2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

PKI Tudományos Napok 2007

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/6224"><img class="image thumbnail" src="/files/images/magyar_telekom.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="http://www.magyartelekom.hu/" title="http://www.magyartelekom.hu/" width="100" height="30" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.magyartelekom.hu/">http://www.magyartelekom.hu/</a> </strong></span></span><p>A Magyar Telekom PKI Távközlésfejlesztési Igazgatósága a Tudományos Napok idei rendezvényét november 13-14-re időzítette.  A konferencia meghirdetett címe:  „Távközlés 2.0."   Az előadások a jövő hálózatának fejlesztési feladatairól, az újgenerációs termékekről, szolgáltatásokról, az információtechnológiai alkalmazásokról, működésükhöz szükséges infrastruktúráról szóltak. </p><p>

 http://www.magyartelekom.hu/http://www.magyartelekom.hu/

A Magyar Telekom PKI Távközlésfejlesztési Igazgatósága a Tudományos Napok idei rendezvényét november 13-14-re időzítette.  A konferencia meghirdetett címe:  „Távközlés 2.0."   Az előadások a jövő hálózatának fejlesztési feladatairól, az újgenerációs termékekről, szolgáltatásokról, az információtechnológiai alkalmazásokról, működésükhöz szükséges infrastruktúráról szóltak.

 http://www.magyartelekom.hu/http://www.magyartelekom.hu/

A Magyar Telekom PKI Távközlésfejlesztési Igazgatósága a Tudományos Napok idei rendezvényét november 13-14-re időzítette.  A konferencia meghirdetett címe:  „Távközlés 2.0."   Az előadások a jövő hálózatának fejlesztési feladatairól, az újgenerációs termékekről, szolgáltatásokról, az információtechnológiai alkalmazásokról, működésükhöz szükséges infrastruktúráról szóltak.

Az első napon, Simó György vezérigazgató-helyettes (Magyar Telekom) megnyitójában a cég jövőjéről szólt. Utalva a vállalatcsoportnál történt összeolvadásokra,  kifejezte reményét az integrált technológiai és az egységes szakmai irányítás kedvező hatását illetően.  Emlékeztetett;  tíz éve zajlik, s azóta téma a konvergencia, amely ma új elemekkel bővül, amikor a szoftveripar olyan óriásai lépnek szorítóba, mint pl. a Google a saját telefon ígéretével.

Kérdés, ezek az új szereplők együtt működnek-e majd a Telekommal?  Igazi kihívást jelent mindez,  kérdés, meddig bírja a cég ezt kezelni.

Tíz éve kezdődött a történet az internettel, ma már broadband társadalomról beszélünk, bár ránk ez még nem igazán mondható el.  Vajon tíz év múlva melyek lesznek a középponti kérdések?  Minden bizonnyal a szolgáltatások. 

A 4 millió mobiltelefon országában van még bőven tere az egyéb informatikai növekedésnek, s ha bekövetkezik a telítődés, felerősödik az igény a „bárhol, bármikor" elérhetőségi igények kielégítésére, ehhez az időszakhoz minden évvel közelebb kerülünk. Nagyon gyorsak az IT változások, ma már nem is drága az az 5-6 ezer Ft-os előfizetés, amivel bárhol internet elérést kapunk.

Miből is fog élni akkor a Telekom?  A mai hálózat túlhaladottá válik, marad tehát a szolgáltatás, abból kell megélni.

Az IT fejlődése átalakítja az egészségügyet, a pénzügyi életet, médiát, a kormányzati szolgáltatásokat, stb. Megváltozik az egész környezete a vállalatnak, új osztályokat lehet ezekre megnyitni a Telekomnál. 

A Magyar Telekom egészének innovatívabbá kell válnia. Az üzleti modell céges változását követnie kell. Napi tudást kell várni a technológiai változásoktól. Nem az emberek változnak alapvetően ugyanis, hanem a technológia változott, s ez változtat meg mindent.  A Magyar Telekomnál komolyan gondolják a követést.  3-5 havonta új technológiával kell szembesülni a világban, az ehhez való viszony meghatározó.  A cég nagy, robosztus, állandóságra építhet, meg kell tudnia állni a helyét szolgáltatóként is, akár három havonta változva is.  Új fejezet kezdődhet a távközlés történetében!

Kérdésre válaszolva a vezető elmondta; a T-Kábel jövője illeszkedik ebbe a képbe, „Úton és otthon" jelszó vezeti a

T-Home néven továbblépő szolgáltató egységet. Szorosabban vett jövője a kommunikációs üzletágtól függ, 2007-ben valódi szolgáltatóként jelenhet meg.  El kell dönteni a T-Komnál, lehet-e egyszerre ADSL és kábel ágazatot fejleszteni. A válasz igen, ha megfelelő a szabályzás.  Hosszú távon szükség van a T-Kábelre, annak integrált működésére.

Jørgen Fills az ETSI szervezet képviseletében a szakmai szabványosról, mint a technológiai konvergencia eszközéről szólt.  Beszámolt azokról a törekvésekről, amelyek egy egységes, közös platform kialakítására irányulnak.

Császár Zoltán (Magyar Telekom) a digitális televízióra való átállás szabályzói hátteréről szólt előadásában, felmérve hol tart ma a televíziós piac Magyarországon, mi a digitális átállás jelentősége, milyen változásokra van szükség, hogyan történik mindennek az időzítése.

Az otthoni távközlés témakörében  Balogh Tamás modulárisan bővíthető IPTV szolgáltatások IP multicast alapú építését ismertette,  Stefler Sándor pedig a műsorközlő hálózatokban értelmezett interaktivításról tartotta előadását.

http://www.magyartelekom.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.