2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Ilyen még nem volt!

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/5638"><img class="image thumbnail" src="/files/images/VIVAnet.thumbnail.jpg" border="0" alt="Plakát" title="Plakát" width="100" height="74" /></a></span><strong> </strong>Egzotikus állatok örökbefogadóivá válhatnak azok, akik a VIVAnetnél fizetnek elő Internetre, vagy meghosszabbítják szerződésüket. Az egyedülálló lehetőség az internetszolgáltató és az „Alapítvány a Budapesti Állatkertért" együttműködésében jött létre. <p>

plakát Egzotikus állatok örökbefogadóivá válhatnak azok, akik a VIVAnetnél fizetnek elő Internetre, vagy meghosszabbítják szerződésüket. Az egyedülálló lehetőség az internetszolgáltató és az „Alapítvány a Budapesti Állatkertért" együttműködésében jött létre.

plakát Egzotikus állatok örökbefogadóivá válhatnak azok, akik a VIVAnetnél fizetnek elő Internetre, vagy meghosszabbítják szerződésüket. Az egyedülálló lehetőség az internetszolgáltató és az „Alapítvány a Budapesti Állatkertért" együttműködésében jött létre.

sebestyén zsolt, az „alapítvány a budapesti állatkertért" titkára Az Alapítványhoz befolyó összegek egészét a kifutók karbantartására és az állatok takarmányozására fordítják – mondta el Sebestyén Zsolt, az „Alapítvány a Budapesti Állatkertért" titkára. Az utóbbi időben érezhető, hogy egyre népszerűbbé válik az álatok örökbefogadása, amelynek csupán egyetlen feltétele van, mégpedig egy minimális támogatási összeg (5000 Ft/év) befizetése. Mind többen lesznek jelképes nevelőszülők. Nagy örömmel fogadták ezért a VIVAnet egyedülálló kezdeményezését, mert itt többről van szó, mint egyszerű adományozásról. Az együttműködés különleges értékét az adja, hogy a szolgáltató vállalat az ügyfeleit is bevonja az adományozásba, az állatkerti örökbefogadás kultúrájába. Sokan fogják tapasztalni, hogy mennyire felemelő érzés közvetlenül részt venni a természet védelmében. A „nevelőszülők" számára olykor érdekes találkozókat szerveznek, még „szülői értekezlet" is van, ahol találkozni lehet az állatok gondozóival. A közösség nagyon színes, kisdiákok, háziasszonyok és számos híres ember is megtalálható az örökbefogadók között. Sokan ajándékozzák is az örökbefogadást. Egyes állatok nagyon népszerűek, de olyan is volt, aki az Állatkert össze földi gilisztáját fogadta örökbe. Érdemes megjegyezni, hogy nevelőszülő nem csak magánszemély lehet.

dr. bödecs béla, a vivanet ügyvezető igazgatójaDr. Bödecs Béla, a VIVAnet ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy az előfizetőknek, azaz az állatkerti nevelőszülőknek megmarad a személyes közreműködés élménye, hiszen maguk választhatják ki az örökbe fogadni kívánt állatot, és az örökbefogadásról személyre szóló dokumentumokat kapnak az Állatkerttől. Az akció október elsején indul, és huszonkét állat szerepel a listán. Ettől a lépéstől azt is várják, hogy sikerül minél több emberrel megszerettetni az Internet szolgáltatást, annak legújabb eredményeit. A cég a kezdetektől – 2000 szeptemberétől – a versenyképes, nem túl magas árak kialakítására törekedett. Filozófiájuk lényege az „ügyféltámogatás". Ezért különböző bónusz szolgáltatásokat is adnak SHDSL-csomagjaikhoz, hogy az előfizetők minél jobban kihasználhassák a gyorsabb adatforgalommal járó internetezés előnyeit. Ilyen díjmentes szolgáltatások pl. a 4 db fix IP cím, PCMCIA kártya, domain regisztráció, PHP futtatás, vagy wi-fi router bérlése. A bónusz szolgáltatásokat a VIVAnet a piaci igények szerint alakította ki: az SHDSL ezekkel együtt a vállalkozások széles körének biztosít professzionális jelenlétet az Interneten. Ez a rendszer ugyanis nem más, mint a szimmetrikus DSL, ahol a feltöltés sebessége a letöltésével azonos.

ransburg beatrix, a vivanet marketingvezetője Az örökbefogadás átruházhatóságának ötlete a VIVAnet-től származik – jelentette be Ransburg Beatrix, a VIVAnet marketingvezetője. Szeretnének ezzel is közelebb kerülni előfizetőikhez. Magyarországon ilyen lehetőség még nem volt és külföldön sem fordult még elő hasonló. A VIVAnet, mint cég, már mind a huszonkét állatot örökbe fogadta, és arra kívánja ösztönözni jelenlegi és jövőbeni előfizetőit, hogy kövessék a példát, és ők is válasszanak egy állatot maguknak. Egy állatnak több örökbefogadója is lehet, így senkinek sem kell attól tartania, hogy már nem fogadhatja örökbe a kedvencét.

layla az orrszarvúA VIVAnet saját honlapján (http://www.vivanet.hu/ ) teszi közzé azokat az állatokat, amelyek közül választhatnak az előfizetők. Az örökbe fogadható állatok között az igazán népszerűek mind megtalálhatók, de néhány kevésbé kedvelt is a listára került, mint például Komba, a „nagyszájú" duméril-boa, vagy Papi, a leglelkiismeretesebb emu apuka. A nagy kedvencek közül örökbe fogadható Bóbita, a kis oroszlán, akit a nevelői tápláltak, mert anyjának elapadt a teje, a júniusban született kis leopárdok egyike, Bahar, vagy Layla, a mesterséges termékenyítéssel fogant kis orrszarvú.

hanga zoltán, a fővárosi állat- és növénykert szóvivője A vállalatok és vállalkozók társadalmi felelősség-vállalásának fontosságát hangsúlyozta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Az Állatkert nem csupán szórakoztató látványosság. Szerteágazó tudományos tevékenysége révén komoly erőfeszítéseket tesz a veszélyeztetett fajok fenntartása érdekében. Sajnos számos olyan állat van, aminek vadon élő egyedszáma olyan veszedelmesen csökken, hogy a fajt a kipusztulás fenyegeti, állatkerti szaporításuk nélkülözhetetlenné vált. Az örökbefogadók így közvetetten e fajok megmentéséhez is hozzájárulnak. Az együttműködő felek a közös akciótól azt várják, hogy az örökbefogadás és a természetvédelem kérdése még népszerűbbé válik, és sok állatszerető ügyfelet sikerül így az örökbefogadók körébe bevonni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.