Sikeresen zárult a Budai Várban immár harmadszor megtartott Kenyér- és Péksütemény-fesztivál, a hétvégén több ezer látogató kereste fel az ingyenes rendezvényt.

Sikeresen zárult a Budai Várban immár harmadszor megtartott Kenyér- és Péksütemény-fesztivál, a hétvégén több ezer látogató kereste fel az ingyenes rendezvényt.

A fővárosiak számára igazi családi programot, tartalmas kikapcsolódást jelentett a hagyományos kenyérünnep, amelyen bemutatkoz­tak az ország legjobb pékségei és pékjei. A különböző technológiával és ízesítéssel készülő kenyerek mellett főszerepet kaptak az ínycsiklandó édes és sós finomságok is. A hazai és külföldi látogatók szívesen kóstolgatták a fesztivál különleges újdonságait, sikere volt többek közt a gluténmentes pékáruknak és a tradicionális termékeknek, a sokféle lángosnak és a kalácsnak. A szervezők ezúttal is megsüttették a Budai Vár kenyerét, amelyből mindenki letörhetett egy darabkát. Jó ötletnek bizonyult a sajtsziget, amely ezúttal kiegészítette a kenyér- és péksütemény-választékot. Mindkét napon át sztárvendégek fellépésével szórakoztató műsort is élvezhet­tek a látogatók a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon.

Szombaton az időjárás is megtette a hatását, estig nem fogytak el a látogatók, egész nap hullámzott a tömeg a faházak között, a néptánc- és népzenei műsorok, valamint Bereczki Zoltán és a The Black Bird tegyüttes koncertje idején pedig teljesen megtelt a színpad előtti tér is.

Mint Galisz Tamás, a Kenyér- és Péksütemény-fesztivál vezető tanácsadója elmondta, a szervezők elégedettek voltak a kiállítással, a kiállítók is sikeresnek ítélték a bemutatkozásukat. Ebből az sem vont le, hogy vasárnap délután a kataszrófavédelem riasztását követően a közelgő vihar miatt egy órával korábban zárult a fesztivál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük