2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

ProWein Düsseldorf magyar pálinkákkal

3 perc olvasás

pwe18_19_newsletter_600x120px.jpgÖrömmel jelenthetem, hogy a jövő évben visszatérünk Düsseldorfba, Európa legnagyobb szeszesital szakkiállítására és 2018. március 18-20. között a Spirit pavilonban mutatjuk be a hazai pálinkák legjavát, szoros együttműködésben partnereinkkel a Földművelésügyi Minisztériummal és a Pálinka Nemzeti Tanáccsal – jelentette be Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője a rendezvény mai sajtótájékoztatóján. 

Düsseldorfba az AMC 43 négyzetméteres közösségi standdal és három hazai kiállítóval jelenik majd meg – tette hozzá Daróczi László jelezve, hogy a kitelepüléssel azt szeretnénk elérni, hogy a magyar gyümölcspárlat ezen régió kereskedelmi kapcsolataiban is méltó alternatívaként szerepeljen a jövőben a minőségi aperitifek és röviditalok között.

Marius Berlemann a ProWein vásárok igazgatója felszólalásában arról beszélt, hogy a jövő év márciusában, Düsseldorfban szerveződő borászati szakkiállításon újdonságként a kézműves termékekre, a kézműves sörökre és borokra irányítják rá a figyelmet. A ProWein 2018-ban már 10 csarnokban, több mint 500 kiállítói kóstoltatással és közel 20 szemináriummal, önállói kiállítói térbe elhelyezett bioborokkal mintegy 200 bioborászat árukínálatával várja a szakmai látogatókat. 

Az idei ProWein tapasztalatai kapcsán elhangzott, a minden idők legtöbb, összességében 60 ország, 6615 kiállítóját felmutató ProWein 58500 szakmai látogatót vonzott 131 országból, így 6 év alatt 50%-al sikerült a szervezőknek megemelnie a ProWein események látogatói számát.

A vendégek kétharmada ezeken a szakvásárokon csúcsvezető és minden második látogató kereskedelmi üzletet is köt, új beszállítóra lel a szakvásáron, érdemes tehát ezeken az eseményeken megjelenni.

Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség Bor- es Gasztromarketing főosztályvezetője beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a ProWein történeteben először az MTÜ közösségi standjának közvetlen szomszédságában lesznek elhelyezve az önálló standdal érkező magyar kiállítók is, s ez alkalommal már a megújult arculati elemekkel ösztönzik a magyar borok megízlelésére, megvásárlására a látogatókat.  A tervek szerint a magyar borok mellett az MTÜ a magyar gasztronómia megismertetése érdekében kóstoltatásokkal és különleges cateringgel is készül.

A jövő évi esemény beharangozásaként szervezett sajtótájékoztatón részt vett dr. Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa és Gál Péter, az FM eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.