2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Előnyben a magyar fajták

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52270"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/virag-1_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="79" /></a></span> Ismét virágba borult Budapest XIII. kerülete. A parkokba ötvenezer tő egynyári virágot, az oszlopokra tizenötezer tő muskátlit helyeztek el, szemet gyönyörködtető látvány fogadja az arra járót.

virag 1 0.thumbnail Ismét virágba borult Budapest XIII. kerülete. A parkokba ötvenezer tő egynyári virágot, az oszlopokra tizenötezer tő muskátlit helyeztek el, szemet gyönyörködtető látvány fogadja az arra járót.

virag 1 0.thumbnail Ismét virágba borult Budapest XIII. kerülete. A parkokba ötvenezer tő egynyári virágot, az oszlopokra tizenötezer tő muskátlit helyeztek el, szemet gyönyörködtető látvány fogadja az arra járót.

borszeki 1.thumbnail Az Önkormányzat, a XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási NKft. és a Főkert Parkfennartó Kft. szervezésében, a Gyöngyösi sétányon kilencedik alkalommal tartott bemutató ünnepségen Borszéki Gyula alpolgármester hangsúlyozta: az itt látható virágokon kívül a kerület további tizennégy pontját is virágok borítják. A „Közösen a XIII. Kerületért" programban is megfogalmazottak szerint több helyen az egész lakótelepi környezet megújul. A parkfelújítási munkák során évi 300 fa ültetését vállalták, ennek több mint kétszeresét teljesítették. A kerület lakói maguk is vigyáznak a parkokra sőt, a Lakossági Zöldterület Védnökségi pályázat keretében versenyeznek is: hol gondozzák a legszebb kiskerteket.

virag 2 0.thumbnail Bubla Szabolcs a Parkfenntartó Kft. ágazatvezetője azt is elmondta: kilenc évvel ezelőtt a bemutató tizenegyezer virág kiültetésével kezdődött, ma ennek több mint a kétszeresénél tartanak, de a kerület büszke lehet játszótereire, a gyermekintézmények udvaraira is. Idén is előnyben részesítették a magyar nemesítésű fajtákat. Nagyobb mennyiségben találhatók az ágyásokban a Begónia és a Bársonyvirág különböző változatai, melyek hosszú évtizedek óta elengedhetetlen és közkedvelt szereplői a virágágyi kiültetéseknek, szerte a világon. A Pistikék között újdonságként használt „New Guinea" fajtát, a kedvező tapasztalatokat követően ez évben, a szökőkút környezetében nagyobb területre telepítették. Az idei évben is igyekeztek újdonságokkal szolgálni a beültetések között, ilyen a Díszcsalán „Kong Mix" hibrid és a harangvirágúak közé tartozó Isotoma tristar „Deap Blue". A Gyöngyösi sétány másik különlegessége, hogy először található az ágyások között egy kizárólag Gazánia (záporvirág) fajtákat tartalmazó kiültetés. Fontos szempont volt a válogatásban az is, hogy a kiválasztott növények jobban álljanak ellen a betegségeknek és folyamatosan díszítő színfoltjai legyenek a parkoknak, lakótelepeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.