2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Kereskedők helyett szakértők

4 perc olvasás
    <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/7473"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Mammut-1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> </strong>Az Extreme Digital bejelentette, hogy a svájci SoftCon Informatik AG 25+1 százalékos részesedést vásárolt az internetes műszaki áruházak között piacvezetőnek számító Extreme Digital-ban. A vállalat 2008. január 1.-től részvénytársasági formában folytatja tovább működését.</p>

   

mammut 1.thumbnail Az Extreme Digital bejelentette, hogy a svájci SoftCon Informatik AG 25+1 százalékos részesedést vásárolt az internetes műszaki áruházak között piacvezetőnek számító Extreme Digital-ban. A vállalat 2008. január 1.-től részvénytársasági formában folytatja tovább működését.

   

mammut 1.thumbnail Az Extreme Digital bejelentette, hogy a svájci SoftCon Informatik AG 25+1 százalékos részesedést vásárolt az internetes műszaki áruházak között piacvezetőnek számító Extreme Digital-ban. A vállalat 2008. január 1.-től részvénytársasági formában folytatja tovább működését.

claudio cocca, a softcon informatik ag pénzügyi igazgatója Claudio Cocca, a SoftCon Informatik AG pénzügyi igazgatójának véleménye szerint Közép-Kelet Európa ígéretes fejlődés elé néz. Országonként elemezték a különböző cégek lehetőségeit, így esett a választásuk az Extreme Digital-re. A vállalat óriási lehetőség előtt áll, ezért is tartották jó befektetésnek a 25+1 százalékos részesedés megvásárlását. A befektetések alkalmával mindig kissebségi részesedést vásárolnak, mert azt akarják, hogy továbbra is erős vezetőség irányítsa a céget. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha a többség az ő kezükben marad. Az Extreme Digital internetes műszaki áruházként különleges értéket képvisel, mely még ismeretlen a közép-kelet-európai piacon. Alacsony áraival és már kiépült szolgáltatási körével sikeresen léphet ki a külföldi piacokra.

várkonyi balázs ügyvezető igazgató Várkonyi Balázs ügyvezető igazgató is egyetért abban, hogy a változás óriási lépés az Extreme Digital életében. Az együttműködéssel lehetőséget kapott a vállalat, hogy egy kis magyar cégből egy európai szintű üzlethálózat alakuljon ki, miközben megtarthatja magyar identitását. Reményeik szerint hazánkban és a környező országokban is sikerül meghatározó piaci szereplővé válni, nem csak a műszaki áruházak között, de az internetes vásárlások egyre növekvő piacán is. Ebben az európai régióban a viszonyok hasonlóak és ez bátorítóan hat a határon túli terjeszkedésre. Először Bulgáriában és Romániában próbálnak szerencsét az online és az offline, tehát bolti megjelenéssel is. Az Extreme Digital, szemben a nemzetközi és hazai gyakorlattal, online műszaki áruházként jelent meg 2001-ben a magyarországi piacon. Hamar kiderült azonban, hogy az online jelenlét mellett szükség van műszaki áruház megnyitására is, így a piacra lépés után fél évvel megnyílt az első szaküzletük Budapesten. Jelenleg négy műszaki boltjuk van, ebből három Budapesten található, míg a negyedik Szegeden. A vállalat a tervezett külföldi expanzió mellett hazánkban is tovább terjeszkedik, november 27-én nyitja meg második vidéki szaküzletét Győrben. A SoftCon-nal kötött együttműködés eredményeképp a győri üzlet mellett a vidéki nagyvárosokban és Budapesten is tovább bővítik szaküzleteik számát. A vállalat számára azonban – műszaki szaküzlethálózata mellett – továbbra is az internetes vásárlás a döntő. Ez teljes forgalmának 64 százalékát adja.

mammut 2.thumbnail Az Extreme Digital szaküzlet- és bemutatótermében a vásárlók minden terméket kézbe vehetnek, sőt ki is próbálhatják azokat működés közben. A boltokban dolgozó munkatársak nem eladók, sokkal inkább szakértők, akik számos tanáccsal segítik a vásárlókat. Sikerük egyik titka a szigorúan betartott árpolitika, melynek lényege, hogy a piacon más ne kínáljon olcsóbban termékeket. A vállalat saját fejlesztésű árfigyelő szoftverének segítségével, napi pontossággal figyeli a piacot, és ha szükséges, nyomban változtatja árait, hogy valóban a legkedvezőbb ajánlatot tehesse. A termékek többsége azonnal, raktárról elérhető. Egyéb esetben a beszerzést percről-percre nyomon követő szoftverek tájékoztatják a vásárlókat a honlapon keresztül a megrendelt cikkek várható beérkezéséről. Az Extreme Digital a műszaki online áruházak között egyedülálló szolgáltatást, ingyenes házhozszállítást nyújt a vásárlók részére. Vállalják, hogy a vevő 24 órán belül az ország egész területén bárhol kézhez kapja a megrendelt árut, még az a 4 órát is megjelölheti, amin belül a szállítást kéri. Terveik között szerepel, hogy karácsonyra az áruválasztékot is bővítik, kisebb háztartási és szépségápolási készülékek is kaphatóak lesznek náluk.

 1.1.  2.2.
3.3.  4.4.
 5.5.  6.6.
 7.7.  8.8.

http://www.extremedigital.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.