A Magyar Posta Zrt pályázatot hirdet az ifjusági bélyeggyűjtés és az ezzel kapcsolatos filatéliai oktatás és nevelés támogatására. A pályázati kiírás- a kíírás szövegét a cikk végéről szórólap formában is letölthetik -:

A Magyar Posta Zrt pályázatot hirdet az ifjusági bélyeggyűjtés és az ezzel kapcsolatos filatéliai oktatás és nevelés támogatására. A pályázati kiírás- a kíírás szövegét a cikk végéről szórólap formában is letölthetik -:

 

A pályázat tárgya:

A pályázaton azok az intézmények (iskolák, művelődési házak, stb.), és intézmények keretében működő bélyeggyűjtő szakkörök, ifjúsági szervezetek és egyesületek vehetnek részt, melyek vállalják a következőket:

– rendszeresen – tanítási időszakban 2 hetente – működő bélyegklub megszervezése alsó tagozatos általános iskolás gyerekek számára a 2009. tavaszi és őszi félévben.

– a Filaklub elnevezésű országos hálózathoz csatlakozva (ingyenes on-line regisztráció a klubhálózat weboldalán) saját bemutatkozó honlap létrehozása (melyhez tárhelyet és technikai segítséget ingyenesen biztosítunk),

– a pályázat kiírójának (Magyar Posta, Bélyeg Kibocsátási Osztályának képviselője) meghívása a klub egyik foglalkozására, vagy egyéb rendezvényére,

– 2010. január 31.-ig a gyerekek által készített, fényképekkel illusztrált beszámoló, vagy foglalkozás napló, valamint a gyerekek által írt Mese a Filafalu lakóiról című fogalmazás, vagy képregény benyújtása.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

– a pályázó intézmény nevét és elérhetőségét (levelezési cím és telefonszám),

– a foglalkozásvezető nevét, telefonszámát, vagy e-mail címét,

– az intézmény bankszámlaszámát, amelyre az elnyert összeg átutalható,

– az intézményvezető aláírását, illetve már működő szakkör esetében az intézmény vezetőjének igazolását a szakkör működéséről,

– a pályázat tárgyát: a bélyegklub foglalkozásainak tervezett tanrendjét, egyéb tervezett rendezvények ismertetését, valamint résztvevő gyerekek számát.

– a pályázat tárgyához kapcsolódó költségvetést: a megvalósításhoz rendelkezésre álló saját erőforrást és a megpályázott összeg nagyságát, valamint ezek tervezett felhasználásának részletezését.

Hiánypótlásra kizárólag az első négy pontban szereplő adatok esetében biztosítunk lehetőséget, a beküldési határidő lejártáig.

A pályázat elbírálásának főbb szempontjai:

– hány fiatalt érint,

– a bélyegek iránti érdeklődés felkeltése, a bélyeggyűjtés fellendítése és a bélyeggyűjtők számának növelése szempontjából mennyire hatékony,

– a megvalósításhoz rendelkezésre álló saját erőforrás és az igényelt támogatás aránya.

Az elbírálás során előnyt jelent:

– ha az intézmény a gyerekek számára internet hozzáférést biztosít,

– ha a foglalkozásvezető olyan pedagógus, vagy népművelő, aki filatéliai ismeretekkel rendelkezik. (A bélyeggyűjtési tapasztalattal, ismerettel nem rendelkezők számára oktatási segédanyagokat, óravázlatokat biztosítunk.)

– ha a pályázat megírásában a gyerekek is szerepet kapnak (pl. névválasztás a klub számára, bélyegtervek rajzolása, stb.).

A pályázat nyerteseinek működését a pályázat kiírója az alábbi módon segíti:

– a pályázat nyertesei anyagi támogatásban részesülnek,

– a klubhálózat 2009-ben induló weboldalán sok érdekes és hasznos információ és bélyeggyűjtéssel kapcsolatos szórakoztató tartalom segíti a gyerekek érdeklődésének felkeltését, valamint itt érhetők el a foglalkozások lebonyolítását segítő segédanyagok, vázlatok, játék leírások,

– a klubok számára tárhelyet és segítséget biztosítunk saját honlapjuk elkészítéséhez,

– a klubok meghívást kapnak a Meseposta játszóházba, valamint a Filaklub rendezvényeire,

– a foglalkozásokat esetenként ajándék eszközökkel, kellékekkel is támogatjuk.

A pályázatokat a Posta levél formájában várja a következő címre:

Magyar Posta Zrt., Bélyeg Kibocsátási Osztály, 1540 Budapest

További információk az (1) 76-77-328-as  telefonszámon kérhetők.

A pályázat beküldési határideje: 2008. december 12.

A pályázatok elbírálásának eredményéről a résztvevők 2009. január 16.-ig levél útján kapnak értesítést. Az elnyert támogatás a foglalkozások eszköz és anyagszükségletének beszerzésére fordítható.
A pályázat elnyerése esetén az összeg felhasználásáról a pályázónak részletes kimutatást kell készítenie, azt számlákkal alá kell támasztania és legkésőbb 2010. január 31.-ig a fenti postacímre meg kell küldenie. Amennyiben a pályázó nem tesz eleget ezen kötelezettségének, a nem igazolt összeget vissza kell fizetnie a Magyar Posta Zrt. részére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük