2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Példaértékű eredmények, innovatív szolgáltatások

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51179"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/LHTB_1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Tizedik születésnapját ünnepli a Lufthansa Technik Budapest Kft., a hamburgi Lufthansa Technik A.G és a Budapest Airport Zrt. vegyesvállalata. A 85%-ban német tulajdonú repülőgép nagyjavító vállalkozás a régió meghatározó szereplője, amely fejlesztéseivel és eredményeivel komoly sikereket ért el az elmúlt évtizedben.

lhtb 1.thumbnailTizedik születésnapját ünnepli a Lufthansa Technik Budapest Kft., a hamburgi Lufthansa Technik A.G és a Budapest Airport Zrt. vegyesvállalata. A 85%-ban német tulajdonú repülőgép nagyjavító vállalkozás a régió meghatározó szereplője, amely fejlesztéseivel és eredményeivel komoly sikereket ért el az elmúlt évtizedben.

lhtb 1.thumbnailTizedik születésnapját ünnepli a Lufthansa Technik Budapest Kft., a hamburgi Lufthansa Technik A.G és a Budapest Airport Zrt. vegyesvállalata. A 85%-ban német tulajdonú repülőgép nagyjavító vállalkozás a régió meghatározó szereplője, amely fejlesztéseivel és eredményeivel komoly sikereket ért el az elmúlt évtizedben.

A jubileum alkalmából a Lufthansa Technik A.G hazánkban mutatta be új, ügyfélorientált szolgáltatását, mellyel világszerte még hatékonyabb javítási és karbantartási munkafolyamatot tud majd biztosítani partnereinek.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található, 2001-ben 5 milliárd forint befektetéssel alapított Lufthansa Technik Budapest Kft. Európa egyik legmodernebb repülőgép-nagyjavító bázisa. Az elmúlt tíz évben a Lufthansa Légitársaság mintegy 50 milliárd forint értékű munkát szerződött Budapestre.

lhtb 2.thumbnailA Lufthansa Technik Budapest Kft. ferihegyi bázisán négy keskenytörzsű repülőgép egyidejű karbantartására van lehetőség, egyszerre két hangárban. A környezetbarát technológiának köszönhetően mindkét helyszín alkalmas a repülőgépek festésére is, amely költség- és időmegtakarítást tesz lehetővé. E mellett számos, például roncsolásmentes anyagvizsgálatra (NDT), az utastér belső átalakítására vagy a repülőgép vezérlés rendszerek beszabályozására alkalmas műhely található a vállalat több mint 12,000 m2 alapterületű bázisán.   A két fűthető hangárban egy Boeing 737-es repülőgép 22 nap alatt, míg az Airbus A 320-as család tagjai  18 nap alatt születnek újjá. 

A Lufthansa Technik a , 2011.június.17-én jelentette be partnereinek legújabb, teljes körű javítási és karbantartási szolgáltatását (Total Base Maintenance Support (TBSTM)). Az új, "mindent egy helyen" koncepcióra épülő szolgáltatás teljes repülőgép javítási és karbantartási megoldást kínál óriás, közepes és kis légitársaságok részére. A Lufthansa Technik vállalatai Európában, mint egy virtuális óriás cég (Shannonban, Hamburgban, Berlinben, Frankfurtban, Budapesten, Szófiában és Máltán) biztosítják ezt az új szolgáltatást, egyszerűsítve ezzel a partnerek karbantartási igényeit. A keskeny törzsű A320 és B737-es repülőgép család, illetve a széles törzsű A380, A340, A330, A310, A300, B777, B767, B747 repülőgépek teljes körű javítása tartozik az új szolgáltatás körébe.

Máig összesen 352 db repülőgép javítási munkálataiban vett részt a Lufthansa Technik Budapest Kft. Egy-egy repülőgépre minimum kétezer maximum 20.000 munkaórát fordítanak az itt dolgozó repülőgép-szerelők, akik csak eredeti angol nyelvű dokumentációból dolgoznak. Ma már 350 magyar szakembert foglalkoztat és képez a társaság, s további fejlesztések is várhatók.

A Lufthansa Technik Budapest Kft. vegyesvállalat, amelyet a német Lufthansa Technik AG (85%) és a Malév (15%) hozott létre 2001-ben. Az utóbbi, 15%-os tulajdonrészt jelenleg a Budapest Airport Zrt. birtokolja. Napjainkban 350 alkalmazott évente több mint 30 millió euró értékben végzi el az Airbus A320 és a Boeing 737 típuscsaládba tartozó keskenytörzsű repülőgépek nagyjavítását a Lufthansa Csoporthoz tartozó, illetve azon kívül eső megrendelők számára.

A Lufthansa Technik Budapest Kft. eddig 148 db Boeing 737 CL, 26 db Boeing 737 NG és 177 db Airbus A320 repülőgép nagyjavítását végezte el.

A Lufthansa Technik Csoport a világ első számú, az eredeti repülőgép gyártótól független, repülőgépekkel kapcsolatos műszaki szolgáltatásokat biztosító vállalata. A Lufthansa Technik, amely 26 000 alkalmazottat foglalkoztat 30 leányvállalatánál, 2010-ben 4,018,136 milliárd euró forgalmat ért el. Nemzetközi engedéllyel rendelkező javító, gyártó és fejlesztő szervezetként a Lufthansa Technik repülőgépek és berendezéseik – ideértve a hajtóműveket is –  felújításának, karbantartásának, javításának és átalakításának teljes szolgáltatási spektrumát lefedi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.