2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: A harmincadik

7 perc olvasás
<strong><span><font size="3"></font></span></strong>  <p style="margin: 0cm 34pt 0pt 2.85pt" class="cikk"><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span><span class="inline left"><a href="/node/284"><strong><img class="image thumbnail" src="/files/images/Ut-plak.thumbnail.jpg" border="0" alt="Utazás 2007 plakát" title="Utazás 2007 plakát" width="100" height="84" /></strong></a> </span>Jubileumi kínálattal, újdonságokkal, színes kísérõ programokkal, több mint 19 000 m<sup>2</sup>-en fogadja az érdeklõdõket a 30. UTAZÁS és a 15. KARÁT kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Március 29-én a szakmai látogatók, másnaptól április l-ig pedig, a magánlátogatók is megtekinthetik a két rendezvényen bemutatkozó 54 ország 920 kiállítójának kínálatát.</span></font></font></font></p><p style="margin: 0cm 34pt 0pt 2.85pt" class="cikk"><strong><span><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span> </span><span> 

 

utazás 2007 plakát Jubileumi kínálattal, újdonságokkal, színes kísérõ programokkal, több mint 19 000 m2-en fogadja az érdeklõdõket a 30. UTAZÁS és a 15. KARÁT kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Március 29-én a szakmai látogatók, másnaptól április l-ig pedig, a magánlátogatók is megtekinthetik a két rendezvényen bemutatkozó 54 ország 920 kiállítójának kínálatát.

  

 

utazás 2007 plakát Jubileumi kínálattal, újdonságokkal, színes kísérõ programokkal, több mint 19 000 m2-en fogadja az érdeklõdõket a 30. UTAZÁS és a 15. KARÁT kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Március 29-én a szakmai látogatók, másnaptól április l-ig pedig, a magánlátogatók is megtekinthetik a két rendezvényen bemutatkozó 54 ország 920 kiállítójának kínálatát.

  

reményiné tihanyi klára  Minden eddiginél több ország vesz részt a kiállításon ? mondta el az igazgató, Reményiné Tihanyi Klára a rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón. Az 53 külföldi közül 35 saját országbemutatóval, a többi képviselettel lesz jelen. Az A pavilonban a külföldi utak iránt érdeklõdõknek kínálnak vonzó úti célt. A nemzetek bemutatkozásán, az idegenforgalmi hivatalok révén a hazai utazóközönség körében közkedvelt célországok, tengerparti üdülõhelyek, illetve a kevésbé ismert, idegen tájak egyaránt megtalálhatók. Az európai államok közül elõször van itt Hollandia és Skócia, az egzotikus országok sorából pedig, Jamaica, Katar, a Myanmari Államszövetség és Tahiti. A látogatók válogathatnak az újdonságokból, a világ szinte minden pontjára szóló turisztikai lehetõségekbõl, családi programokból, az aktív pihenést, lovaglást kínáló utazási ajánlatokból, illetve kikapcsolódhatnak a kiállítás színes kísérõ eseményein. A korábbiaktól eltérõen, az idén csak egy díszvendég lesz: Csehország. Itthonról nem egy tájegység, hanem egy téma, a lovasturizmus kap kiemelt figyelmet.

 

 

Az UTAZÁS alkalmával elõször vehetnek részt az érdeklõdõk utazási ajánlat árverésen. Az utazási irodák ?kalapács alá? kerülõ programjaira bárki licitálhat, aki az árverés helyszínén, a B pavilon színpadánál, illetve a www.reise.info.hu oldalon elõzetesen regisztrált. A program szervezõi, a Reise Info és Gulliver internetes portálok naponta négy alkalommal várják a látogatókat. A 136 licitálható tétel között vannak 3-6 éjszakás utazási lehetõségek, melyek nem névre, hanem idõpontra szólnak, tehát ajándékozhatóak.

 

 

A kikiáltási árak a tényleges értéknél alacsonyabbak lesznek, ezért a nyertesek is kedvezõbb áron vásárolhatnak. Nem kell a helyszínen fizetni, az anyagiakat a kiállítás után intézhetik el.

 

  

Mindazokat, akiket a technikai sportok vonzanak, off road pálya várja. Az akadályokkal nehezített pályán vezetéstechnikai tudásukat, ügyességüket tehetik próbára a felnõttek. Az apróságok pedig, a Kölyök kalandparkban élvezhetik a technikai sportok és a természet-közeli játszóterek szabadságát.

  

 

A kiállításokra közös a belépõjegy, amely üdülési csekkért is megváltható. Magyar Turizmus Kártyával rendelkezõknek, illetve a 70 év felettieknek nem kell fizetniük a belépõjegyért. A vidékrõl érkezõ vásárlátogatók 50%-os utazási kedvezményre jogosultak a Volánbusz Zrt. járatain. A belépõjegyek idén is sorsoláson vesznek részt, a szerencsés látogatók számos értékes ajándék, utazás közül nyerhetnek.

   

léderer betty  Díszvendégként a Cseh Köztársaság fogadja a látogatókat. A 140 négyzetméteren 14 kiállító különleges programokkal invitálja a vásárlátogatókat a rendkívül népszerû ország történelmi múltú városaiba. Léderer Betty, a Cseh Idegenforgalmi Hivatal vezetõje elsõsorban a Svejk étteremre hívta fel a figyelmet, ahol ízletes falatokat, jellegzetes cseh ételeket szolgálnak fel a megéhezett vendégeknek. Az étterem falán Prága nevezetességeit, kulturális örökségét fotókiállítás mutatja be az érdeklõdõknek, a B pavilon színpadán pedig, a Svejk Band húzza a talpalávalót.

   

molnár gabriella  Molnár Gabriella, az Utazási Irodák Szövetségének elnöke a B és D pavilonban szeretne sok vendéget látni, ahol a hazai régiók, tájegységek, városok sorában Magyarország természeti és kulturális értékeibõl találnak ízelítõt az érdeklõdõk. Az utazási irodák, hotelek, wellnesz központok közül sokan a kiállítás idõszakára idõzítik akcióikat, jelentõs kedvezménnyel kínálják a sokféle belföldi lehetõséget, családi programokat, gyógyüdüléseket, kulturális programokat, borutakat, melyek nemcsak nyáron, hanem a többi évszakban is kellemes kikapcsolódást jelentenek a pihenni vágyóknak. Az országban mûködõ 1100 iroda közül ugyan csak 280 tagja a szövetségnek, de a szervezett idegenforgalom 80 százalékát õk bonyolítják le. Ezen a kiállításon csak a regisztrált irodák lehetnek jelen és ez jelentõs mértékben növeli az utasok biztonságát.

  

  

A kiállítók idén is magyaros vendégszeretettel, sokan tájjellegû ételekkel, bor-, illetve pálinkakóstolókkal várják standjaikon a vendégeket, a B pavilon színpadán pedig, a hazai folklór jeles képviselõi, néptáncosok és zenészek, népdalénekesek és együttesek, fúvószenekarok teremtenek fergeteges, vidám hangulatot.

   

sztojanovics kristóf  A Magyar Turizmus ZRt. irodavezetõje, Sztojanovics Kristóf, az egyik legfontosabbnak azt tartja, hogy idén kiemelten jelenik meg a belföldi kínálatban a természetjárás – lovasturizmus. Számos régió, tourinform iroda kínálatában szerepelnek túraajánlatok, hazai tájakra, természetvédelmi területekre invitáló programok, kirándulások, melyek során Magyarország flóráját és faunáját érintetlen szépségében tekinthetik meg a turisták. Többek között a Balaton régió standján válogathatnak az érdeklõdõk kerékpáros, lovas és természetjáró programok közül és kulturális emléktúrára hívja a látogatókat a Gödöllõi Királyi Kastély. Magyarország arborétumaiba, botanikus kertjeibe a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége kínál betekintést. Az Ökotárs Alapítvány standján az úgynevezett ?Zöldutakról?, a sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas ösvényekrõl, útvonalakról adnak tájékoztatást, a zempléniek pedig, északi hegyvidékünk vadregényes tájait ajánlják a gyalogos túrákat, lovaglást kedvelõknek.

  

  

A kifejezetten lovaglás, lovas élet iránt érdeklõdõ látogatók a D pavilonban válogathatnak a termékek, szolgáltatások, lovas panziók és gyermektáborozási lehetõségek között, valamint élvezetes, izgalmas programokat tekinthetnek meg a manézs 600 fõs nézõterérõl.

  

   

Elsõsorban – de nem kizárólag – a szakmai látogatóknak szóló program a ?Kiadvány-TREND? bemutató, amelyen az UTAZÁS teljes idõtartama alatt megtekinthetõk a Turizmus Trend turisztikai magazin pályázatára benevezett alkotások. A különbözõ idegenforgalmi kiadványokra, plakátokra és prospektusokra, a figyelemfelkeltés és tájékoztatás nyomtatott és újszerû elektronikus eszközeire a kiállítás látogatói szavazhatnak is.

  

   

Az UTAZÁS kiállítás egy új kezdeményezésnek, a Magyar Leader Szövetség által szervezett I. Magyar Leader Exponak is otthont ad. A név egy francia kifejezés rövidítésébõl származik és az Európai Unió vidékfejlesztési programját jelöli. A program célja, hogy a vidéken élõknek több lehetõséget adjon saját sorsuk irányításába és arra, hogy az Uniótól kapott pénzeket õk maguk politika mentesen tudják szétosztani. A rendezvényen, melynek szlogenje ?Falu a városban?, többek között a háztáji gazdák tevékenységét, a tájjellegû ételeket, a vidéki életformát ismerhetik meg a városban élõk. A bemutatókon a népi folklór mellett, ?ízes? népszokások is megelevenednek, többek között a disznóölés. Az itt kapható finomságokért a helyszínen váltható ?Leader garassal? lehet fizetni.

  

   

A nagy sikerre való tekintettel bõvült a kiállítás gasztronómiai programja. Culinary Expo – Gasztro Show elnevezéssel jelentkezik az élelmiszeripari cégek, italforgalmazók, borászok, illetve a különbözõ vendéglátó-ipari és konyhai eszközök forgalmazóinak bemutatkozása. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai közremûködésével és szervezésében látványos gasztronómiai versenyek is zajlanak, lesz nemzetközi mixer bajnokság, szakács,- és cukrász-, valamint hidegkonyhai verseny. A hazai és külföldi tájjellegû ételeket, különlegességeket meg is kóstolhatják az érdeklõdõk.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.