2022.december.09. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ötcsillagos minősítést kapott a Peugeot 5008 az Euro NCAP-tól

3 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/34677"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Peugeot%205008.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="41" /></a></span>A Peugeot 5008, a márka most év végén bevezetett kompakt egyterűje, ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP-tól. A minősítés jól illusztrálja a márka elkötelezettségét a biztonság iránt.</em><br />

peugeot%205008.thumbnailA Peugeot 5008, a márka most év végén bevezetett kompakt egyterűje, ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP-tól. A minősítés jól illusztrálja a márka elkötelezettségét a biztonság iránt.

peugeot%205008.thumbnailA Peugeot 5008, a márka most év végén bevezetett kompakt egyterűje, ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP-tól. A minősítés jól illusztrálja a márka elkötelezettségét a biztonság iránt.

 

   A tesztre az új, 2009-es, szigorított, « global rating » elnevezésű Euro NCAP eljárás szerint került sor. Ez összesíti a különböző kritériumok – a felnőtt utasok védelme, a gyermekek védelme, a gyalogosok védelme – alapján kapott pontszámokat, és figyelembe veszi a különböző támogató rendszereket (figyelmeztetés a biztonsági övek becsatolására, sebességhatároló, ESP).

Ezzel a 5008 a 3008 nyomdokain lépked: a Peugeot kompakt crossovere idén tavasszal szintén ötcsillagos minősítést szerzett az új teszten.

A szigorított eljárás keretében a Peugeot javasolta a 2007 végén bemutatott 308 limuzin, valamint a 308 CC újbóli megmérettetését.

A maximális biztonság mellett évek óta elkötelezett Csoport tudása legjavával vértezte fel modelljeit, így a 308 típus is megszerezte az ötcsillagos minősítést.

Jelenleg tehát négy Peugeot modell dicsekedhet az Euro NCAP 2009 « global rating » tesztjén kapott ötcsillagos minősítéssel.

Az elsődleges, a másodlagos és a harmadlagos biztonság a márka stratégiájának középpontjában

Az elsődleges biztonság (amely a baleset elkerülését szolgálja) elsősorban a Peugeot járművekre jellemző kiváló útfekvésből fakad. Az úttartás kiemelkedő szerepet tölt be mind a márka tudáskincsében, mind a Peugeot értékek között.

Ehhez járulnak a kényelmet, a nyugodt vezetést és a biztonságot szolgáló újító szellemű felszerelések (vetített kijelzés, követési távolság tartó, kanyarfényszóró stb.) és az elektronikus vezetőtámogató berendezések (ESP az összes Franciaországban forgalmazott 3008, 5008 és 308 modellben).

A másodlagos biztonság (amely az ütközés következményeinek mérséklését szolgálja) tekintetében az 5008, a 3008 és a 308 modelleket azonos műszaki megoldások jellemzik. Közös a struktúrájuk, amelyet a programozott ütközésienergia-elosztás jegyében terveztek meg. Mindhárom modell első részén háromutas energiabevezetés található.

Az Euro NCAP által « mért » elsődleges és másodlagos biztonsági szinten kívül a Peugeot járművek többsége 2003 óta maximális harmadlagos biztonságot nyújt (ez a biztonsági kategória az ütközés utáni következményeket csökkenti).

Az ütközés esetén manuálisan vagy automatikusan hívható Peugeot Urgence szolgáltatás pontosan megjelöli a jármű helyzetét, és a gyors beavatkozás érdekében értesíti a megfelelő készenléti szerveket. Eddig ez a szolgáltatás közel 3200 bajba jutott emberen segített!

A 308, 3008 és 5008 modellekben a szolgáltatás felár nélkül kapcsolódik az új WIP Com 3D telematikai rendszerhez. 2010-ben várhatóan egy «lokalizált kommunikációs kiszolgáló egység » alkalmazásával a többi Peugeot modellcsalád kínálatában is megjelenik. A Peugeot egyre több országra kívánja kiterjeszteni ezt a szolgáltatást (jelenlegi lefedettség: 8 ország).

http://www.peugeot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.