2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Praktiker: Az eddigi 30 év legjobb gazdasági eredménye

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11438"><img class="image thumbnail" src="/files/images/praktiker.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.praktiker.hu" title="www.praktiker.hu" width="100" height="31" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.praktiker.hu/">www.praktiker.hu</a> </strong></span></span><p>A Praktiker konszern a cég 30 éves történetének eddig legnagyobb forgalmát és legjobb működési eredményét produkálta a 2007. üzleti évben, miután nettó bevétele 24,8 százalékkal, összesen 3,945 milliárd euróra nőtt. A Praktiker Békéscsabán nyitja meg következő magyarországi áruházát.</p><p>

 www.praktiker.huwww.praktiker.hu

A Praktiker konszern a cég 30 éves történetének eddig legnagyobb forgalmát és legjobb működési eredményét produkálta a 2007. üzleti évben, miután nettó bevétele 24,8 százalékkal, összesen 3,945 milliárd euróra nőtt. A Praktiker Békéscsabán nyitja meg következő magyarországi áruházát.

 www.praktiker.huwww.praktiker.hu

A Praktiker konszern a cég 30 éves történetének eddig legnagyobb forgalmát és legjobb működési eredményét produkálta a 2007. üzleti évben, miután nettó bevétele 24,8 százalékkal, összesen 3,945 milliárd euróra nőtt. A Praktiker Békéscsabán nyitja meg következő magyarországi áruházát.

Rekordforgalom ezúttal is a Németországon kívüli üzletágnak, köztük a magyarországi leányvállalatnak volt köszönhető, amely az előzetes adatok szerint teljesíti 46 milliárd forintos bruttó árbevételi terveket a december 31-ével zárult üzleti évben.

Az anyaország határain túl működő Praktiker barkácsáruházak bevételei most első ízben lépték át a milliárdos küszöböt euróban: 2006-hoz képest 23 százalékkal, 1,083 milliárd euróra növekedtek. Ez azt jelenti, hogy a Praktiker konszern összbevételének 27 százalékát, illetve az előzetes adatok szerint a működési eredmény 59,5 százalékát Németországon kívül sikerült kigazdálkodni.

Míg 2006-ban nyolc, addig 2007-ben 15 új Praktiker áruház nyílt Európa-szerte, mindeközben a már meglévő üzlethálózat termelékenysége is javult. Ez indokolta a működési eredmény rendkívül pozitív alakulását is, amelynek hajtóerejét az olyan gazdasági növekedésben lévő államok, mint Románia és Bulgária jelentették, de Görögország is, amely hagyományosan a legerősebb külföldi Praktiker-országnak számít.

A Praktiker becslései szerint a Németországon kívüli üzletág 2008-ban is dinamikusan fejlődik majd tovább. A keresleti potenciál elsősorban Kelet-Európában tartósan magas marad, ezért a Praktiker a külföldi terjeszkedést továbbra is folytatni kívánja, és 15-20 új áruház nyitását tervezi. A Praktiker 18. magyarországi áruháza Békéscsabán fog megnyílni 2008 utolsó negyedévében, de a további években újabb üzletegységek megnyitása várható hazánkban.

A frankfurti tőzsdére bejegyzett Praktiker AG az európai barkácspiac egyik meghatározó szereplője, több mint 26.800 embernek ad munkát, jelenleg 9 országban összesen 425 barkácsáruházat üzemeltet. Magyarországon 1998 óta van jelen, azóta 17 üzletegységet nyitott. A Praktiker 1400 magyar munkavállalót foglalkoztat, polcain 55 ezerféle termékből lehet választani, jó ideje nemcsak barkácscikkekből széles a kínálat. Reklámprospektusai kéthetente 700 magyarországi településre jutnak el. Magyar áruházainak összterülete 143.000 négyzetméter. A Praktiker az egyetlen hazai barkácsáruház, amelyik webshop-ot működtet.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.