Megtörtént a kiválogatás! Már tudjuk, kik lesznek a Hamupipőkék az idei Operabálon. A több száz jelentkező közül előbb a közönség, rokonok, barátok, ismerősök szavazatai juttattak a döntőbe egy csoportnyi lányt, akik közül végül ötnek kedvezett a szerencse, ezúttal a Bál Jó Tündére képében.

   

 Megtörtént a kiválogatás! Már tudjuk, kik lesznek a Hamupipőkék az idei Operabálon. A több száz jelentkező közül előbb a közönség, rokonok, barátok, ismerősök szavazatai juttattak a döntőbe egy csoportnyi lányt, akik közül végül ötnek kedvezett a szerencse, ezúttal a Bál Jó Tündére képében.

Suhintott egyet a varázspálcájával, melynek eredményeként öt gyönyörű hercegnő született – ha nem is egy szempillantás alatt. Kövessük végig az egész nap munkáját, ahogyan a lányok átváltoztak!

 

Bodrogi Tímea 24 éves egyetemista, Dombóváron recepciós egy szépségszalonban. A munka mellett, levelező tagozaton tanul a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán. A lehetőségre egy barátnője hívta fel a figyelmét, a bálra pedig majd édesanyja kíséri el.

 

Sulyok Anita 18 éves, Szolnokon jár gimnáziumba, társadalomtudományi osztályba. Az édesanyja bíztatására jelentkezett, de a bálba a barátjával megy majd. Egy időben versenytáncos volt, ezt bizonyára remekül fogja hasznosítani a báli éjszakán.

 

 Nánai Georgina 27éves, győri építőmérnök, geotechnika, mélyépítés a szakterülete. Ő azzal lopta be magát a Báltündér szívébe, hogy megírta neki: igazi Hamupipőkének tartja magát, mert „Szorgalmas vagyok, a diplomámat a Műszaki Egyetem építőmérnöki karán szereztem. Szeretem az állatokat van 3 nimfa papagájom és 6 diszkoszhalam. Szeretem a zenét, több évig játszottam hegedűn és gitáron. Szeretem a meséket és a kedvencem pont a Hamupipőke. Szeretem a szép cipőket, de üvegcipellőm még nincs." A tündérnek még egy verset is írt, nem csoda, hogy a kiválasztottak közé került. A bálra a vőlegényével érkezik.

 

 A 18 éves Csányi Mónika Csongrád megyében, egy kis falucskában, Zsombón él az anyukával és a húgával. A szegedi Deák Ferenc Gimnázium magyar-történelem szakos, utolsó éves tanulója. A szalagavatóra keresett ruhát magának, véletlenül talált rá az Interneten a hirdetésre. Sikere nagy szó a faluban, még a volt általános iskolájának összes tanára is szavazott rá, hogy a győztesek közé kerülhessen. A bálon a kedvese kíséri majd.

 

Mester Anita 23 éves, a Nógrád megyei Bátonyterenyén él szüleivel. Harmadéves hallgató a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. Szinte csodagyereknek számít, mert előbb tudott kötni és horgolni, mint beszélni, vagy járni. A hirdetést az édesanyja fedezte fel, az ő unszolására jelentkezett a válogatásra. Érthető tehát, hogy kísérőjének is őt választotta.

 

 A lányokat előbb a fodrászok, Csernek Szilvia és csapata vette kezelésbe. Évek óta ők készítik a nyitótáncosok frizuráit is.

 

Hát ebből most mit csináljuk?

 

 Ennyi hajhoz egy ember kevés!

 

 A sminkesek, Raffai Szonja és munkatársai szintén évek óta dolgoznak együtt az Operabál szervezőivel.

 

 Miről álmodik a lány?

 

 Már alakul!

 

A ruhával együtt az ékszereket is fel lehet próbálni.

 

 Az Angel Gold ékszerszalon az idén kapott először lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon az Operabálon. A cég korábban a nemzetközi gyöngyékszer-készítők versenyén saját tervezésű gyűrűjével harmadik díjat nyert. Óriási kollekcióból, itt, a helyszínen választották ki, melyik lányhoz mi illik, ki, melyiket tudja igazán viselni?

 

 A ruhákat a Daalarna Szalon tervezői álmodták – kifejezetten a lányok egyéniségéhez igazítva. A szabály: a ruha nem lehet fehér, mert az csak az első bálozóknak jár és túl színes sem lehet. A klasszikus fűzőszabás remekül formálja az alakot, ezért minden ruhánál ezt alkalmazták.

 

 Nos, nézzük, kiből mi lett a próba végén? Bodrogi Szilviből valódi dáma.

 

 Tetszem?

 

Sulyok Anita titokzatosan,

 

sokat sejtetően.

 

 Gina habos felhőben,

 

 igéző tekintettel.

 

Móni, az aranyhercegnő!

 

 Mester Ani még cipőt próbál.

 

 Mire mindenki elkészült, Keleti Andrea is megérkezett. Kezdődhet a táncpróba!

 

Köszönünk, mint egy valódi hölgy.

 

felállunk,

 

 lépünk,

 

egész jól megy!

 

 Végre! Mehetünk ebédelni!

 

 Ez az asztalunk?

 

 A Kerekasztal Hercegnői!

 

 Nem sok ez egy kicsit?

 

 Érkezik az előétel.

 

Ilyen a halkés

 

és így kell használni! Hozzá még néhány jó tanács a Gundel étterem szakértőjétől: az asztalnál a szalvétát az egyik sarkánál fogva nyissuk szét és terítsük az ölünkbe. Mielőtt bármit innánk, egy picit – még ha jelképesen is – töröljük meg a szánkat!

 

A salátát külön ízesíthetjük, és egyszerre mindig csak keveset vegyünk belőle!

 

 Megjött a bor, ismerkedjünk a poharakkal! A talpas poharat mindig a nyakánál fogjuk! A kelyhet tartani nagy udvariatlanságnak számít!

 

Ilyet kérek a bálon is!

 

 A bálozó közönség az éjszaka folyamán többször is találkozhat majd a Hamupipőkékkel. Ők húzzák majd éjjel egy órakor a tombolát és a bálkirálynő választás eredményének kihirdetésekor is lesz szerepük. Számukra azon az estén egy álom megvalósult!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük