Míg 2011. február elsején Regine Sixt Versaillesben átvehette a "Le Grand Prix de la Charte de Paris contre le Cancer" elnevezésű kitüntetést áldásos rákellenes tevékenységéért, addig januárban a Sixt autókölcsönző ukrán csapata sikeresen teljesítette a Dakar Rally futamát.

Míg 2011. február elsején Regine Sixt Versaillesben átvehette a "Le Grand Prix de la Charte de Paris contre le Cancer" elnevezésű kitüntetést áldásos rákellenes tevékenységéért, addig januárban a Sixt autókölcsönző ukrán csapata sikeresen teljesítette a Dakar Rally futamát.

A német székhelyű autókölcsönző így kilépve eredeti tevékenységi köréből, az élet minden területén igyekszik részvételével, vagy piacvezető pozíciójából adódóan és lehetőségeihez mérten szerepet vállalni, vagy segítséget és támogatást nyújtani a rászorulóknak.

Regine Sixt folyamatos és fáradhatatlan rákellenes aktivitásának elismeréseként a Párizs melletti versaillesi palotában, a francia AVEC („L'Association pour la Vie Espoir contre le Cancer) elismeréseként nyerte el a megtisztelő címet.

A bizottság tiszteletbeli tagjaként évek óta harcol a rákban szenvedők minőségi ellátásáért és az őket megillető tiszteletért. A „Charta of Paris", azaz a „Párizsi charta" az UNESCO és több csatlakozó ország által aláírt dokumentum, mely rák elleni harcra szólítja fel a világ kormányait.

„A rákbetegség napjaink egyik legnagyobb kihívása." – nyilatkozta Regine Sixt, a díj átvételekor. Az AVEC megszületése óta, a kutatásokat végző prof. David Kayat munkásságát támogató Regine Sixt továbbá hozzátette: „Számomra a legmegrázóbb, amikor gyerekeket látok szenvedni. Minden erőmmel azon leszek, hogy a Regine Sixt Gyermeksegítő Szövetséggel karöltve, a világ minden táján segítséget tudjunk nyújtani a kis betegeknek."

„A Sixt Magyarország is igyekszik az anyacég által támasztott elvárásoknak megfelelni, mind a kihívások, mind pedig a támogatások terén." – egészítette ki az információkat Magyar Nikoletta, a cég marketing vezetője. „Hasonlóan más országokhoz, a Sixt Magyarország is csatlakozott a Gyermekmentő Szövetséghez. Bár cégünk német központtal rendelkezik, fontosnak tartjuk, hogy ne csak nemzetközi szinten, hanem hazai viszonylatban is támogatást nyújtsunk a rászorulóknak és támogassuk a nálunk megszületett kezdeményezéseket. 2010-ben több karitatív tevékenységben is részt vettünk, idén kicsit más vizekre evezünk. 2011 egyik legnagyobb vállalkozása, melyben a Sixt Magyarország stratégiai együttműködő partnerként vesz részt, és mely már a tavalyi évben elkezdődött, nem más, mint az Africa Europe Challenge, azaz az Afrika kerülő vitorlásbajnokság. A kezdeményezés, bár sporttörténeti jelentősége miatt egyedülálló, gazdasági, politikai és kulturális szempontból is jelentős. Az AEC mögött olyan meghatározó személyek sorakoznak fel, mint Andris Piebalgs, az Európai Unió fejlesztési együttműködésért felelős biztosa, Louis Michel, az EU és az ACP országok közös parlamenti közgyűlésének uniós társelnöke, Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke és Wossala György az Európai Vitorlás Szövetség elnöke. A projekt élvezi az Afrikai Unió legmagasabb szintű támogatását is. Az AEC legfőbb célkitűzései közé tartozik többek között elősegíteni az afrikai és európai kultúrák közötti párbeszédet, bemutatni Afrika országait, szépségeit, lehetőségeit és gondjait. Céljuk, hogy Afrikára irányítsák Európa és a világ figyelmét, összegyűjtsék mindazokat az együttműködéseket célzó szellemi, anyagi és pénzügyi szándékokat, amelyek a kölcsönös érdekek alapján Afrika és Európa között bontakozhatnak ki." – tájékoztatott Magyar Nikoletta.

http://www.sixt.hu/

http://www.dry-little-tears.com/

http://www.africaeuropechallenge.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük