2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pont, pont, vesszőcske…

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:UseFELayout/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:HU;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p style="text-align: justify; line-height: 150%" class="MsoNormal"><span class="inline inline-left"><a href="/node/51149"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/1_89.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span><span>Megszokott utcák, megszokott házak, megszokott élettér – a régi, sokszor látott Budapest. A hétköznapok rohanó forgatagában csak kevésszer, keveseknek jut eszébe, mivel tehetnénk szebbé, változatosabbá a megújulni kész fővárost. Vagy talán csak a lehetőségeket nem találjuk?</span>

1 89.thumbnailMegszokott utcák, megszokott házak, megszokott élettér – a régi, sokszor látott Budapest. A hétköznapok rohanó forgatagában csak kevésszer, keveseknek jut eszébe, mivel tehetnénk szebbé, változatosabbá a megújulni kész fővárost. Vagy talán csak a lehetőségeket nem találjuk?

1 89.thumbnailMegszokott utcák, megszokott házak, megszokott élettér – a régi, sokszor látott Budapest. A hétköznapok rohanó forgatagában csak kevésszer, keveseknek jut eszébe, mivel tehetnénk szebbé, változatosabbá a megújulni kész fővárost. Vagy talán csak a lehetőségeket nem találjuk?

Budapest a miénk, általunk válik jobbá, csak mi tehetjük meg azt a bizonyos lépést a változás felé. A város ugyanis, amellyel együtt lélegzünk, várja, hogy színesebbé, izgalmasabbá varázsoljuk.

 

2 57.thumbnailEzért is döntött úgy a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt., hogy egy Társadalmi Felelősség Vállalási programsorozat első állomásaként csatlakozik a Műcsarnok 6-16 éves korúaknak kiírt Beton és festék című pályázatához. A projekt célja az volt, hogy kreativitásuk, fantáziájuk és a csoportmunkában rejlő előnyök kiaknázására ösztönözzék a gyerekekből és fiatalokból álló csapatokat. Olyan színes környezetet kellett teremteniük, amelyben jól érzik magukat és büszkék lehetnek közösen megálmodott és elkészített alkotásukra is.

A szakmai zsűrinek nehéz dolga volt. A közel ötven pályázó több mint 500 beérkezett pályamunkájából végül a kecskeméti Katona József Gimnázium művészetek iránt nagyon fogékony diákcsapatát választották. A projekt fődíjaként, a BKV Zrt. lehetőséget biztosított számukra, hogy az ötös vonalon közlekedő egyik 260-as Ikarus buszának a külső borítását megfessék.

3 43.thumbnail

Sokszor elfelejtjük, milyen őszinteséggel tudják a gyerekek a körülöttük létező dolgokat ábrázolni, és hatalmas fantáziával, a felnőtti lét terheitől mentes érzékeléssel láttatni a világot. Ők mosolygós arcokkal, zöldbe öltözött fákkal, színes gyümölcsökkel, virágokkal tarkított réttel és szivárványszínű házakkal képzelik el az ideális világot, az ideális környezetet, a jövőt a busz oldalain.

És bár a díj nem járt komoly elismeréssel, csupán az alkotói munka, a festékek és ecsetek egyszerű, mindent átható szabadságának lehetőségével, ez is éppen elég volt.

Pont, mint gyerekkorunkban. Pont, mint régen. Pont, pont, vesszőcske…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.