Programokkal és kedvezményekkel készül a mindenszentekig tartó négynapos hétvégére, illetve az utána következő őszi szünetre a Fővárosi Állat- és Növénykert.

 

Programokkal és kedvezményekkel készül a mindenszentekig tartó négynapos hétvégére, illetve az utána következő őszi szünetre a Fővárosi Állat- és Növénykert.

 

A gyermekeknek díjmentes lesz a belépés és a nyugdíjasokat is jelentős kedvezményekkel várják. Naponta több látványetetés, tréning és állatbemutató is lesz ebben az időszakban, október 31-én pedig családi tökfaragás, arcfestés, kézműves foglalkozás, óriás memóriajáték és tök amőba egészíti ki a programkínálatot.

 

Az idei évben mindenszentekkor négy egymást követő napból álló hosszú hétvége lesz, utána pedig az őszi szünetre kerül sor az iskolákban. Így az október 29-től november 6-ig tartó időszakban nagyszerű lehetőség kínálkozik az állatkerti látogatásra. Éppen ezért a Fővárosi Állat- és Növénykert programokkal és kedvezményekkel készül erre az időszakra.

 

Október 29-től november 6-ig, vagyis péntektől jövő vasárnapig a 14 éven aluli gyermekek díjmentesen látogathatják a városligeti intézményt. Emellett jelentős kedvezményt kínálnak a nyugdíjasoknak is, hiszen a „nyugdíjas ősz" keretében a szépkorúak egészen november végéig a szokásos ár kevesebb mint feléért (2200 helyett 1000 forintért) válthatják meg a belépőjegyet.

 

A kedvezmények mellett természetesen programokban sem lesz hiány.

A hosszú hétvége és az őszi szünet időszakában minden nap állatbemutatók, tréningek, látványetetések várják az érdeklődőket. A programok között szerepel a sörényes hangyászok, az óriásvidrák és a keák látványetetése, a koalák etetése és mérlegre tétele, az oroszlánfókák tréningje, az „Állatok akcióban" című állatbemutató és sok más érdekesség. A fenti programok a mindenszenteket megelőző napon, vagyis október 31-én hétfőn „halloweeni játszóházzal" egészülnek ki: ezen a napon a Varázshegyben óriás memóriajáték és tök amőba, családi tökfaragás, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és arcfestés várja a családokat.

 

A programok mellett az Állatkert külön is felhívja a figyelmet a közelmúltban született kisállatokra, így az erszényből már kijáró szürke óriáskenguru kölykökre, a szurikáta kölykökre, illetve a kis pandákra és a sörényes hangyászokra, hiszen ez utóbbi két fajnál is kölyök cseperedik éppen.

 

Szintén a mindenszentekhez, illetve a mindenszentek előestéjéhez kapcsolódik az a kelta eredetű, az angolszász világban régóta ismeretes, de az utóbbi időben a világ más részein elterjedt szokás, hogy tökből különböző arcokat, „tökfejeket", töklámpásokat faragnak. A hosszú hétvégén az Állatkert egyes lakóinál is lehet majd ilyen, játékként, illetve takarmányként szolgáló faragott tökökkel találkozni. Érdekességként az Állatkert főterén már most látható az a másfél mázsás óriástök is, amelyet egy agárdi őstermelő ajándékozott a városligeti intézménynek.

 

Fővárosi Állat- és Növénykert

Budapest, Állatkert krt. 6-12

 

www.zoobudapest.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük