Van nálunk két sportesemény, melyek az évek során különös hírnévre tettek szert. Ezek a Valentin-napi Páros Teniszverseny és a Regő-MAFC Teniszkupa. Dr. Stumpf István alkotmánybíró mindkettőnek állandó résztvevője.

Van nálunk két sportesemény, melyek az évek során különös hírnévre tettek szert. Ezek a Valentin-napi Páros Teniszverseny és a Regő-MAFC Teniszkupa. Dr. Stumpf István alkotmánybíró mindkettőnek állandó résztvevője.

Amatőr teniszbajnokságok ritkán vívnak ki közfigyelmet, ám ez a kettő kivétel. Itt ugyanis olyan ismert személyiségek is pályára lépnek, akikről országunk lakóinak többsége még azt sem nagyon tételezné fel, hogy szóba állnak egymással – nem hogy még játszanak is! E versenyek jelentősége abban áll – világított rá dr. Stumpf Isván, hogy a társasági tenisz az utóbbi tíz évben komoly fejlődésnek indult. Olyan szabadidő eltöltési szokássá vált, ami nem egyszerűen csak sport, hanem a versenyt követő rendezvényekkkel, az esti díjátadó ünnepséggel, egy fajta kulturális eseménnyé alakult. Olyan találkozási alkalma közéleti szereplőknek, üzletembereknek, művészeknek, ami ritkán fordul elő ebben a mai, zaklatott életben. Nagyon jó hangulatúak, ezért is veszek részt szívesen rajtuk. Komoly presztizs-csaták zajlanak a pályán és utána sokáig a társasági élet kedvelt témája marad, hogy ki, hogyan szerepelt. A tenisz önmagában ugyan nem elég a közélet változásához, de a kilengések visszafogásában talán segít. A magyar politikai kultúra átalakulására van szükség, ezért is remélem, hogy a „forradalmi" időszakot mielőbb követi a konszolidáció ahol a sportnak, a tartalmas szabadidő eltöltésnek, a társasági élet újraélesztésének rendkívül fontos szerepe van. Ebben ezek a tenisz-tornák nagy jelentőségűek. Itt minden más – egyébként elválasztó – tényezőre való tekintet nélkül, az emberek szívesen találkoznak egymással. Játékosan ugratják egymást, jól elszórakoznak és ez hozzájárul, hogy ne a konfliktus, hanem inkább a kooperáció kerüljön előtérbe.

Az esti rendezvények például mindinkább családi eseménnyé váltak. Én is mindig elvittem a legkisebb lányomat, ő húzta ki a tombolákat – roppant népszerű lett ezáltal – mert a fődíjaknál pont a legkülönbözőbb embereket „részesítette kegyeiben". A díjkiosztást követően arra is van lehetőség, hogy az ember a tánc iránti vonzódását kiélje. Miután – még fiatalon – a hercegkúti falusi bálokon edződtem, sajnálom, hogy a nagy lakodalmak korszaka lejárt. Hercegkúton a futballcsapatnak is nagy reménysége voltam, pingpongoztam, sakkoztam is, a járási Spartakiádokon középtávfutásban 800 és 1500 méteren egész tűrhetően szerepeltem, de most már csak a tenisz maradt állandó kedvtelésnek.

Rendszeresen teniszezni 1998-ban kezdtem, azóta állandó része lett az életemnek. Sajnos most kisebb sérüléssel bajlódom, fáj a bal lábam, kezelik is a Sportkórházban, mégis hetente háromszor játszom. Jó a társaság fontos szerepük van abban, hogy megszerettették velem ezt a sportot. A most következő, szombati versenyen a sérülés ugyan korlátozza a reményeimet, de azért szeretnék minél messzebb jutni a táblán, és a nagynevű ellenfeleket esetleg megszorítani, akár meg is verni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük