A tavalyi siker után  a belvárosba költözött a világ legnagyobb interaktív zenedoboza, a Müpa Hangjáték, a Müpa és az Erzsébetvárosi Önkormányzat közös rendezvényeként.

 

A tavalyi siker után  a belvárosba költözött a világ legnagyobb interaktív zenedoboza, a Müpa Hangjáték, a Müpa és az Erzsébetvárosi Önkormányzat közös rendezvényeként.

 

Május 28. és június 5. között mindenki kipróbálhatja, milyen megszólaltatni ezt az óriási zenélő mókuskereket.

Közel egy év tervezés, fejlesztés és építés után 2015. novemberében mutatkozott be a nagyközönség előtt a világ legnagyobb interaktív zenedoboza.  A Müpa Hangjáték hasonlít a klasszikus zenedobozokhoz: a vállalkozó kedvű látogató egy óriási mókuskerékben gyalogolva tudja megszólaltatni a dallamot, amely a hangzófésűk és a kézzel Iyuggatott dallamponyva segítségével csendül fel.

 

Az elmúlt év novemberében az Allee bevásárlóközpontban mintegy 30.000 látogató csodálta meg egy hét alatt az innovatív és látványos szerkezetet, több százan meg is forgatták a „zenélő kereket".  

A szerkezet segítségével a látogatók újfajta, szórakoztató módon kapcsolódhatnak magához a zenéhez. 

 

Akik tavaly lemaradtak, vagy nem éreztek magukban elég bátorságot, idén újra nekiveselkedhetnek a kihívásnak; május 28-án a belváros szívébe, a VII. kerületi Madách térre költözött a Hangjáték. Június 5-ig minden nap,

12.00 órától egészen 20.00 óráig várja a vállalkozó kedvűeket a szerkezet.  

 

A tavalyi dallamok, Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz slágere, a Vuk és a Harry Potter zenéje mellett, három új un. dallam-ponyva is készült, így hétre emelkedett a lejátszható zenék száma. Wagner Ring tetralógiájának ikonikus része, A Walkürök lovaglása, Nino Rota Fellini Oscar-díjasnak a 8 és fél  című filmhez írt zenéje mellett, a Müpa Hangjáték online zeneszerkesztő applikációjának legnépszerűbb dallama is megszólaltatható lesz.

 

 

Lejátszható dallamok:

 

Halott Pénz: Van valami a levegőben  

Harry Potter: Hedvig indulója

Liszt Ferenc: 2. Magyar rapszódia

Nino Rota: La PassereIla Di Addio  

Richard Wagner: A Walkürök lovaglása,   

Vuk

A Müpa Hangjáték Online nyertes dallama

 

https://www.mupa.hu/programok/mupa-hangjatek

https://www.facebook.com/events/1703103036608360/ 

A Müpa Hangjáték 2015-ben:  

https://www.youtube.com/watch?v=sx3VTaM5rr8  

 

 

www.mupa.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük