A 2012. szeptember 8-i, Pécsett megrendezésre kerülő „Voices of 2012" gálakoncertnek napjaink egyik legnépszerűbb operacsillaga Ekaterina Lekhina, Grammy-díjas világhírű szoprán lesz a sztárvendége.

 A 2012. szeptember 8-i, Pécsett megrendezésre kerülő „Voices of 2012" gálakoncertnek napjaink egyik legnépszerűbb operacsillaga Ekaterina Lekhina, Grammy-díjas világhírű szoprán lesz a sztárvendége.

 

Ekaterina Lekhina a pécsi Zsolnay Negyedben, a „Placido Domingo's Operalia 2012 Peking" operaversenyen helyezést elért fiatal énekesekkel ad koncertet. Az orosz származású művésznő 2007-ben megnyerte a Párizsban megrendezett Operalia első díját. Napjaink egyik legismertebb szopránénekese olyan neves operaházak vendége, mindta a lodoni Royal Opera House Covent Garden, a bécsi Volksoper vagy a madridi Teatro Real. 

 

Az este 8 órakor kezdődő nagyszabású szabadtéri rendezvényen fellép a napjaink egyik legkiválóbb hangú fiatal baritonjaként számon tartott Yunpeng Wang és Nadezda Karyazina, a moszkvai Bolsoj Nagyszínház mezzoszoprán művésze. Az estnek az ausztrál származású Nicholas Milton lesz a karmestere, akit korunk egyik legdinamikusabb és legkarizmatikusabb dirigenseként tartanak számon. Bécs, Berlin, Canberra, Sydney, London legnevesebb koncerttermeinek és színházainak ünnepelt művésze a nagy múltú, kiváló MÁV Szimfonikus Zenekart fogja vezényelni.

 

A „Voices of 2012" gálakoncert sajtótájékoztatóján Páva Zsolt Pécs polgármestere elmondta, hogy a zenei program ötletét a 2009-ben a pécsi Székesegyház előtt megtartott „Placido Domingo és az Operalia 2009 nyertesei" koncert adta.

"A különleges eseményre akkor közel 18 ezren voltak kíváncsiak! Nagyon örülünk, hogy egy hagyományt tetemtő, nemzetközi koncertturné, a „Voices of 2012" Pécs városából indul útjára."

 

A „Voices of" évről évre közvetlenül a „Placido Domingo's Operalia, The World Opera Competition" fordulói után kerül megrendezésre, a gálakoncerteken napjaink legrangosabb énekversenyén helyezést elért fiatal művészek, és az adott ország egy kimagaslóan tehetséges „pályakezdő" énekese lép színpadra. Pécsett a fiatal magyar operaénekes, Jakab Ildikó lesz a koncert vendége, aki ez évben debütál a Magyar Állami Operaházban.

 

A fergetegesnek ígérkező koncerten az operairodalom legnépszerűbb Bizet, Verdi és Puccini slágerei mellett közkedvelt operett-részleteket és Zarzuelákat is hallhat a közönség.
A „Pécs Meghívja Önt" címmel meghirdetett zenei eseményt a közönség ingyenesen tekintheti meg. Azok számára, akik kevésbé kedvelik a „piknik koncertet", korlátozott számban ülőhelyvásárlást biztosítanak a Zsolnay Negyedben.

 

A Plácido Domingo által 1993-ban alapított Operalia nemzetközi énekverseny hatalmas lehetőség a fiatal tehetségek számára, mert a győztesek Domingo menedzsmentjének támogatását élvezhetik pályájuk során.

„A versenyt a fiatal művészek segítésének szándékával hoztam létre. Lehetőséget szeretnék adni nekik, hogy a szakma legjobbjai meghallgassák és tanácsokkal lássák el őket; olyan tanácsokkal, amelyek engem is segítettek pályám során. Szándékom nem csupán az, hogy a legszebb hangokat megtaláljuk, hanem hogy olyan fiatal tehetségekre leljünk, akik személyiségükkel, karakterükkel és előadásuk erejével a kiforrott művészek ígéretét hordozzák magukban. Ők lesznek a holnap sztárjai." (Placido Domingo)

 

http://ekaterina-lekhina.com/

http://www.zskn.hu/zskn_program/Operalia_Gala_Voices_of_2012/2012-09-08/20:00

 

2012. szeptember 8., 20 óra

„Voices of 2012"

Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük