2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Osztályfotó verseny a Facebookon

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57022"><img class="image image-_original" src="/files/images/oszt.jpg" border="0" width="84" height="214" /></a></span>A Nemzeti Tankönyvkiadó osztályfotó versenyt indított a Facebook oldalán, amelyen az általános és középiskolai osztályok két kategóriában nevezhetnek profi, amatőr, komoly vagy akár vicces képekkel. Amellett, hogy a verseny játékra hívja a diákokat és bemutatja a Nemzeti Tankönyvkiadó nemrég indult közösségi oldalát, az iskolák és a pedagógusok figyelmét is felhívja a közösségi média lehetőségeire a Digitális Oktatás sorozat részeként.

A Nemzeti Tankönyvkiadó osztályfotó versenyt indított a Facebook oldalán, amelyen az általános és középiskolai osztályok két kategóriában nevezhetnek profi, amatőr, komoly vagy akár vicces képekkel. Amellett, hogy a verseny játékra hívja a diákokat és bemutatja a Nemzeti Tankönyvkiadó nemrég indult közösségi oldalát, az iskolák és a pedagógusok figyelmét is felhívja a közösségi média lehetőségeire a Digitális Oktatás sorozat részeként.

A Nemzeti Tankönyvkiadó osztályfotó versenyt indított a Facebook oldalán, amelyen az általános és középiskolai osztályok két kategóriában nevezhetnek profi, amatőr, komoly vagy akár vicces képekkel. Amellett, hogy a verseny játékra hívja a diákokat és bemutatja a Nemzeti Tankönyvkiadó nemrég indult közösségi oldalát, az iskolák és a pedagógusok figyelmét is felhívja a közösségi média lehetőségeire a Digitális Oktatás sorozat részeként.

Az osztályfotó versenyre a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) két kategóriában, 1-6. és 7-12. évfolyamban várja a nevezéseket. Amatőr vagy profi képekkel, új vagy régebben készült fotókkal egyaránt lehet nevezni, a lényeg, hogy a képen szereplő osztály még most is együtt legyen. A verseny végeredménye a kapott szavazatok száma alapján alakul ki. Mindkét kategóriában a 3-3 legtöbb szavazatot elérő versenyző (és annak osztálya) kap nyereményt, amely lehet osztálykirándulás megszervezése, állatkerti vagy vadasparki belépő, IMAX mozijegy a teljes osztály számára, vagy tankönyvcsomag-ajándék. A fotókat 2012. február 15. éjfélig lehet felölteni az osztályfotó verseny alkalmazás oldalán, amelynek címe:

http://www.facebook.com/NemzetiTankonyvkiado?sk=app_213595998713602

Amellett, hogy közös játékra invitálja a diákokat és bemutatja nemrég indult Facebook oldalát, az NTK nem titkolt célja az osztályfotó versennyel, hogy felhívja az iskolák és a pedagógusok figyelmét a közösségi média erősödő befolyására. A hatékony oktatási munkához ugyanis egyre fontosabb, hogy a tanárok ismerjék azokat az eszközöket és felületeket, amelyekkel és amelyeken a diákok a napjaik jelentős részét töltik. „Az új média nyújtotta lehetőségekkel és veszélyekkel kapcsolatban szeretnénk egy Digitális Oktatás sorozatot indítani, amelynek az osztályfotó verseny remek figyelemfelkeltője" – mondta el Burka Szilvia, az NTK marketingigazgatója.

A Digitális Oktatás sorozat egyik célkitűzése, hogy információkkal, képzésekkel segítse a pedagógusokat a digitális technológia megismerésében, a közösségi felületek működésmódjának és mindennapi használatának elsajátításában. Ennek keretében a Nemzeti Tankönyvkiadó képzések szervezésével, segédletekkel, hasznos információkkal látja el a témában érdeklődő pedagógusokat, így segítve azt, hogy releváns és az oktatási munkában is jól hasznosítható támogatást kapjanak. A Digitális Oktatás sorozat elindítása az NTK azt az elkötelezettségét tükrözi, hogy piacvezető tankönyvkiadóként élen járjon az oktatási munka támogatásában valamint elsőként jelentkezzen a legújabb oktatási technológiákkal.

A Digitális Oktatás sorozat a pedagógusok felkészítése mellett digitális tananyagok előállítására is nagy hangsúlyt helyez. Ennek részként készült el például a TeachAR – 3D oktatási szoftver, amelynek segítségével szemléletesen, három dimenzióban jeleníthető meg a tananyag. A Nemzeti Tankönyvkiadó élen jár okostelefonos alkalmazások fejlesztésében is: a díjnyertes Puskatár a diákok felkészülésében nyújt hasznos segítséget. A kiadó digitális megoldásai közé tartozik emellett az interaktív flipbook, valamint a yteach.hu digitális tananyag portál. Az NTK emellett a Facebookon is több olyan alkalmazást indított, mely a szórakozás élményét nyújtva támogatja a tudásszerzést és frissítést gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ezen célokat szolgálja például a Járd újra, Samu! alkalmazás a kiadó Facebook oldalán, melynek segítségével mindenki végigismételheti az általános iskola első nyolc osztályát különböző témakörök köré csoportosított kérdések segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.