2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Radikális változás a kereső- és a tartalomhálózati hirdetések viszonyában?

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/21863"><img class="image thumbnail" src="/files/images/image001.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="33" /></a></span>  <p>Vándor Eszter, az Arcus Search SEM tanácsadója a Google AdWords és az ETARGET versenyhelyzetét is újraértelmezi a keresőmarketing önellentmondását feldolgozó tanulmányában</p><p>

image001.thumbnail 

Vándor Eszter, az Arcus Search SEM tanácsadója a Google AdWords és az ETARGET versenyhelyzetét is újraértelmezi a keresőmarketing önellentmondását feldolgozó tanulmányában

image001.thumbnail 

Vándor Eszter, az Arcus Search SEM tanácsadója a Google AdWords és az ETARGET versenyhelyzetét is újraértelmezi a keresőmarketing önellentmondását feldolgozó tanulmányában

Hogyan működik, egyáltalán lehet sikeres egy tartalomhálózati kampány? Miért nem egyeduralkodó a magyarországi keresések elvi 100%-át birtokló Google a tágabb értelemben vett keresőhirdetési piacon?  Vándor Eszter, az Arcus Search SEM tanácsadója frissen megjelent tanulmányában változást jósol a keresőhirdetési trendekben, és új megvilágításba helyezi a Google és az ETARGET hazai versenyhelyzetét.

A reklámpiac a gazdasági válság hatására minden korábbinál gyorsabb átrendeződésben van – a költséghatékonyabb, célzottabb és mérhetőbb megoldások a túlélés zálogává válnak. Az interaktív kommunikáció zászlóvivője, a keresőmarketing viszont még mindig komoly önellentmondásokkal küzd. Például: ha első számú előnye, hogy a kereső-tevékenységet folytató internetezők motivált állapotban vannak, akkor miért használjuk ugyanazokat a hirdetéseket a keresőfelületeken és a tartalomhálózaton is, amely már egy egészen más típusú tudatállapotot feltételez? Vagy: ha a Google egyeduralkodó a keresőhirdetések piacán, hogyan került az ETARGET az elmúlt években vezető pozícióba Magyarországon a tartalomhálózati hirdetések terén?

Vándor Eszter SEM tanácsadó 2009 januárjában megjelent tanulmánya – a tartalmi hálózatok és a keresőhirdetési szolgáltatók által nyújtott lehetőségek részletes elemzését követően – a keresőpiac tartalomhálózati hirdetések felé való elmozdulását valószínűsíti. „A piac megváltozott, változnia kell a szemléletnek is, hogy a hirdetők magas elvárásainak megfelelő megoldásokat tudjon felmutatni a kulcsszó alapú online reklám." – írja a  konklúzióban Vándor Eszter. „A tanulmányban nemzetközi és hazai szakmai véleményekre támaszkodva kerestem válaszokat a keresőpiac szereplői számára egyre fontosabbá váló kérdésekre. Ezek reményeim szerint építő szakmai viták kiindulópontjául is fognak szolgálni." – teszi hozzá az Arcus Search keresőmarketing szakértője.

Damjanovich Nebojsa független online marketing tanácsadó és tréner korszakalkotó fontosságúnak látja a tanulmány állításait: „Ettől az évtől kezdve a cégek számára különösen fontos lesz a marketing költséghatékonyság. A leginkább transzparens és mérhető online reklámeszközök a keresőkben egyre nagyobb büdzsét birtokolnak az online reklámtortából, ezért egyáltalán nem lesz mindegy, hogyan is használhatjuk azokat. Vándor Eszter tanulmánya felfedi a leplet az örökké vitatott 'kereső kontra tartalmi hálózat' témáról, amit élvezettel olvastam."

A keresőmarketing önellentmondása: keresők, vagy tartalmi oldalak?" című tanulmány letölthető az Arcus Interactive Group weboldaláról, vagy innen a cikk végéről.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.