2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Öt román rövidfilm a pannonhalmi VII. Arcus Temporum fesztiválon

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42459"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/a_3.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.arcustemporum.hu/" title="http://www.arcustemporum.hu/" width="73" height="100" /></a><span style="width: 71px" class="caption"><strong><a href="http://www.arcustemporum.hu/">http://www.arcustemporum.hu/</a> </strong></span></span><p>2010. augusztus 21-23. között a Bencés Apátság hetedik alkalommal rendezi meg az <em>Arcus Temporum</em> <a name="__DdeLink__47_1687558562" title="__DdeLink__47_1687558562"></a>Pannonhalmi Művészeti Fesztivált, amely igyekszik betekintést nyújtani Magyarország és a környező országok változatos kultúráiba.</p><p>

 http://www.arcustemporum.hu/http://www.arcustemporum.hu/

2010. augusztus 21-23. között a Bencés Apátság hetedik alkalommal rendezi meg az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivált, amely igyekszik betekintést nyújtani Magyarország és a környező országok változatos kultúráiba.

 http://www.arcustemporum.hu/http://www.arcustemporum.hu/

2010. augusztus 21-23. között a Bencés Apátság hetedik alkalommal rendezi meg az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivált, amely igyekszik betekintést nyújtani Magyarország és a környező országok változatos kultúráiba.

A Budapesti Román Kulturális Intézet első alkalommal vesz részt a fesztiválon egy rövidfilm-válogatással, amelyek közül néhány 2008-ban került bemutatásra Budapesten a „Rövidfilmek hosszútávra" című román filmhéten. A programban szereplő filmek: Gabriel Sârbu: Nehéz élet, Adrian Sitaru: Hullámok, Radu Jude: Képcső, Ciprian Porumbescu: Lakótelepi lépcsőház, Florin Piersic Jr.: Velence.

A romániai jelenlét az Arcus Temporum fesztiválon tovább színesíti azt a gazdag programot, amelynek idén a svájci születésű osztrák zeneszerző és karmester, Beat Furrer a díszvendége. Beat Furrert a saját maga alapította Klangforum Wien együttes is elkíséri, akik a mester műveit fogják bemutatni. Az Arcus Temporum fesztivál korábbi díszvendégei Sofia Gubaidulina (Tatár Köztársaság),  Salvatore Sciarrino (Szicília), Valentin Silvestrov, Bent Sorensen (Dánia), 2009-ben pedig  Giya Kancheli (Grúzia) voltak.

A nyitónapon Ida Kelarova, Desiderius Dužda  és Tomas Kačo Roma balladákat adnak elő a Boldogasszony kápolnában. A második napon Bert Mütter (harsona) és Skuta Miklós (zongora) improvizálnak az Initial Epilogues című koncerten. A színházi műsoron a horvát származású, Hollandiában élő Andrea Božić előadásait lehet megtekinteni. A monostor kerengője Bukta Imre videó-munkáinak ad teret.

A Fesztivál honlapja:

http://www.arcustemporum.hu/article/2010/a_hely_viszony/

Valamint a részletes program:

http://www.arcustemporum.hu/article/2010/napi_programok_szombat/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.