2014. július 20-án 10 – 17 óráig római kori kalandra várják a családokat a százhalombattai Régészeti Parkba. „Mesés Matrica" rejtett kincseit tárhatják fel a római kori régészkedővel.

 

2014. július 20-án 10 – 17 óráig római kori kalandra várják a családokat a százhalombattai Régészeti Parkba. „Mesés Matrica" rejtett kincseit tárhatják fel a római kori régészkedővel.

 

A családi napon a különleges őskori környezetben most teret kap a település római kora. „Leletek a föld alól és víz alól" címmel. Júniusban az őskori régészettel ismerkedhettek a látogatók.

Délelőtt útirajzok alapján kincskereső betűgyűjtő útra indulhatnak el a családok, elrejtve a parkban találhatják meg a római kori településnevének a betűit.  A kavicsokra írt betűkből kirakva a „Matrica" nevet a település római kori nevét (ejtsd: mátrika) kezdhetik el a régészkedést.

A „Mű-ásatáson bepillanthatnak a régészek munkájába a leleltek feltárásától a feldolgozásig, közben ismerkedhetnek a római kori település történelmével, a limes út jelentőségével és az előkerült leletekkel.

 

10-12 óráig és 14-16 óráig a kézműves foglakozáson különleges római kori fémtálkát készíthetnek, mozaikot rakhatnak ki. Délben a különleges római kori „Húsos egytálételt Matius módra" kóstolhatják meg. Egészen a program végéig őskori lepényt fogyaszthatnak!

Ebéd után 13 órakor Kovács Mariann előadásában római kori állatmeséket hallgathatnak kicsik és nagyok.

 

Vezetővel barangolhatnak a parkban azok, akik az őskorral szeretnének ismerkedni.

A „száz halmok" egyikét a 2700 éves eredeti helyén feltárt halomsírt is látogathatják, ahol a kor temetkezési szokásával ismerkedhetnek.

Római kori olvasósarok, régészeti fejtörők, római kori játékok, teszik még izgalmasabbá a napot.  A parkban található labirintusban is elidőzhetnek a gyerekek!

 

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak egy igazi római kori kalandra!

Legközelebb honfoglaláskori családi napra várják az érdeklődőket a Régészeti Parkban:

2014. augusztus 17. 10-17 óráig – Nem múlik el nyomtalanul – Középkori régészkedő.

 

2014. július 20. 10:00-17:00

Családi nap

Régészeti Park – Százhalombatta

Poroszlai Ildikó u. 2.

 

www.matricamuzeum.hu

www.facebook.com/matricamuzeum

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük