A közvetlen emberi kapcsolatok révén a társadalmi élet egyik fontos színtere a PIAC, ahol mindig az aznapi bőséges, friss áruválaszték és a pletyka kapja a főszerepet. Aki egyszer ráérez a piacolás magával ragadó hangulatára, annak biztosan nem fog nehézséget okozni a korai kelés sem. A szombat reggeli bevásárlás közben a hétköznapok terhei alól felszabadulva beszélgethetünk a kofákkal, új ismeretekre és ismeretségekre tehetünk szert, vagy éppen összefuthatunk régi ismerősökkel is.

 

A közvetlen emberi kapcsolatok révén a társadalmi élet egyik fontos színtere a PIAC, ahol mindig az aznapi bőséges, friss áruválaszték és a pletyka kapja a főszerepet. Aki egyszer ráérez a piacolás magával ragadó hangulatára, annak biztosan nem fog nehézséget okozni a korai kelés sem. A szombat reggeli bevásárlás közben a hétköznapok terhei alól felszabadulva beszélgethetünk a kofákkal, új ismeretekre és ismeretségekre tehetünk szert, vagy éppen összefuthatunk régi ismerősökkel is.

A piacra járás egy ősi kedvelt tevékenység, amely hasznos és egyben kellemes időtöltés is. A piacok már az ókor óta meghatározó szerepet töltenek be a városok, falvak lakosságának mindennapi élelmiszer-ellátásában, megélhetésében, és a közösségi élet formálásában is. A hamisítatlan piaci nyüzsgés, a kereskedők, és vásárlók forgataga csak még teljesebbé teszi az élményt. Nem is beszélve a piacra járás legnagyobb előnyéről, hogy ott mindjárt láthatjuk, szagolhatjuk, megérinthetjük és nemritkán meg  is kóstolhatjuk a termékeket, szemben az előre csomagolt bolti árukkal.

„Kiváló ételeket csakis kiváló alapanyagokból készíthetünk, ezért azt javaslom mindenkinek, hogy látogasson ki egyik reggel a közeli piacra és válassza ki saját maga a valóban friss áruk közül, hogy miből szeretne főzni és miből tudna igazán jót alkotni. Mi is hasonlóképpen teszünk, akik professzionális szinten űzzük a konyhaművészetet, hisz szakmabeliként számunkra is az alapanyagok minősége a legmeghatározóbb. A piac éppúgy ellátója a csúcsgasztronómia szereplőinek, mint a jóízű vasárnapi ebédet készítő háziasszonynak" – mondta Fazekas László, az Arcade Bistro séfje.

Budapest XII. kerületében, a Kiss János Altábornagy utcában található Arcade Bistro 1999. december 15-én nyitotta meg kapuit. Igényes gourmet konyhájával, gondosan összeállított borválasztékával és figyelmes személyzetével az elmúlt években a budapesti ínyencek elismert, kedvelt helye lett. Az Arcade Bistro Michelin Bib Gourmand elismerésben részesült, 2010 tavaszán. Az étterem 2000-2007 között különleges ízeinek és minőségi borainak köszönhetően nyolc alkalommal részesült "Best of" elismerésben. A Dining Guide olvasói 2006-ban Budapest 10 legjobb vendéglője közé választották a Michelin és Louis Vuitton Guide-ok által egyaránt ajánlott éttermet. Fazekas László séf innovatív ötletei, mindig megújuló, az aktuális trendekkel együtt gondolkodó irányítása továbbra is garancia az étterem magas gasztronómiai igényeket kielégítő szellemiségének megőrzésére. Az Arcade Bistro 2009 óta új konyhatechnológiai fejlesztésekkel biztosítja vendégei számára a kiváló minőséget.

http://www.arcadebistro.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük