www.penzugyikisokos.huwww.penzugyikisokos.hu A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium nyerte meg az Erste Bank Hungary Nyrt. támogatásával indított Pénzügyi Kisokos Iskolák Versenyét a legnépszerűbb magyarországi on-line játékban, a Honfoglalóban.

 

www.penzugyikisokos.huwww.penzugyikisokos.hu A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium nyerte meg az Erste Bank Hungary Nyrt. támogatásával indított Pénzügyi Kisokos Iskolák Versenyét a legnépszerűbb magyarországi on-line játékban, a Honfoglalóban. A tudásversenyben közel hétezren vettek részt, és több mint 1300 középiskolának gyűjtöttek tallérokat. A verseny második helyezettje a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium, harmadik pedig a szintén fővárosi Ganz Ábrahám Kéttannyelvű Gyakorló Szakközépiskola és Szakiskola lett.

A Pénzügyi Kisokos Iskolák Versenyében a Honfoglaló játékban a játékosok egy hónapon keresztül az alapjáték mellett az általuk választott iskoláknak is gyűjtötték az aranytallérokat. A játék népszerűségét mutatja, hogy egy hónap alatt közel 7000 játékos több mint 1300 középiskoláknak gyűjtötte a honfoglalós tallérokat.

Danks Emese, az Erste Bank Hungary Nyrt. kommunikációs igazgatója elmondta: az Erste Bank az egyik legnagyobb magyarországi lakossági pénzügyi szolgáltatóként kötelességének érzi, hogy „gondoskodó bankként" jó példát mutatva élen járjon a pénzügyi ismeretek terjesztésében. Ezért is indította el országos oktatási programját Pénzügyi Kisokos néven már tavaly tavasszal, és idén ősszel ezért terjesztette ki azt.

A programsorozat így külön weblapot kapott, amihez pénzügyi ismeretterjesztő blog is kapcsolódik a www.penzugyikisokos.blog.hu oldalon, valamint a programmal kapcsolatos friss hírek, információk és tudnivalók a közösségi média felületeken – így a Facebookon és a Twitteren – is megjelennek. A program népszerűsítése érdekében pedig a bank meghirdette a Pénzügyi Kisokos Iskolák Versenyét is, melynek fődíja egy interaktív tábla, második és harmadik díja pedig egy projektor, illetve egy komplett PC konfiguráció.

Tóth Tamás, a versenyben győztes Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium igazgatója hozzátette: a verseny meghirdetésével a szervezőknek sikerült elérniük, hogy a diákok országszerte megtapasztalhatták az internet adta lehetőségek pozitív oldalát, gyarapítva ezzel tudásukat, általános- és pénzügyi műveltségüket. Az igazgató szerint a verseny kifejezetten közösségformáló erőként működött az elmúlt egy hónapban, hiszen a játékban részvevő diákok, tanárok és szimpatizánsok heteken keresztül egy közös célért dolgoztak együtt, erősítve ezzel összetartozásukat.

A Pénzügyi Kisokos országos oktatási programot az Erste Bank Hungary Nyrt. 2009 májusában indította el. A program keretében a bank munkatársai egy osztályfőnöki óra keretében egy, a 12-18 éves korosztály számára összeállított – és a Magyar Nemzeti Bank által jóváhagyott – interaktív előadás keretében beszélnek a gyerekeknek az alapvető pénzügyi ismeretekről. Arról például, hogy mi a megtakarítás és a hitel, hogyan kell használni a bankkártyát, miként lehet diákhitelt igényelni, és mit jelent a nyugdíj-előtakarékosság. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a bank munkatársai eddig közel 200 előadást tartottak már közel negyven iskolában.

http://www.penzugyikisokos.hu/

http://www.penzugyikisokos.blog.hu/

www.facebook.com/penzugyikisokos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük