A görögök az olimpia idejére még a háborút is felfüggesztették. Van Magyarországon egy kezdeményezés, melynek szervezője már tizenöt éve próbálja elérni, hogy egy sportesemény kedvéért legalább egy napra szelídüljenek kissé a politikai csatározások.

A görögök az olimpia idejére még a háborút is felfüggesztették. Van Magyarországon egy kezdeményezés, melynek szervezője már tizenöt éve próbálja elérni, hogy egy sportesemény kedvéért legalább egy napra szelídüljenek kissé a politikai csatározások.

Sport az a terület, mely leginkább arról szól, hogy mi az, ami összeköt bennünket és nem arról, ami elválaszt. Ezért is vállalta el az idén dr. György István, Budapest főpolgármester helyettese a fővédnök tisztét a XV. Regő-MAFC Páros Teniszkupán. A versennyel kapcsolatban elmondta még: Sajnos az elmúlt húsz év magyarországi politikai közélete egyre romló állapotokat hozott, éppen ezért üde színfoltot képviselnek azok a rendezvények, melyek nem osztják meg a politikai osztályt vagy azokat a közszereplőket, akik bizonyos szempontból, ellentétes módon határozzák meg önmagukat. Szerencsések ezek az alkalmak, hiszen ilyenkor mindenki feledni tudja a hétköznapokban rendre előjövő különbségeket. Egy olyan napot töltenek el együtt politikusok, közéleti emberek, „hírességek", ahol valóban önfeledten azzal tudnak foglalkozni, amiről ez a nap szól: a versenyről, a sportról, az örömről, a mozgásról. Ez egy olyan nemes kezdeményezés, ami mindenképpen dicséretet érdemel. Főleg, ha tekintetbe vesszük, hogy például a Regő – MAFC Páros Teniszkupa már a tizenötödik évébe lép! Tizenöt éve mindig eljönnek rá azok az emberek, akik ezt fontosnak tartják. Tavaszi párját, a Valentin-napi Páros Teniszversenyt is rendszeresen megszervezi Regőci Attila, sőt a Magyar Borok Útja Rallye is az ő nevéhez fűződik. Tehát nem egyetlen ilyen eseményről, hanem már egy egész rendezvény sorozatról beszélhetünk.

Azért is fogadtam el nagy örömmel az egyik fővédnöki tisztet – folytatta a főpolgármester helyettes – mert úgy gondolom, hogy ezek a kezdeményezések feltétlenül támogatást érdemelnek. Szerettem volna azt is bemutatni – egyeztetve Tarlós István főpolgármester úrral – hogy az ilyen rendezvények fontosak Budapest számára. Bár a Fővárosi Önkormányzat jelenleg sajnos nincs olyan helyzetben, hogy közvetlen pénzügyi támogatást is nyújtson, egy szerény szerepet próbáltam abban vállalni, hogy a szervezők szponzorokat találjanak. Ez nyilvánvalóan fontos, hiszen ilyen eseményt évről évre nem lehet megszervezni – tizenöt évig meg különösen nem – ha valakinek ezt a saját zsebéből kellene finanszírozni. Szükség van támogatókra, akik az anyagi terheket részben átvállalják.

A másik ok, ami miatt az ügy mellé álltam, hogy eredeti szakmám szerint testnevelő tanár vagyok. Korábban sokat sportoltam. Sajnos 1998-ban volt egy szívműtétem, azóta intenzíven nem tehetem. Ezzel együtt mindig nagy rokonszenvvel figyelem azokat, akik áldoznak a sportra, hiszen ez rendkívül fontos. Nem csak az egyéni életük szempontjából. Az ilyen rendezvényeknek nevelő hatása is van. A magyar felnőtt társadalom egészségi állapota európai összehasonlításban eléggé lesújtó képet mutat és ennek az egyik legfőbb okozója, hogy nagyon keveset mozognak a felnőtt emberek. Minden ilyen rendezvény a mozgás szükségességére is felhívja a figyelmet. Erkölcsi kötelessége ezért egy politikusnak, hogy ezt támogassa! Az pedig, hogy ezt fővédnöki minőségben tehetem meg, külön megtiszteltetés számomra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük