendszere jelentősen megkönnyítette a nagy mennyiségű nyersanyag áttekintését, illetve a vágás során a kreatív döntések meghozatalát. A nyersanyagot miután digitalizálták, szerverre került és megindulhatott az offline feldolgozás. A film gyakorlati vágásának sebessége felülmúlta az átlagot, hiszen két vágó, egy vágóasszisztens és a rendező alig 3 hónap alatt készítette el a végleges verziót. A megosztott háttértáron tárolt anyagot az operátorok mind a két AVID Media Composer munkaállomásról párhuzamosan érték el, s így akár egy időben is képesek voltak ugyanazon az anyagon dolgozni. Amikor egy kreatív döntés megszületett az egyik vágóasztalon, a másik terminálon már látható volt az eredmény, és onnan folytathatták a munkát további módosítások végrehajtásához.

Az után, hogy az első rész rekord mennyiségű, 540 000 nézőt vonzott a hazai mozikba, elképzelhető, hogy a folytatás is rendkívüli szórakozást nyújt idén karácsonykor mindazok számára, akik kedvenc magyar sztárjaikat szeretnék viszontlátni ebben a nagyszabású produkcióban.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.