Júliusban ismét elindul a Balaton egyik legjobb színházi tábora, az Összpróba. Összpróba táborok nélkül ma már nehezen elképzelhető a júliusi nyár Balatonföldváron.

 

Júliusban ismét elindul a Balaton egyik legjobb színházi tábora, az Összpróba. Összpróba táborok nélkül ma már nehezen elképzelhető a júliusi nyár Balatonföldváron.

 

Az Összpróba Alapítvány létrehozói Nagy Viktor színművész vezetésével 2003 óta évről-évre „tábort vernek" a Balaton déli partján és két korosztály számára neves színészek, rendezők, filmesek és zenészek segítségével gyerekeknek és felnőtteknek szervezik táboraikat. A céljuk az, hogy összefogják a színház-, zene-, tánc-, film- és képzőművészet iránt érdeklődő fiatalokat. A nyári szünidőben az összpróbás diákok „belakják" a tóparti várost. A táborozók próbálhatnak a Kultkikötőben, táncolnak a földvári parkban, forgatnak a vízparton, a vitorlás kikötőben.

 

Július 15. és 24. között az ifjúsági szekció (11-17 éves diákok) összművészeti alkotótáborába lehet jelentkezni,

július 24. és 31. között pedig a felnőtt korosztály (18 – 26 éves) táborozóit várja az Összpróba.

 

Az ifjúsági táborozókat idén Gubás Gabi, a Thália Színház színművésze, Baranyai Balázs táncművész-koreográfus (Rijekai Nemzeti Színház), K. Kovács Ákos operatőr, Rozs Tamás zenész, zenepedagógus és Végh Zsolt színész, filmrendező várja.

A felnőttek táborát Novák Eszter színházrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyetemi osztályvezetőjével; valamint Kárpáti Péter József Attila-díjas drámaíró, dramaturg, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusa vezeti.

 

A balatonföldvári Összpróba Tábor fiataloknak és felnőtteknek egyaránt szól, olyanoknak is, akik eddig még nem foglalkoztak színház-, film-, és táncművészettel. Vannak közös foglalkozások, mozgásórák, színdarabok, filmvetítések, szakmai beszélgetések.

A táborzáró esten minden csoport bemutatja produkcióit a Kultkikötő színpadán.

Bővebb információ és jelentkezési lap a www.osszproba.hu honlapon található.

A rendezvény szakmai partnerei a Kultkikötő és a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

 

www.osszproba.hu

http://www.kultkikoto.hu/

http://www.filmacademy.hu/

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük