2022.05.21.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Prince elkényeztette a közönséget

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52891"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/prince.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Magyarországon ritkán látható vérprofi, valamennyi nagy slágert felvonultató két és fél órás koncerttel kényeztette el Prince a Sziget fesztivál többtízezres közönségét a keddi, nulladik napon.

Magyarországon ritkán látható vérprofi, valamennyi nagy slágert felvonultató két és fél órás koncerttel kényeztette el Prince a Sziget fesztivál többtízezres közönségét a keddi, nulladik napon.

Magyarországon ritkán látható vérprofi, valamennyi nagy slágert felvonultató két és fél órás koncerttel kényeztette el Prince a Sziget fesztivál többtízezres közönségét a keddi, nulladik napon.

    Az amerikai funky/soul/R&B világsztár pontosan 20 órakor lépett a nagyszínpadra vörös bársony zakóban, fekete garbóban és nadrágban, nyakán jelentős mennyiségű ezüstlánccal. Együttesében a hölgyek domináltak: egy gitáros, egy basszusgitáros és egy billentyűs mellett két vokalista is nő volt, a férfiakat Prince mellett a dobos és egy másik billentyűs képviselte.

    A hétszeres Grammy-díjas, 53 éves sztárzenész énekelt, gitározott, időnként billentyűzött is, remekül. A műsor első ötven percében elsősorban Prince elmúlt néhány lemezéről hangzottak el nagyobb lélegzetű, hangszeres szólókkal kísért funky-számok, a nyitódarab például rögtön negyedórás volt. Prince gyakran szólította Hungary-nek a közönséget, és gyakran bevonta az éneklésbe a nézőket.

    Az első nagy sláger a Musicology volt, majd egy egyveleg részeként jött a Take Me With U, a Rapsberry Beret, a Cream, sőt, még Michael Jackson dala, a Don't Stop Till Get Enough is. A hangzás tökéletes volt, a fények és a kivetített képek is hozzájárultak a színpad folyamatos izzásához. 

    Egy óra elteltével kihunytak a fények, ekkor úgy tűnt, esetleg be is fejeződik a koncert, de aztán néhány perc elteltével Prince-ék a Purple Rain-nel tértek vissza, majd következett ugyanarról, a klasszikus 1984-es lemezről a When Doves Cry, majd a közönség nagy örömére a Kiss is előkerült. A harmadik ráadás hozta a Let's Go Crazy-t és elhangzott a Nothing Compares 2 U is, amely bár Prince-szerzemény, annak idején Sinéad O'Connor vitte sikerre.

    A végén egy óriási színpadi buliba csapott át a koncert: néhány szerencsés rajongó is felmehetett a színpadra táncolni a popzene egyik királyával.

    A fellépést láthatóan Prince is rendkívül élvezte, akárcsak a közönség. A koncert előtt a nagyszínpad mögötti VIP-részen olyan ismert zenészek tűntek fel, mint Presser Gábor, Zorán, Kiss Tibor a Quimby-ből vagy a hétfői, mínusz egyedik napi fellépő, Geszti Péter.

 MTI Fotó: Mohai Balázs   

bgu \ bvz \ kpj

MTI 2011. augusztus 9., kedd 23:46

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.