Navigációs eszköztől soha nem látott teljesítmény, pazar szélesvásznú kijelző, multimédia funkciók, mobiltelefon-kihangosítás és mindenekelőtt gyárilag telepített Nav N Go iGO 8 alapú térképszoftver: a HP iPAQ 316 a karácsonyi szezon egyik slágere lehet. A készüléket még a piacra kerülése előtt mutatták be a szakembereknek.

 

 Navigációs eszköztől soha nem látott teljesítmény, pazar szélesvásznú kijelző, multimédia funkciók, mobiltelefon-kihangosítás és mindenekelőtt gyárilag telepített Nav N Go iGO 8 alapú térképszoftver: a HP iPAQ 316 a karácsonyi szezon egyik slágere lehet. A készüléket még a piacra kerülése előtt mutatták be a szakembereknek.

 Stratégiai, globális együttműködés indul a Nav N Go Kft. és a HP Magyarország között, jelentette be Molnár Imre, a HP Személyi Számítógépek Üzletág vezetője. A HP termékskálája kiegészül a lakossági, otthoni felhasználók számára készült eszközökkel. Megújult a kézi-számítógép család. Ennek egyik képviselője a HP iPAQ 316, az elsők között megjelenő navigációs asszisztens a magyar piacon, mely – már gyárilag feltöltve – huszonegy ország térképét tartalmazó új Nav N Go iGO 8 alapú szoftverrel érkezik. Az iPAQ 316 teljesítményben és minőségben is jócskán túlszárnyalja a navigációs asszisztensektől megszokott színvonalat.

 A két cég 2005 óta áll kapcsolatban egymással – egészítette ki Fazekas András, a Nav N Go operatív igazgatója. Kezdetben játékokon dolgoztak együtt, és az egyik továbbfejlesztése adja a navigációs rendszer alapját. Kínától kezdve, Indián át, Magyarországig több munkatárs együttes tevékenységének eredménye a teljesen egyedi Nav N Go iGO 8 szoftver. Könnyen és jól használható navigációs rendszert tudnak most az emberek kezébe adni. Frissítése is folyamatos lesz. Leglátványosabb újdonsága, hogy a domborzati elemeket és az épületeket három dimenzióban jeleníti meg, minden eddiginél valósághűbb élményt nyújtva.

 A HP marketing menedzsere, David Risdal, a készülék sokoldalú hasznosíthatóságát emelte ki. A nagy cégek hamar rájöttek, hogy a munkatársak mozgékonysága kifizetődőbb, mint az íróasztalhoz kötés. A „mobile worker" hatékonyabb, eredményesebb és a zsebében lévő kézi számítógép mindazokra képes, mint az asztali társa. A „klasszikus" PDA szüntelenül új funkciókkal bővült és ma már a teljes üzletvitel kiszolgálására képes. A legújabb állomás a navigátor megjelenése.

 A készülék szíve a 600 megahertzes, kétmagos Centrality Titan processzor, mely lassulások nélkül, zökkenőmentesen futtatja az egyedülálló, térbeli képet sugárzó navigációs programot. Az iPAQ 316 a jelenleg kapható átlagos navigációs eszközökhöz képest több mint dupla akkora, 800×480 képpont felbontású, szélesvásznú kijelzőt kapott, mely amellett, hogy kristálytiszta képet ad, tükröződésmentes bevonatának köszönhetően zavaró fényviszonyok között is jól látható. A pontos helymeghatározásért az iparági szabványnak tekintett SiRFstar III GPS vevő felel.

 Az eszköz működésének részleteit Mohos Zoltán GPS specialista ismertette. A HP iPAQ 316 nem csak a fejlett navigáció miatt lehet a sofőrök hű társa. A készülék bluetooth-képes mobiltelefonnal összekapcsolva kihangosítóként is működik, a szórakozásról pedig beépített zene- és videólejátszó, valamint a Nav N Go két gyárilag mellékelt játéka gondoskodik. Az iPAQ 316-ban emellett helyet kapott egy fényképnézegető alkalmazás és egy számológép is. Zenehallgatás közben az eszköz a szükséges ponton lehalkítja a zenét, bemondja magyarul a szükséges tudnivalókat, majd automatikusan visszakapcsol a zenéhez.

 A térképet teljesen új felfogásban jeleníti meg. A várostérképeket, a látványosságokat három dimenzióban mutatja, így azonnal kiderül, hogy két út keresztezi egymást vagy egymás alatt haladnak el. Új alapokon működik az útvonaltervezés is. Képes a címeket a Microsoft Outlook-ból is kiemelni. Saját térképét – USB csatlakozással – a számítógépről automatikusan frissíti. Az asztali számítógépen elkészítet tervet a navigátor tárolja, az út mentén fontos helyek – benzinkutak, éttermek – is kijelölhetők. Ezekből harminc különböző tárolására képes a rendszer. Valamennyi kényelmesen, egyetlen gombnyomással elérhető. A feladatok között az érintőképernyő segítségével gyorsan válthatunk.

A Magyarországon forgalomba kerülő gépek Kelet-Európa térképet tartalmaznak, Albániától Lengyelországig igen részletes felbontásban. A gépbe egy SD kártyán más – ugyancsak a gyártó által kidolgozott – térképcsomag, Ny-Európa, USA, Ausztrália vagy Dél-Amerika is bevihető. A korában más készülékeken használt régebbi térképek viszont nem jeleníthetők meg rajta.

A HP iPAQ 316 dobozában minden megtalálható, ami szükséges az azonnali használathoz, beleértve az adatkábelt, az asztali és autós töltőt, tokot, sőt, az autós tartót is. Versenyképes, 120 000 forint alatti ajánlott bruttó végfelhasználói árával az iPAQ 316 az ünnepek egyik nagy slágere lehet.

http://www.navngo.com/

 

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.
5.5. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8.8.
9.9. 10.10.
11.11. 12.12.
13.13. 14.14.
15.15. 15. Paris16. Paris
17. Roma17. Roma 18.18.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük