Az Insafe – a Biztonságos Internet központok hálózata – idén nyolcadik éve ünnepli a Biztonságos Internet napot (SID). Itt az alkalom csatlakozni a törekvéshez, hogy az internet egy jobb hely lehessen a gyerekek és a fiatalok számára.

 

 

Az Insafe – a Biztonságos Internet központok hálózata – idén nyolcadik éve ünnepli a Biztonságos Internet napot (SID). Itt az alkalom csatlakozni a törekvéshez, hogy az internet egy jobb hely lehessen a gyerekek és a fiatalok számára.

 

A 2004-es első SID rendezvény óta olyan mértékben nőtt az érdeklődés, hogy ahhoz immár öt kontinens mintegy 70 országa csatlakozott: Izlandtól Kenyáig és Kanadától Dél-Koreáig, beleértve mind a 27 Európai Uniós tagállamot.

"A Biztonságos Internet Napon bemutatjuk azokat az embereket és szervezeteket, akik azért dolgoznak, hogy az internet biztonságosabb legyen. Ma a Biztonságos Internet Központok, a pedagógusok, a szülők, az ipar, a politikai döntéshozók és maguk a gyermekek is értékelhetik eddig elért eredményeiket és meghatározhatják az előttük álló kihívásokat." – mondta Neelie Kroes, a Biztonságos Internet Nap védnöke, a digitális kérdésekben és a média ügyeiben illetékes EU-biztos. "Különösen a gyermekek és a fiatalok számára jelenti a mai nap az internet által kínált csodálatos lehetőségek ünnepét, ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a digitális világban felelős polgárként kell élniük. Büszke vagyok arra, hogy támogathatom a Biztonságos Internet Napot".

A Biztonságos Internet Nap 2011 témája: "digitális életünk".  A nap szlogenje – "Az életed több, mint játék!" – arra kívánja ösztönzi az embereket, hogy elgondolkodjanak saját online identitásukon, és hogy valós énjük túléli-e online kalandjaikat. Mivel az Insafe hisz a fiatalok hangjának hatalmában és nagy hangsúlyt helyez ötleteik és véleményük közvetítésére, ma közzéteszi a nemzeti ifjúsági panelek által készített videókat. Nézze meg Ön is, hogy a fiatalok hogyan vélekednek ezekről a kérdésekről!

Tájékozódjon a SID Fair weboldalon (http://www.sidfair.org/) arról, hogy milyen online és offline tevékenységeket szerveznek a Biztonságos Internet Nap bizottságok, nemzetközi szervezetek, cégek!

A SID 2011 alkalmából egy vadonatúj kiadvány lát napvilágot, tele szórakoztató feladatokkal a 4-8 évesek számára. A Játékos tanulás: az internet használata című kiadványt az Insafe készítette, a SID arany fokozatú szponzora a Liberty Global támogatásával. Mivel a kisgyermekek manapság egyre korábban kezdik használni a számítógépet és szörfölni a neten, az Insafe olyan eszközt ad a gyerekek kezébe, amelynek segítségével tudatosabban élhetnek az online világ lehetőségeivel és megismerhetik veszélyeit, miközben csiszolhatják nyelvi, kulturális és szociális készségeiket.

Úgyszintén a SID rendezvényen mutatja be az Insafe a Digipack 2011-et, mely olyan izgalmas oktatási eszközöket, anyagokat tartalmaz, amelyeket a tanárok Európa-szerte türelmetlenül várnak. Tanári kézikönyveket, szülőknek és gyermekeknek szóló videókat, 30 kiváló minőségű forrást, amelyek nagy hasznára lesznek a szakembereknek.

 http://www.saferinternet.org/

http://www.saferinternet.hu/ 

http://www.saferinternetday.org/  

http://www.sidfair.org/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük