www.mav-start.huwww.mav-start.hu  

Szeptember 22-től Óbuda vasútállomás és a Nyugati pályaudvar között ismét közlekednek a személyszállító vonatok, az Északi összekötő vasúti híd (Újpesti vasúti híd) felújításának befejező szakasza miatt, azonban részleges forgalmi rend változásokra kell számítani.

 

www.mav-start.huwww.mav-start.hu  

Szeptember 22-től Óbuda vasútállomás és a Nyugati pályaudvar között ismét közlekednek a személyszállító vonatok, az Északi összekötő vasúti híd (Újpesti vasúti híd) felújításának befejező szakasza miatt, azonban részleges forgalmi rend változásokra kell számítani.

 

 2008. szeptember 22. – október 21. és november 07-09. között hétköznapokon a késő esti órákban, és hétvégén, a híd lezárásra kerül, és a vonatok ismét a HÉV pályán a Margit hídig közlekednek.

A híd felújításának befejező szakaszában 2008. szeptember 22. – október 21. és november 07-09. között hétköznapokon a késő esti órákban, szombaton egész nap, és vasárnap napközben az Északi összekötő híd ismét lezárásra kerül, és a MÁV-START által közlekedtetett vonatok – Kaszásdűlőnél a HÉV vágányaira áttérve – a Margit híd budai hídfőjéig járnak.

A fenti esetek kivételével a vonatok a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekednek a Közforgalmú Menetrendkönyvben meghirdetettek szerint.

A felújítás befejezéséig a vonatok – a biztonsági előírásoknak megfelelően – továbbra is lassabban közlekedhetnek a hídon.

Október 18-án szombaton, az október 23-i nemzeti ünnep miatt munkanap áthelyezésre kerül sor, amely külön közlekedési rend kialakítását igényli. Az október 18-án esedékes közlekedési rendről a későbbiek folyamán írásos tájékoztató anyagok segítségével informálódhatnak az utasok. A változások a MÁV-START Zrt. honlapján a http://www.mav-start.hu/ oldalon is megjelennek.

A változásokról részletesen:

 

Szeptember 22-től október 21-ig, hétfőtől péntekig, november 07-én pénteken:

A vonatok – késő este kivételével – a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekednek a Közforgalmú Menetrendkönyvben meghirdetettek szerint.

A Nyugati pályaudvarról menetrend szerint 22:20-kor (2058 sz.) és 23:20-kor (2068 sz.) induló vonatok a Nyugati pályaudvar helyett a Margit hídtól indulnak. A vonat Margit híd és Kaszásdűlő között a BKV Zrt. HÉV vonalán közlekedik.

Az Esztergomból menetrend szerint 22:09-kor (2041 sz.) vonat a Nyugati pályaudvar helyett a BKV Zrt. HÉV vonalán a Margit híd felszíni végállomásig közlekedik.

A fenti vonatok Nyugati pályaudvar, Rákosrendező, Budapest-Angyalföld, Újpest és Aquincum állomásokat és megállóhelyeket nem érintik.

Szeptember 22-től október 21-ig szombati napokon, és november 08-án szombaton:

A vonatok egész nap a Margit híd – Esztergom viszonylatban közlekednek, a Nyugati pályaudvar és Óbuda között a vonatközlekedés szünetel. A vonatok Margit híd és Kaszásdűlő között a BKV Zrt. HÉV vonalán közlekednek.

Az október 18-án esedékes közlekedési rendről a későbbiek folyamán tájékozódhatnak az utasok.

 

 

 

Szeptember 22-től október 21-ig vasárnapi napokon, és november 09-én vasárnap:

A vonatok – késő este kivételével – egész nap a Margit híd – Esztergom viszonylaton közlekednek, ez idő alatt a Nyugati pályaudvar és Óbuda között a vonatközlekedés szünetel. A vonatok Margit híd és Kaszásdűlő között a BKV Zrt. HÉV vonalán közlekednek.

Az Esztergomból 20:09-kor (2021 sz.), 21:09-kor (2031 sz.) és 22.09-kor (2041 sz.) induló vonatok a Nyugati pályaudvarra közlekednek a Közforgalmú Menetrendkönyvben meghirdetettek szerint.

A Margit hídtól az utolsó vonat (2048 sz.) 21:27-kor indul, az utána közlekedő 2058 sz. és 2068 sz. vonatok a Nyugati pályaudvarról indulnak, a Menetrendkönyvben szereplő menetrend szerint.

A részleges hídlezárás ideje alatt az alábbi tömegközlekedési lehetőségek változatlanul igénybe vehetők:

A Margit híd budai hídfője és a Nyugati pályaudvar között a 4-es és 6-os villamossal mindkét irányban, valamint a 26-os busszal Margit híd budai hídfője és a Nyugati pályaudvar között egy irányban közlekedhetnek az utasok. Ezeken a járatokon a BKV Zrt. elfogadja a MÁV-START Zrt. által kiállított menetjegyeket, bérleteket és az utazásra jogosító igazolványokat.

A Nyugati pályaudvar – Újpest Városkapu között a 3-as metró szállítja az utasokat mindkét irányban. Az érintett szakaszon a BKV Zrt. elfogadja a MÁV-START Zrt. által kiállított – M3 feliratú, külön bélyegzővel ellátott – a Nyugati pályaudvar és Újpest állomások közötti viszonylatokra érvényes menetjegyeket és bérleteket, valamint az utazásra jogosító igazolványokat.

A Kaszásdűlő – Margit híd szakaszon a MÁV-START szerelvényei megállnak minden HÉV megállóhelyen. Óbuda vasútállomás – Margit híd között a MÁV-START Zrt. elfogadja a vonatokon az érvényes BKV menetjegyeket és bérleteket.

A Margit híd – Óbuda szakaszon a részleges hídlezárás ideje alatt a jegyváltás a vonaton is  lehetséges!

Bérletek és jegyek a vonatokon és a BKV járatain:

A HÉV vonalon történő közlekedés esetében az Óbuda – Margit híd viszonylaton a MÁV-START Zrt. is elfogadja a vonatokon az érvényes BKV utazási jegyeket és bérleteket. A BKV Zrt. és a MÁV-START Zrt. járatain a közlekedési társaságok érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások esetében a saját büntetési tarifarendszerüket használják.

Utazási feltételek a BKV járatain:

A BKV által elfogadott érvényes MÁV-START jegyekkel a BKV járatain (4-es, 6-os villamos, 26-os autóbusz, M3-as metró) utazókra a BKV Zrt. által előírt utazási feltételek vonatkoznak.

Kézipoggyász szállítása a BKV járatokon:

Minden utas legfeljebb 2 db 40x50x80 vagy 2 db 20x20x200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által hordozható, a fel- és leszállást nem akadályozó kézipoggyászt, illetve 1 db szánkót, 1 pár sílécet, 1 köteg becsomagolt facsemetét, 1 db gyermekkocsit szállíthat díjtalanul.

A járművekre nem szabad felszállni olyan tárgyakkal, amelyek balesetet, kárt vagy szennyezést okozhatnak. Kerékpár csak a HÉV vagy a fogaskerekű járművek kijelölt peronjain szállítható, egy vonaljegy érvényesítésével.

A feltételekről bővebben a www.bkv.hu/feltetelek/index.html weblapon lehet tájékozódni.

Információk:

A közlekedési rend változásairól az esztergomi vasútvonal állomási hirdetményeiről, valamint az ott osztott szórólapokról, illetve a MÁV-STAR Zrt. honlapján (http://www.mav-start.hu/), és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálaton a 06 (40) 49 49 49 -es telefonszámon is értesülhetnek az utasok. Szeptember 22-től a Margit híd budai hídfőjénél elhelyezett ideiglenes pénztár már nem üzemel, viszont Újpest megállóhelyen ismét igénybe vehetők a pénztári és információs szolgáltatások.

A MÁV Csoport kiemelt feladata a járműfejlesztések mellett a vasúti pályák állapotának javítása és karbantartása, ezzel is elősegítve az új járművek adta lehetőségek kihasználását. Az Budapest – Esztergom elővárosi vasútvonalon a személyszállító vasúttársaság utasai már 2003 óta Desiro típusú új motorvonatokon utazhatnak, és 2008-ban megkezdődik a vasútvonal felújítása is. A Budapest – Esztergom vasútvonal rehabilitációs programjának első ütemében felújításra kerül az Újpest városrészben található vasúti híd. Ennek eredményeként a szerelvények jelenlegi áthaladási sebessége emelkedni fog, így a vonal és a híd rekonstrukcióját követően a vonatok menetideje csökken, ezzel is biztosítva, a gyorsabb eljutási lehetőséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük