2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Összefogja a Budavári szolgáltatókat a BTH

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/10910"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Budaivar.thumbnail.jpg" border="0" alt="Budai Várnegyed" title="Budai Várnegyed" width="100" height="64" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Budai Várnegyed</strong></span></span>  <p>A vártnál is többen vettek részt azon a szakmai beszélgetésen, melyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. hívott össze kedd délelőttre a Budai Várban működő intézmények és szolgáltatók részére. </p><p>

budai várnegyedBudai Várnegyed 

A vártnál is többen vettek részt azon a szakmai beszélgetésen, melyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. hívott össze kedd délelőttre a Budai Várban működő intézmények és szolgáltatók részére.

budai várnegyedBudai Várnegyed 

A vártnál is többen vettek részt azon a szakmai beszélgetésen, melyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. hívott össze kedd délelőttre a Budai Várban működő intézmények és szolgáltatók részére.

Az üzlettulajdonosokat, szállodákat, éttermeket és múzeumokat a Magyar Kultúra Alapítvány székházában fogadta Fekete László, a turisztikai promóciós szervezet ügyvezetője. A meghívottak örömmel fogadták a BTH megkeresését, hiszen a találkozó kiváló lehetőséget teremtett a személyes információcserére, így a turizmusban résztvevők véleményének, s a budavári problémák megismerésére is.

A megbeszélés konkrét és előremutató eredményekkel zárult. A résztvevők egyetértettek abban, hogy szükség van az összehangolt, egységes fellépésre annak érdekében, hogy a Budai Vár, mint önálló és egyedülálló turisztikai attrakció és annak szolgáltatásai méltó nemzetközi hírnévre tegyenek szert a jövőben.

Ennek érdekében a BTH Kht. a közeljövőben több új, kifejezetten a Budai vár és annak területén működő szolgáltatások népszerűsítését szolgáló promóciós eszköz bevezetését vállalta.

A világörökségi helyszín turisztikai központjaként üzemelő budavári Tourinform irodában a BTH még márciusban kialakít egy 'Vár-info' sarkot, amelyet kizárólag a budavári szolgáltatók propektusainak, szórólapjainak tart fenn. Így a turisták az általános budapesti és vári információk mellett a helyi szolgáltatók ajánlataival, programlehetőségeivel részletesebben is megismerkedhetnek. Mindemellett a Tourinform iroda a vári programszolgáltatók, kulturális és turisztikai létesítmények, rendezvények jegyeit is értékesíteni fogja.

Jelentős eszköze lesz a budavári információáramlás folyamatosságának és a szolgáltatók közötti kommunikáció megkönnyítésének az ún. 'Budavári Hírlevél', melyet a BTH Kht. áprilistól indít útjára.

Budapest hivatalos internetes oldalán (www.budapestinfo.hu) Fekete László ügyvezető kiemelt megjelenést kínált fel a budai vár nevezetességeinek bemutatására. Hangsúlyozta, hogy a turisztikai főszezonra elkészülő budavári oldalak hat nyelven tartalmazzák majd a világörökségi helyszín legfontosabb információit, térképeit, szolgáltatásait, s csábítják a várba a BTH honlapját évente felkereső több mint 3 millió potenciális utazót.

A BTH Kht. még az idei szezonra létrehoz egy speciális turisztikai Vártérképet is, mely segítségével a turisták könnyedén tájékozódhatnak a Várnegyed történelmi épületei között. A találkozó résztvevői részéről nagy fogadókészség mutatkozott az új eszközök iránt, sőt vállalták, hogy a Vártérképet kihelyezik a turisták részére a saját létesítményeikben is.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.