A tavalyival megegyező átlagdíjak, ám a biztosítók tavalyi sorrendjének teljes borulása – ezek a legfontosabb leszűrhető következtetések a CLB által működtetett biztositastipp.hu oldalon szombat óta megkötött mintegy 1200 szerződés adatainak alapján.

 

 

A tavalyival megegyező átlagdíjak, ám a biztosítók tavalyi sorrendjének teljes borulása – ezek a legfontosabb leszűrhető következtetések a CLB által működtetett biztositastipp.hu oldalon szombat óta megkötött mintegy 1200 szerződés adatainak alapján.

 

 Míg korábban 7-8 ezer forintos éves megtakarítástól váltottak biztosítót tömegesen, vélhetően a jelenlegi pénzügyi válság hatására az ügyfelek már hatezer forint felett is jellemzően lecserélik szerződéseiket. A példaszámításokban ezúttal az érintett rétegek, a nyugdíjasok,a köztisztviselők, illetve a családosok lehetőségeit vizsgáljuk.

Részeredmények

Sokat veszíthet, aki a korábbi évek tapasztalataira hagyatkozva az idén nem kalkulálja kötelező biztosítását: A biztositastipp.hu -n a korábban átlag feletti díjakat kínáló Allianz biztosító szerezte a legtöbb ügyfelet az első hétvégén, a fiatalabb generáció részére is kedvező kampánydíjakat nyújtva. Szorosan a nyomában teljesít az újonnan induló, a középkorúak és az idősebbek számára rendkívül kedvező díjú Wabard, és csak utánuk, bár még az élmezőnyben találjuk a kármentes ügyfeleket különösen díjazó, tavalyi győztes Genertelt és a régóta kiszámíthatóan olcsó KÖBÉ-t is, ahol a gyermekkedvezmény további jó eredményeket hozhat. Az előzetes várakozásokhoz képest kedvező a Posta Biztosító pozíciója, és jól tartja magát az Aegon és a Groupama is.

Ahová egyelőre a legkevesebb ügyfél készül váltani: TIR, MKB, Signal és K&H.

Növekvő rés a legolcsóbb és legdrágább ajánlatok között

A fenti adatok nagy állományvándorlást jeleznek előre. Az egyedi kalkulációk pedig egy másik tendenciára is rávilágítanak: a biztosítók ajánlatai közötti különbségek tovább nőnek, és egyes szegmensekben taroló társaságok más esetekben igen rossz választásnak bizonyulhatnak.

A közlemény végén található példaszámítások között szerepel az a 23 éves, egygyermekes, nagy autóval rendelkező, B1 bonusz-kategóriás vidéki kismama, akinek a legkedvezőbb díjat a KÖBE kínálja 54.490 forintért, miközben az általában igen versenyképes Wabard több mint hétszeres (!), nem kevesebb mint 396.876 forintos ajánlattal lepi meg őt. Szintén a Wabard egy 40 éves budapesti, 2 gyermekes, 1400 köbcentiméteres autóval, B3 kategóriával rendelkező köztisztviselő hölgy esetében a legolcsóbb választás (27.840 forint).

Favorizált nyugdíjasok

A példaszámítások között a nyugdíjasok esetében jellemzőbb kisebb hengerűrtartalmú autókat vettünk figyelembe. Ez a tény, illetve a hosszú évek során összegyűjtött bónuszfokozatok az egyes biztosítók által adott nyugdíjas kedvezményekkel együtt azt eredményezik, hogy adott esetben jó eséllyel már 15-20 ezer forint közötti éves díj mellett is találhatnak maguknak kötelezőt, akik gondosan kalkulálnak.

Példaszámítások – a cikk végéről PDF-ben is letölthetőek –

 

1. közszolgálati dolgozók1. közszolgálati dolgozók 2. Nyugdíjasok2. Nyugdíjasok CsaládosokCsaládosok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük