2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Régi ízek, új termékek, szórakozással körítve

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80174"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image62_0.jpg" border="0" width="476" height="235" /></a></span>Sikeresen zárult a Budai Várban immár harmadszor megtartott Kenyér- és Péksütemény-fesztivál, a hétvégén több ezer látogató kereste fel az ingyenes rendezvényt.

Sikeresen zárult a Budai Várban immár harmadszor megtartott Kenyér- és Péksütemény-fesztivál, a hétvégén több ezer látogató kereste fel az ingyenes rendezvényt.

Sikeresen zárult a Budai Várban immár harmadszor megtartott Kenyér- és Péksütemény-fesztivál, a hétvégén több ezer látogató kereste fel az ingyenes rendezvényt.

A fővárosiak számára igazi családi programot, tartalmas kikapcsolódást jelentett a hagyományos kenyérünnep, amelyen bemutatkoz­tak az ország legjobb pékségei és pékjei. A különböző technológiával és ízesítéssel készülő kenyerek mellett főszerepet kaptak az ínycsiklandó édes és sós finomságok is. A hazai és külföldi látogatók szívesen kóstolgatták a fesztivál különleges újdonságait, sikere volt többek közt a gluténmentes pékáruknak és a tradicionális termékeknek, a sokféle lángosnak és a kalácsnak. A szervezők ezúttal is megsüttették a Budai Vár kenyerét, amelyből mindenki letörhetett egy darabkát. Jó ötletnek bizonyult a sajtsziget, amely ezúttal kiegészítette a kenyér- és péksütemény-választékot. Mindkét napon át sztárvendégek fellépésével szórakoztató műsort is élvezhet­tek a látogatók a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon.

Szombaton az időjárás is megtette a hatását, estig nem fogytak el a látogatók, egész nap hullámzott a tömeg a faházak között, a néptánc- és népzenei műsorok, valamint Bereczki Zoltán és a The Black Bird tegyüttes koncertje idején pedig teljesen megtelt a színpad előtti tér is.

Mint Galisz Tamás, a Kenyér- és Péksütemény-fesztivál vezető tanácsadója elmondta, a szervezők elégedettek voltak a kiállítással, a kiállítók is sikeresnek ítélték a bemutatkozásukat. Ebből az sem vont le, hogy vasárnap délután a kataszrófavédelem riasztását követően a közelgő vihar miatt egy órával korábban zárult a fesztivál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.