Budai VárnegyedBudai Várnegyed 

A vártnál is többen vettek részt azon a szakmai beszélgetésen, melyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. hívott össze kedd délelőttre a Budai Várban működő intézmények és szolgáltatók részére.

Budai VárnegyedBudai Várnegyed 

A vártnál is többen vettek részt azon a szakmai beszélgetésen, melyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. hívott össze kedd délelőttre a Budai Várban működő intézmények és szolgáltatók részére.

Az üzlettulajdonosokat, szállodákat, éttermeket és múzeumokat a Magyar Kultúra Alapítvány székházában fogadta Fekete László, a turisztikai promóciós szervezet ügyvezetője. A meghívottak örömmel fogadták a BTH megkeresését, hiszen a találkozó kiváló lehetőséget teremtett a személyes információcserére, így a turizmusban résztvevők véleményének, s a budavári problémák megismerésére is.

A megbeszélés konkrét és előremutató eredményekkel zárult. A résztvevők egyetértettek abban, hogy szükség van az összehangolt, egységes fellépésre annak érdekében, hogy a Budai Vár, mint önálló és egyedülálló turisztikai attrakció és annak szolgáltatásai méltó nemzetközi hírnévre tegyenek szert a jövőben.

Ennek érdekében a BTH Kht. a közeljövőben több új, kifejezetten a Budai vár és annak területén működő szolgáltatások népszerűsítését szolgáló promóciós eszköz bevezetését vállalta.

A világörökségi helyszín turisztikai központjaként üzemelő budavári Tourinform irodában a BTH még márciusban kialakít egy 'Vár-info' sarkot, amelyet kizárólag a budavári szolgáltatók propektusainak, szórólapjainak tart fenn. Így a turisták az általános budapesti és vári információk mellett a helyi szolgáltatók ajánlataival, programlehetőségeivel részletesebben is megismerkedhetnek. Mindemellett a Tourinform iroda a vári programszolgáltatók, kulturális és turisztikai létesítmények, rendezvények jegyeit is értékesíteni fogja.

Jelentős eszköze lesz a budavári információáramlás folyamatosságának és a szolgáltatók közötti kommunikáció megkönnyítésének az ún. 'Budavári Hírlevél', melyet a BTH Kht. áprilistól indít útjára.

Budapest hivatalos internetes oldalán (www.budapestinfo.hu) Fekete László ügyvezető kiemelt megjelenést kínált fel a budai vár nevezetességeinek bemutatására. Hangsúlyozta, hogy a turisztikai főszezonra elkészülő budavári oldalak hat nyelven tartalmazzák majd a világörökségi helyszín legfontosabb információit, térképeit, szolgáltatásait, s csábítják a várba a BTH honlapját évente felkereső több mint 3 millió potenciális utazót.

A BTH Kht. még az idei szezonra létrehoz egy speciális turisztikai Vártérképet is, mely segítségével a turisták könnyedén tájékozódhatnak a Várnegyed történelmi épületei között. A találkozó résztvevői részéről nagy fogadókészség mutatkozott az új eszközök iránt, sőt vállalták, hogy a Vártérképet kihelyezik a turisták részére a saját létesítményeikben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük