Ugyanazon a napon – néhány óra eltéréssel – két szálloda megnyitására is sor került Budapesten. Az AccorHotels 2016. május 24-én, egy ünnepélyes megnyitó keretében mutatta be az első két stílusos szállodáját Magyarországon – az Ibis Styles Budapest Centert és az Ibis Styles Budapest City-t.

Ugyanazon a napon – néhány óra eltéréssel – két szálloda megnyitására is sor került Budapesten. Az AccorHotels 2016. május 24-én, egy ünnepélyes megnyitó keretében mutatta be az első két stílusos szállodáját Magyarországon – az Ibis Styles Budapest Centert és az Ibis Styles Budapest City-t.

Az Ibis Styles a világ vezető szálloda-üzemeltetőjének, az AccorHotelsnek a márkája, melyet Közép- és Kelet-Európában stratégiai partnere az Orbis Hotel Group üzemeltet. Az Ibis Styles egy jól ismert nemzetközi lifestyle, nem standardizált economy márka, ahol minden szálloda másként néz ki. Céljuk, hogy új szállodaélményt nyújtson a vendégeknek. Mindkét szálloda saját, egyedi személyiségű, tükrözve a márkára jellemző színes, energikus szellemiséget és legfontosabb értékeit: kényelem, új megjelenés, all-inclusive ajánlatok. Mindkettőben egyaránt 130 kényelmes szoba található, melyek különlegessége az Ibis SweetBed ágy, ami relaxáló, pihentető alvást nyújt. A vendég maga választhatja meg, hogy keményebb vagy puhább fekhelyet szeretne. A kínálatban szerepel továbbá welcome ajándék és ingyenes kávé, tea, ásványvíz, korlátlan Wi-Fi, valamint étterem és lobby bár svédasztalos reggelivel, interaktív kioszk újságokkal és magazinokkal, TV-vel, hozzá még kényelmi sarkok és több modern, alakítható terekkel ellátott konferencia terem. A szállodák teljesen füstmentesek, megtalálható bennük számos családi szoba, gyereksarokkal és további család-központú szolgáltatásokkal, ajánlatokkal.

A 3* Superior besorolású Ibis Styles Budapest Center – az egykori Metropol Szálloda a Rákóczi úton – a főváros szívében található; közel a legfontosabb turisztikai látványosságokhoz, romkocsmákhoz, bevásárlóközpontokhoz, a Keleti Pályaudvarhoz és néhány lépés csupán a legközelebbi metróállomás a Blaha Lujza Téren. A szálloda belső dekorációja egyedi, melyen keresztül a vendégek megtapasztalhatják a fiatalkoruk videójátékos világát és egyben százféle játékkal játszhatnak is az otthonos, hívogató és színes környezetben. A tervezőket, a lengyel Tremend Sp.zo.o iroda munkatársait, a kortárs budapesti street art és a 80-as évekbeli videójátékok inspirálták. Nem volt egyszerű dolguk, mert a ház 120 évvel ezelőtt épült, a „kisföldalatti" átadásakor – ezért is volt Metropol a neve. A jubileumra most az emeleteken mindenhol látható, eredeti Zsolnay-csempék másolataival emlékeznek.

A szobák belseje persze teljesen megváltozott, és a szolgáltatás is. Minden szoba zuhanyozós, minibár egyikben sincsen. Van olyan szoba, ahol két, 16 éven aluli gyermek – egy kicsit megemelt helyen álló, kihúzható kanapén – ingyen lakhat a szülőkkel egy szobában. A szobáknak nincs fix áruk, dinamikus árazással működik a szálloda, a szezontól, foglaltságtól függően. Viszont az ár a reggelit mindig tartalmazza! A kisebb, eco-room megjelölésű szobákra leginkább az „egynek kényelmes, kettőnek gazdaságos" kifejezés jellemző. Az ágy 160 cm széles, üzleti utazóknak ajánlják, vagy olyan fiataloknak, akik szinte csak aludni járnak a szállodába. Játszani a szobákban is lehet, sőt még QR kódos játékok is elérhetők az okostelefonokkal. Akár még a különböző szobákban lakó vendégek is játszhatnak egymással. A földszinten sakkasztalokat is elhelyeztek.

Az Ibis Styles Budapest City a Dunához közel található. Tökéletes elhelyezkedésű, a legkényelmesebb megközelíthetőséggel mind az üzleti, mind a történelmi városrészekhez és a vendégek innen megcsodálhatják a képeslapba illő kilátást a Budai Várra. Budapesten rendkívül népszerű a kerékpáros közlekedés, ahogy az Ibis Styles Budapest City szállodában is. Az egyedi megjelenés segítségével minden biciklibarát vendég otthon fogja magát érezni, mert a kerékpár szinte a szálloda védjegye is lehetne. Az energikus és pozitív hangulatú környezetben a vendégek feltöltődhetnek egy hosszú nap után és inspirációt találhatnak egy izgalmas kétkerekű túrára. Ebben a szállodában még néhány fürdőszobában van kád, de a többségük már itt is zuhanyozós. Az Ibis Styles Budapest Center-ben négy, itt pedig egy olyan szoba van, amit mozgássérültek számára alakítottak ki.

Jelen volt a hivatalos megnyitón az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója, Gilles Clavie, aki nem csekély büszkeséggel jelenthette be, hogy az Orbis, a maga száztíz szállodájával, a régió legnagyobb szállodaüzemeltető vállalata. Magyarországon is jelentős – hiányokat pótló – fejlesztéseket hajtanak végre. Mindkét új szállodában nagyon fontos a munkatársak szerepe, akik nem véletlenül viselik a „Happy mood makers" feliratú kitűzőt. Egyetértésben Palotay Csaba igazgatóval az a véleményük, hogy a képességeiktől telhetően mindent megtesznek azért, hogy másokat – és önmagukat is – egy kicsit boldogabbá tegyenek. Közös álláspontjuk szerint másokat kevésbé boldoggá tenni bűncselekmény, önmagukat boldogtalanná tenni pedig az a pont, ahol az előbbi bűncselekmény kezdetét veszi! Nem számít, mi a problémánk, egészségi állapotunk, meg kell próbálnunk hozzájárulni a világ örömeihez!

www.accorhotels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük