Budapest legfiatalabb és legmodernebb kongresszusi központjában rendezik meg a cégvezetők ötödik bálját február 23-án. Az Európa Hotels Congress Centerben este hét órától várják a vendégeket.

 

Budapest legfiatalabb és legmodernebb kongresszusi központjában rendezik meg a cégvezetők ötödik bálját február 23-án. Az Európa Hotels Congress Centerben este hét órától várják a vendégeket.

A bálok főrendezője Elek János A bálok főrendezőjének, Elek Jánosnak meggyőződése, hogy bár a kapcsolatok – úgy általában – mindig javíthatók, fejleszthetők, erre a legjobban mégis a fehér asztal mellett van lehetőség. Ezért, mint azt elmúlt években már eddig is tette, most sem „komoly” bál, inkább jó szórakozási lehetőség megszervezésére törekszik. A műsorban fellép majd afrikai együttes, bűvész, énekes, versenytáncos, csupa fiatal, akiknek szintén szükségük van kapcsolatokra a pálya minél sikeresebb indításához. Erre meg is kapják az esélyt, hiszen a bál vendégei évről-évre olyan hazai és nemzetközi cégvezetők, tulajdonosok, akik kitűnő eredményeket mutatnak fel a saját vállalkozásukban.

A rendezvény legfontosabb célja, hogy ők találkozzanak, megismerhessék egymást és így olyan kapcsolatokra tegyenek szert, amire másként csak sokkal nehezebben volna lehetőségük. Már hagyomány, hogy ilyenkor egy képzőművész is bemutatkozhat, az idén B. Mezei Éva festőművész képeit láthatja majd a közönség.

A gazdasági élet sikeres képviselői tisztában vannak azzal, hogy vannak bizonyos kötelezettségeik a társadalommal szemben, ezért minden évben vállalnak valamilyen jótékonysági feladatot is. Eddig többnyire gyermekintézményeket támogattak és az idén is ezt teszik, bár némileg áttételesebben. Most a „Magyarországi Alapítvány az Aknamentesítésért” elnevezésű, 2007-ben alakult, kiemelten közhasznú szervezet támogatását határozták el. Dr Hauzinger Gyula, az alapítvány ügyvezető elnöke elmondta, külföldön nagy hagyománya van az ilyen szervezeteknek és világszerte ismert személyiségek állnak a tevékenység élére. Az utóbbi évtizedek háborúiból még számtalan akna rejtőzik a föld alatt és legtöbbször gyerekek az áldozatok. Nálunk a mozgalomnak azért van létjogosultsága, mert a magyar határhoz közel, Horvátországban vannak még elaknásított területek – olykor nem is nagyon messze a tengerhez vezető autópályáktól.

A szervezők minden évben szolgálnak valamilyen újdonsággal is, ezúttal a szakácsok, séfek indulnak csatába, hogy kivívják a báli közönség elismerését. Egy cégvezető számtalan ajánlat közül választhat, ha fontos vendégét szeretné meghívni valahová. Valójában viszont csak néhány éttermet ismer, újat választani mindig kockázatos. Egy kisvendéglő sem képes önmagában felvállalni egy nagyobb rendezvény lebonyolítását, így nincs lehetősége arra, hogy egyszerre sok vendég előtt mutatkozzon be. A korábbi évektől eltérően a báli vacsorát most nem egy szolgáltató adja majd. Több étterem jelenik meg saját kínálatával és a vendégek a helyszínen értékelni is fogják a szereplőket. Ez jelzés lesz a vendéglősöknek, a cégvezetők pedig bővíthetik tapasztalataikat, új kedvenceket is választhatnak.

Ugyancsak először lesz jelen a bálon a pezsgőjéről híres spanyolországi Freixenet (Frezsenet) pincészet is, mely Barcelonától 42 kilométerre, Sant Sadurni d’Anoiai-ban található. Ez Spanyolország legfontosabb bortermő vidékének központja. A cég magyarországi képviselője, Szekeres László beszámolt arról, hogy itt is a klasszikus eljárást követve, palackban érlelve készítik a pezsgőt – már 1889 óta. A pincészetet akkor alapította Pedro Ferrer és azóta is ugyanennek a katalán családnak a birtokában van. Ma már évente valamivel több, mint 140 millió üveggel adnak el, készítményeiket nálunk is egyre többen ismerik.

Azért a bálon a magyar borok kedvelői sem fognak szomjazni. Felvonultatja kínálatát a Hilltop, mely már sok díj birtokosa, megengedheti magának, hogy valami teljesen újjal kísérletezzen. Ferdén ragasztott, fehér címkéjéről könnyen felismerhető lesz a Hungaro Borcsalád, ennek két tagját hozzák majd el a bálra. Az Irsai Olivér és a Zöldveltelíni kéregfagyasztásos eljárással készül. A szőlőfürtöt folyékony nitrogénbe merítik, a héj és a sejtszerkezet megdermed, ezáltal préseléskor a sejten belüli íz- és illatanyagok töményebben nyerhetők ki. Bizonyára nagy sikere lesz a tánctól kimelegedettek körében.

A Cégvezetők Bálját az idén először Nyíregyházán is megrendezik – február 16-án. A jótékonysági cél itt a META Klub, a Mentális Egészségért Tenni Akarók Klubjának támogatása lesz. Jegyek mindkét bálra a (30) 313 77 09 telefonon, illetve az info@cegvezetokbalja.hu címen igényelhetők. Budapesten a Főtaxi a bál vendégeit az oda- és a visszaúton is kedvezménnyel szállítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük