2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Felülvizsgált stratégia

3 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/10819"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kezd10.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> </strong>Mindössze két napirendi pontot tárgyalt volna meg az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottsága, ám ebből az egyik szervezési félreértés miatt elmaradt. A képviselők mintha ezt előre megérezték volna, az ülésen szokatlanul kevesen jelentek meg.</p><p>

 

kezd10.thumbnail Mindössze két napirendi pontot tárgyalt volna meg az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottsága, ám ebből az egyik szervezési félreértés miatt elmaradt. A képviselők mintha ezt előre megérezték volna, az ülésen szokatlanul kevesen jelentek meg.

 

kezd10.thumbnail Mindössze két napirendi pontot tárgyalt volna meg az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottsága, ám ebből az egyik szervezési félreértés miatt elmaradt. A képviselők mintha ezt előre megérezték volna, az ülésen szokatlanul kevesen jelentek meg.

dr kovács miklós szakállamtitkárDr. Kovács Miklós szakállamtitkár előterjesztésében a képviselők beszámolót hallgattak meg a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról, az újjáalakult Monitoring Bizottság jelentéséről. A Bizottság 2006. évi megalakulását követően a kormányzati munkamegosztásban változások voltak, ezért a testület 36 tagja közül tizenegyet újonnan neveztek ki. Évente egyszer üléseznek, legutóbb 2008 januárjában, amikor is három munkabizottság létrehozását határozták el. A fogyasztóvédelmi munkabizottság feladata a fogyasztóvédelem kérdéseinek hangsúlyosabb képviselete és a fogyasztók „hangjának" megjelenítése. A fogyatékkal élők (nemcsak mozgássérültek) turizmusba való bekapcsolódásának az akadálymenetesítésen túlmutató sajátosságaira lesz tekintettel az esélyegyenlőségi munkabizottság. Az ifjúsági turizmus fejlesztési stratégia kidolgozásába több minisztérium szakállamtitkársága is kész bekapcsolódni.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2005-2007. közötti megvalósításának tapasztalatai alapján a Turisztikai Szakállamtitkárság kezdeményezte a végrehajtási határidő módosítását a Kormány által tárgyalt Intézkedési terv egyes pontjainál.

A parlamenti szakbizottság elnöke Bánki Erik (FIDESz) kifogásolta a határidők csúszását. Kérdésekre válaszolva az államtitkár elmondta: a stratégia 2013-ig terjedő időszakában komolyabban foglalkozni kell a klímaváltozás okozta új helyzettel. A 2006-os határidőre nem készült el a hazai, idegenforgalmi „vonzerőleltár". Helyette az MT Rt. – együttműködve az érintett szaktárcákkal (pl. NKÖM, EüM) – kidolgozza az országos vonzerőleltár elkészítésének módszertanát, létrehozza a vonzerőleltár adatbázist, kezeli, és folyamatosan frissíti azt. Az ugyancsak 2006-re előirányzott Látogatóközpont elkészítése nem áll a szakállamtitkárság „hatalmában", ugyanez igaz a budapesti hajókikötőkre is. A Központot pótolhatja, hogy  a Szépművészeti Múzeum és a Budai Vár felújításakor hasonló rendeltetésű létesítmények ott létre fognak jönni. A „turizmustörvény" szövegének szakmai egyeztetése még tart, a Kormány elé várhatóan tavasszal és még ebben az évben a Parlament elé is kerül – fejezte be a tájékoztatót dr. Kovács Miklós szakállamtitkár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.