2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Stabilitás és következetesség

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/10822"><img class="image thumbnail" src="/files/images/guttmann.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.gutmann.at" title="www.gutmann.at" width="100" height="30" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.gutmann.at/">www.gutmann.at</a> </strong></span></span>  <p align="left">A Bank Gutmann ismét több előkelő helyezést ért el a legjobb vagyonkezelőkről készített 2008. évi Fuchsbriefe teszten: az osztrák országos rangsorolásban második, míg a bécsi piacon első helyet szerzett. Ezen felül a Bank Gutmann volt az egyetlen osztrák bank, melyet a német nyelvterület (Ausztria, Svájc, Liechtenstein, Németország, Luxemburg) minden idők öt legjobb vagyonkezelője közé rangsoroltak. </p><p align="left">

www.gutmann.atwww.gutmann.at  

A Bank Gutmann ismét több előkelő helyezést ért el a legjobb vagyonkezelőkről készített 2008. évi Fuchsbriefe teszten: az osztrák országos rangsorolásban második, míg a bécsi piacon első helyet szerzett. Ezen felül a Bank Gutmann volt az egyetlen osztrák bank, melyet a német nyelvterület (Ausztria, Svájc, Liechtenstein, Németország, Luxemburg) minden idők öt legjobb vagyonkezelője közé rangsoroltak.

www.gutmann.atwww.gutmann.at  

A Bank Gutmann ismét több előkelő helyezést ért el a legjobb vagyonkezelőkről készített 2008. évi Fuchsbriefe teszten: az osztrák országos rangsorolásban második, míg a bécsi piacon első helyet szerzett. Ezen felül a Bank Gutmann volt az egyetlen osztrák bank, melyet a német nyelvterület (Ausztria, Svájc, Liechtenstein, Németország, Luxemburg) minden idők öt legjobb vagyonkezelője közé rangsoroltak.

A nemrég publikált 2008. évi Fuchsbriefe teszten a Bank Gutmann ismét megvédte korábbi helyezéseit: az osztrák országos rangsorban a nagy múltú bécsi bank az első helyre került Bécsben, valamint nemzeti szinten ezüst díjat nyert. Ezen felül a Gutmann volt ismét az egyetlen osztrák bank melyet a Fuchsbriefe teszten a minden idők öt legjobban teljesítő bankjai közé rangsoroltak. Ebben a kategóriában vannak a német nyelvterület leghosszabb távon és folyamatosan sikeres eredményeket mutató vagyonkezelői.

A Bank Gutmann teljesítményét kommentálva a Fuchsbriefe teszt készítői hangsúlyozták a tanácsadás minőségét és kitűnő atmoszféráját, az ügyfelek személyes körülményeinek és befektetési céljainak aprólékos felmérését, valamint a Gutmann tanácsadóinak alapos és mélyreható ismereteit adózási és örökösödési kérdésekben. 

Röviddel a Fuchsbriefe díjainak átvétele után a Bank Gutmann az Euromoney Londonban nyilvánosságra hozott privátbanki tanulmányában is négy kategóriában került a csúcsra. A vezető nemzetközi gazdasági és pénzügyi magazin Ausztria három legjobb privátbankja közé sorolta, továbbá első díjat szerzett például a „trust szolgáltatások", és „Ausztria offshore szolgáltatásai ázsiai, latin-amerikai és kelet-európai ügyfelek részére" kategóriákban.

Dr. Rudolf Stahl, a Bank Gutmann vezérigazgatója szerint a megismételt kiváló teljesítmény a bank lendületes fejlődését tükrözi. A Gutmann évek óta előkelő helyezéseket ér el a Fuchsbriefe teszten, és felkerült a minden idők legjobban teljesítőinek „örökranglistájára" is. „Ügyfélkapcsolatainkban éppúgy, mint a vagyonkezelésben nagyra értékeljük a stabilitást és a következetességet. Ezért különleges kitüntetésnek tekintjük a folyamatos jó helyezéseket. A díjnyertes Raiffeisenbank Kleinwalsertal-val és a Bankhaus Spängler-el kitűnő társaságban vagyunk, ami bizonyítja az eredmények érvényességét." mondta dr. Stahl.

A bécsi székhelyű Gutmann privátbankot 1922-ben alapították. Többségi tulajdonosa (80 %) a nagy múltú osztrák vállalkozó Kahane család. A fennmaradó 20 % a bank tíz felső vezetőjének tulajdonában van. Ez a „partnerelvűség" biztosítja az állandóságot és az üzletembernek üzletembertől adott tanácsadás minőségét. A Bank Gutmann jelenleg több mint 10 milliárd Euró vagyont kezel, ügyfelei bel- és külföldi alapítványok, családok, vagyonos magánügyfelek és intézményi befektetők. Ausztrián és a német nyelvterületen kívül a bank jelen van Kelet- és Dél-Európában, Latin Amerikában és a Közel Keleten.

Tekintettel Ausztria és Magyarország közötti hagyományosan szoros kapcsolatra és a meglévő ügyfélkörre, a bécsi székhelyű Bank Gutmann 2005 elején megnyitotta magyar befektetési tanácsadó leánycégét, a Gutmann Magyarország Befektetési Tanácsadó Zrt-t. Mivel a Bank Gutmann a II. világháború előtt már jelen volt Magyarországon, most visszatért, hogy mint partner katalizáló szerepet játsszon a piacon az egyéni és intézményi szükségletek kielégítésében. A hazai ügyfélkör folyamatosan nő, a kezelt vagyon mára 100M EUR-fölé emelkedett.

A Gutmann olyan ügyfeleket céloz meg, akik legalább egymillió euró befektetési potenciállal rendelkeznek. A régió vezető privátbankja, a Bank Gutmann Zrt. szolgáltatásai a 100%-os tulajdonában álló leánycégén keresztül helyben, Budapesten is elérhetőek.

A Fuchsbriefe teszt

A befolyásos pénzügyi kiadó, a Fuchsbriefe együttműködve a firstfive AG független minősítő intézettel, és a Pénzügyi Szolgáltatások Minőségbiztosítási és Ellenőrzési Intézetével (IQF) évente egyszer megnevezi a német nyelvterület legjobb vagyonkezelőit.

A Fuchsbriefe, az IQF és a firstfive AG (Private banking Prüfinstanz) szakértői 2007 márciusától októberig titokban teszteltek összesen 100 bankot és független vagyonkezelőt. A következő tényezőket értékelték: bizalom (20% súllyal), a tanácsadás minősége (40%) és a befektetési javaslat (40%). A bizalom szintjét az alapján becsülték meg, hogy a vagyonkezelők mennyire voltak hajlandóak őszinte információt adni a saját vállalkozásukról. Ebben az összefüggésben, a tesztet végzők különösen a jutalék részletei iránt érdeklődtek. A tanácsadással kapcsolatban, a fő tényezők a kompetencia és a jól felépített megközelítés voltak. A benyújtott írásbeli befektetési javaslatot az ajánlott portfolió stratégia és az ügyfél személyes céljainak figyelembe vétele alapján elemezték.

A vezető nemzetközi gazdasági és pénzügyi magazin, az Euromoney „Private Banking Survey 2008" tanulmányában rangsorolta a világszerte privátbanki szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatókat, bankokat és egyéb tanácsadó szervezeteket. A rangsor több mint 50 ország bankjainak és pénzügyi tanácsadóinak a felmérésre adott válaszain alapszik. A válaszadók saját üzleti adataik részletezése mellett értékelték a piacon tevékenykedő versenytársaikat is. Az idei felmérés során 42,000 visszajelzés érkezett, kétszer annyi, mint előző évben.  Az értékelési folyamatban az önbevallás súlyozása 30%, az iparág meghatározóinak osztályozása 70%.

www.gutmann.at

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.