2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ötletdömping az IBM versenyein

3 perc olvasás
<em><span class="inline inline-left"><a href="/node/34382"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Smarter.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://smarterhungary.buzz.hu/" title="http://smarterhungary.buzz.hu/" width="100" height="50" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://smarterhungary.buzz.hu/">http://smarterhungary.buzz.hu/</a> </strong></span></span>Öntisztító kapaszkodó, interaktív útinapló, elektronikus kórlap. Kihirdették az IBM Magyarország hatékonyabb Magyarországért blogíró versenyének, valamint 48 órás non-stop programozó bajnokságának nyerteseit.

http://smarterhungary.buzz.hu/http://smarterhungary.buzz.hu/ Öntisztító kapaszkodó, interaktív útinapló, elektronikus kórlap. Kihirdették az IBM Magyarország hatékonyabb Magyarországért blogíró versenyének, valamint 48 órás non-stop programozó bajnokságának nyerteseit.

http://smarterhungary.buzz.hu/http://smarterhungary.buzz.hu/ Öntisztító kapaszkodó, interaktív útinapló, elektronikus kórlap. Kihirdették az IBM Magyarország hatékonyabb Magyarországért blogíró versenyének, valamint 48 órás non-stop programozó bajnokságának nyerteseit.

 

  Az IBM Magyarország három hónappal ezelőtt hirdetett blogíró pályázatot fiataloknak Smarter Hungary – Informatikával egy jól működő Magyarországért címmel.

Itt a bloggerek feladata az volt, hogy elgondolkodjanak egy jobban működő ország képéről és újító, jobbító szándékú javaslatokat tegyenek az őket körülvevő környezettel kapcsolatban, legyen az iskola, közlekedés, szórakozás, munka, pihenés vagy sport.

Mindezt 3 hónapon keresztül, blogbejegyzések formájában. A verseny egyetlen kikötése az volt, hogy az ötleteknek valamilyen módon kapcsolódniuk kellett az információs technológiához.

A 18 év alattiak kategória nyertese, Frank Regina egyik blogbejegyzésében egy az autók hátsó ablakába szerelhető kommunikációs eszközről ír, mely megkönnyítené az utakon a sofőrök egymás közötti interakcióját.

Török Roland, a 18 év felettiek kategória első helyezettje automatizált tisztítóberendezést álmodott meg, ami végigszalad a korlátokon és megtörölgeti illetve fertőtleníti azokat, amint a tömegközeledésre használt jármű megáll a végállomáson. Számos egyéb, a mindenapi életben is jól használható, innovatív ötlet született.

A 48 órás programozó bajnokságot az IBM 6. alkalommal rendezte meg egyetemisták és főiskolások számára. A versenyzőknek mindig valamilyen, a való életből vett feladatot kell megoldaniuk, gyakorlatorientált megközelítésben.

Ezúttal a programozók feladata egy webes-mobilos útinapló megtervezése és megvalósítása volt, amellyel a turisták utazásuk előkészületeit és élményeit megoszthatják ismerőseikkel, vagy akár az egész világgal.

Mobiltelefonjuk segítségével a világ bármely pontjáról beküldhetik legfrissebb fotóikat, illetve böngészhetik mások beszámolóit, hozzászólásait. A nyertes csapat, az Albirizs, tagjai Turi András, Liter András és Zsinkó Balázs, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói. Megoldásuk mind architektúrálisan, mind minőségileg olyan szintet üt meg, hogy akár azonnal élesben is bevethető lenne.

Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója a díjátadón elmondta „a kétféle, egy klasszikus és egy kevésbé direkt informatikai fókuszú verseny meghirdetése, jól példázza az IBM számára is fontos értékeket, a hagyományt és az innovációt. Cégünk 1911 óta van jelen a világon, ugyanakkor vagy éppen emiatt is, a folyamatos változás, a megújulás és az innováció jelenti számunkra a siker kulcsát".

A Smarter Hungary blogíró verseny díjazottjai:

18 év alatti kategóriában:

1. hely – Frank Regina, Dombóvár, http://e-jovo.buzz.hu

2. hely – Brezovszky István, Miskolc, http://siitcu.buzz.hu

3. hely – Tóth Ádám, Eger, http://hi-techgimi.buzz.hu

18 év feletti kategóriában:

1. hely – Török Roland, Budapest, http://e-jovo.buzz.hu

2. hely – Páll Zsófia, Nyíregyháza/Budapest, http://megvaltozol.buzz.hu

3. hely – Labant Zoltán, Budapest, http://kozlekedj.buzz.hu

Különdíj:

Karnok Dávid, Budapest, http://azenbolygomis.buzz.hu

A 48 órás programozó bajnokság díjazottjai:

1. hely – Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Turi András, Liter András és Zsinkó Balázs (Albirizs csapat)

2. hely – Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Bakai Balázs, Láger Krisztián, Konfár András (Seam Team csapat)

3. hely Pannon Egyetem, Veszprém, Pintér Balázs, Fülöp Kornél, Szopory Zoltán (InnoIQ csapat)

Technológiai különdíj:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Tönköl Viktor, Halász Péter és Slezák Balázs (Bakter csapat)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.