1 táncos komikus – 3 operett legenda – 4 primadonna – 1 CD – így szólt a meghívás Peller Károly zenés sajtótájékoztatójára! Hab a tortán, hogy a helyszín az Orfeum volt, a hiánypótló az éjszakában, hiszen hosszú évek kihagyása után lett ismét Budapesten mulató.

1 táncos komikus – 3 operett legenda – 4 primadonna – 1 CD – így szólt a meghívás Peller Károly zenés sajtótájékoztatójára! Hab a tortán, hogy a helyszín az Orfeum volt, a hiánypótló az éjszakában, hiszen hosszú évek kihagyása után lett ismét Budapesten mulató.

Félhomály, szemrevaló enteriör, hangulatos pódium, ideális környezet Peller Károly Ez Operett! 2 – Kettecskén című CD zenei anyagának élő bemutatójához. Peller Károly nem csupán az ország egyik legnevesebb operett-művésze és ragyogó tehetség, hanem a műfaj fiatal generációjának emblematikus figurája.

A 2009-ben megjelent Ez Operett! album első CD-je több atkalommal is előkelő helyen szerepelt a MAHASZ toplistáján. Ennek a nagy sikereket elért lemeznek méltó folytatásaként érkezik most az Ez Operett' 2 – Kettecskén kiadása.

Peller Károly immár 13 éve tagja a Budapesti Operettszínháznak, a színház vezető táncos-komikusa, így mára ő lett Magyarország egyik legismertebb operett színésze. Ezt hűen tükrözi az is, hogy komoly rajongótábora van a művésznek. A színészt és a műfajt szerető nézők között minden korosztály megtalálható. Ebből is látszik, hogy az operett műfaja él, a Budapesti Operettszínháznak és színészeinek köszönhetően erősödik, napról napra újabb és újabb nézőket hódit meg magának, ez az igazán hungaricumnak számító műfaj. Ebből a munkából is kiveszi részét Peller Károly színészetével, az Ez Operett! CD-vel és a most megjelenő Ez Operett! 2- Kettecskén című új lemezével.

Az előző CD-n Peller Károly 7 kiváló kolleganőjével – Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Bódi Barbara es Peller Anna – énekelt duetteket. Az új lemezre is – az első lemezhez hasonlóan – a legnépszerűbb operett slágerek kerültek fel. Ezúttal a közreműködők sora kibővül egy igazi operett ikonnal, Lehoczky Zsuzsával, két csodálatos hangú primadonnával Geszthy Veronikával és Lukacs Anitával, valamint 3 tehetséges fiatal kolleganővel, Bordás Barbarával, Vörös Edittel és Ágoston Katival. A lemez alcíme: Kettecskén, ahogy a cím is utal rá, a CD-n főként duettek lesznek. Az első lemezhez hasonlóan ezúttal sem csak a saját szerepköréből énekel Peller Károly, az új lemezen is halhatóak lesznek bonviván számok a művész előadásában.

Az Ez Operett! CD megjelenésekor sok éves űrt töltött be a palettán. Az új lemez a 17 operett slágerrel, valamint a közreműködők parádés sorával pedig a sikeres első lemez sokak által várva várt követője lesz.


Peller Károly 1979-ben született Budapesten. A Budapesti Operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában végzett 1998-ban, azóta a színház egyik vezető szólistája táncos-komikus szerepkörben. 1998 ás 2001 között több szerepet játszott vendégként a Győri Nemzeti Színházban. 2006-tól a bécsi Volksoper vendégszólistája. Fellép prózai, operett és musical szerepekben is. Szerepei nagy részét németül is játssza. A Budapesti Operettszínház gála- és operett-produkcióiban hallhatta Bécs (Konzerthaus Grosses Saal), Baden-Baden (Festspielhaus), München (Deutches Theater, Prinzregenten Theater, Gasteig), Lipcse (Gewandthaus), Regensburg (Schloss Thurn und Taxis), Amsterdam, London (Sadler Well's), Róma (Teatro Quirino), Izrael, Kína, Japán, Kanada és az Amerikai Egyesült Államok közönsége. 2002-ben Nivó-díjat kapott és 2003-ban a Marsall-botot, az évad legígéretesebb tehetségének járó díjat vehette át. 2004-ben a magyar kritikusok által „az évad legjobb mellékszereplője" díjára jelölték. Egyik főszereplője volt a Jóban-rosszban című televíziós sorozatnak. Bóni szerepét játszotta a Baden-Baden-ben 2005-ben a Südwestrundfunk (SWR) televíziós társaság által készített Csárdásfürstin című operettben. Szintén Bóni szerepét énekli a Csárdáskirálynő 2005-ös magyar és német nyelvű cd felvételén, valamint a 2009-es DVD felvételen. Ezenkívül résztvevője a Kálmán Imre jubileumi CD kiadványának és a Mágikus Operett DVD-nek. Rendszeresen foglalkozik a Budapesti Operettszínház művésziskolájának, az Operett Akadémiának növendékeivel.

Számos rendezés és koreográfusi munka is áll a háta mögött (Dan Goggin: Apácák, Kálmán Imre: A csárdáskirálynő, Szirmai Albert:
Tündérlaki lányok, Lehár Ferenc: A víg özvegy, Jacobi Viktor: Sybill, Ábrahám Pál: Viktória, Lehár Ferenc: A mosoly országa, Operett gálák).

Peller Károly – Ez Operett! 2 – Kettecskén – – Track lista:

1. Kettecskén

2. Asszonykám adj egy kis kimenőt

3. Induljunk, van egy hely…

4. Látta-e már Budapestet éjjel?

5. Ahol az ember felmászik a fára…

6. Van a Bajza utca sarkán…

7. Pest-Buda-Óbuda egyveleg

8. Nem történt semmi…

9. Mister Blue & Lady Blue

10. „Bukj-el" szoknya…

11. A nő szívét ki ismeri

12. Én veled oly vígan élek…

13. Ajk az ajkon…

14. Gyerünk tubicám …

15. Jaj, Zsuzsikám…

16. Ringó vállú csengeri violám…

17. Hajmási Péter, Hajmási Pál

A CD-n közreműködik a Pécsi Szimfonietta, karmester: Silló István.

A Pécsi Szimfonietta a Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus együttese, amely gazdag repertoárt felölelő önálló klasszikus zenei produkciói mellett a Pécsi Nemzeti Színház állandó zenekara is, valamint nagy szerepet vállal a dél-dunántúli régió ifjúságának zenei nevelésében ifjúsági koncertsorozatok keretében. Az együttes koncertmestere Gergely László hegedűművész.

A kiadvány minden dalához önálló poszter készült, melyeket a CD-ben megtalálható kiskönyv is tartalmaz. A komikummal és romantikával átszőtt képek mintha csak a Budapesti Operettszínház színpadának varázslatos lenyomatai lennének: azt a feltétlen életszeretetet, vidámságot, romantikát és a századeleji Budapest semmihez sem fogható hangulatát idézik, melyek nélkül elképzelhetetlen ez a népszerű műfaj.

A tervezett lemezbemutató koncertek:

2011. augusztus 27. 19:00, Kodály Központ Pécs

2011.szeptember 26. 19-00, Budapesti Operettszínház

www.operett.hu

 Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük