A Biblia-kód titkait kutatja szombaton a DoQ. A Szentírás vajon több annál, mint aminek sokan hiszik? Valóban létezik egy titkos kód a Bibliában, melyből kiolvasható a jövő?

 

A Biblia-kód titkait kutatja szombaton a DoQ. A Szentírás vajon több annál, mint aminek sokan hiszik? Valóban létezik egy titkos kód a Bibliában, melyből kiolvasható a jövő?

 

Bárki eldöntheti maga, miután megnézte A Biblia-kód: Apokalipszis című filmet a

DoQ-n június 4-én, szombaton. A különleges alkotás bemutatja a provokatív elmélet részleteit: szakértőket, akik feltárják a kód titkait és szkeptikusokat, akik azt próbálják alátámasztani, miért nem lehet igaz az elmélet.

 

A Biblia kódjának megosztó elmélete Michael Drosnin amerikai újságíró könyvei alapján terjedt el. Az alapgondolat szerint a Szentírás első öt könyvében, vagyis a Tórában kódolt üzenetek százai vannak elrejtve, amelyek a leírtaknál sokkal magasabb szintű igazságot hordoznak. A felismerés Eliyahu Rips izraeli matematikus nevéhez fűződik, aki rájött, hogy ha a szövegből kivesszük a szóközöket és egy számítógépes program segítségével megvizsgáljuk a betűket, megtaláljuk benne a Biblia keletkezése utáni két évezred összes fontos rabbijának a nevét.

 

Mit tett ennek ismeretében Drosnin? Megfordította a dolgot, és a technika segítségével gyakorlatilag „rákeresett" az Egyesült Államok elnökének, Obamának a nevére. A kutatása azonban váratlan eredményt hozott, miután különféle baljós, merényletre utaló jeleket olvasott ki a sorokból, sőt a Jichák Rabin egykori izraeli miniszterelnök elleni merénylet részleteit is megtalálta – jóval az esemény bekövetkeztét megelőző időkből. A Bibliába rejtett kódok tehát immár nem csak egy magasabb szintű igazságot, hanem mindjárt jóslatokat is magukban rejtettek, legalábbis ha igazak Rips és Drosnin meglátásai.

 

A Teremtés könyve, vagy bármely más könyv a Bibliából valóban az Istentől származó, kódolt üzenetekbe rejtett jóslatokat takar?

 

Bárki eldöntheti június 4-én szombaton, ha megnézi A Biblia-kód: Apokalipszis című filmet 21:05-kor a DoQ műsorán.

 

http://doqchannel.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük