2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Nagy tabáni konszenzus

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/22915"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/serleg.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span><strong> </strong>A címbe foglalt kifejezést dr. Stumpf István használta, ezúttal nem egészen politikusi, inkább teniszezői minőségében. Persze azért a politika így sem áll tőle távol! <p>

serleg.thumbnail A címbe foglalt kifejezést dr. Stumpf István használta, ezúttal nem egészen politikusi, inkább teniszezői minőségében. Persze azért a politika így sem áll tőle távol!

serleg.thumbnail A címbe foglalt kifejezést dr. Stumpf István használta, ezúttal nem egészen politikusi, inkább teniszezői minőségében. Persze azért a politika így sem áll tőle távol!

regoci 3.thumbnail A Valentin-napi Páros Teniszverseny elé már a 11-es sorszámot írhatjuk, szép múltra tekint tehát vissza. Ennek ismeretében jelentette ki a verseny kitalálója és fő szervezője, Regőci Attila, hogy a kezdetektől fogva használt mottó talán még soha nem volt ennyire aktuális, mint éppen most. A „Szeressük egymást gyerekek!" jelmondat megszületésekor az volt a cél, hogy a politikai jobb- és baloldal képviselői legalább egy napon, délelőtt a vörös salakon, este a fehér asztal mellett legyenek békében együtt. Ha pedig ezen a napon csak egyetlen jó gondolat is megszületik, már megérte így eltölteni az időt. Bár a verseny az elmúlt években mindig sikeres volt, szomorúan kell megállapítani, hogy amennyire a teniszezők színvonala a tizenegy év alatt javult, a politikai – gazdasági helyzet legalább annyival rosszabb lett. Változatlanul nagyon nagy szükség van tehát az ilyen rendezvényekre.

magony 2.thumbnail A verseny háziasszonya az idén is Magony Szilvia, televíziós szerkesztő, műsorvezető, aki a Miss Tourism World nemzetközi szépségversenyen is képviselte hazánkat. Ő szívesen áll olyan rendezvények mellé, melyek feloldódást hozhatnak a hétköznapok ellentéteihez. Mivel itt művészek, politikusok, sportolók gazdasági szakemberek találnak egymásra, ez a verseny szerinte is határozottan jó célt szolgál. Jelen lesz tehát az esti Díjkiosztó Gálavácsorán is, ahol a jótékonysági borárverésből és a tombolán befolyt összeggel – az eddigi hagyományokhoz híven – az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet fogják támogatni. Az est műsora fergetegesnek ígérkezik. Fellép a Megasztár győztes Molnár Andrea, a Presidence tánc – show és a Glória énekegyüttes. Ez utóbbiban a három énekes lány a mostanában divatos crossower stílus, a több zenés műfajt ötvöző bemutató kiváló képviselője.

markovits.thumbnailEgy ponton következett be változás az elmúlt évekhez képest, Taróczi Balázs helyett a sokszoros magyar teniszbajnok és olimpikon, a Vasas Sport Club ügyvezető elnöke, Markovits László lesz a versenyigazgató. A versenyen ezúttal is a hagyományos négy csapat mérkőzik egymással. A Sztármenedzser csapat mindössze a legelső tornát nyerte meg, azóta nem sikerült győzniük. Ennek ellenére a csapatkapitány, Karl Imre roppant bizakodó. Szerinte az amatőrök között igen erősnek számító gárda áll most ki. Van esélyük a győzelemre. Baja Ferenc a politikus válogatott kapitánya is bejelentette, hogy a csapata nagyon komolyan készül, rendszeresen edz a versenyre. Rakonczai Imre csapatkapitány az átigazolás módszerét választotta és ennek érdekében a korábbi Színész – sportoló helyett most Művész – sportoló elnevezésű válogatottat vezet a salakra. Így több – a teniszben is erős – zenész kaphat helyet közöttük. Hájos László az eddig már nyolcszoros győztes újságírók csapatkapitánya mindössze csak annyit mondott: hűek lesznek a hagyományaikhoz. A Valentin – napi Páros Teniszversenynek két fővédnöke is van: dr. Szilvási György és dr. Stumpf István. Amint már a címben is utaltunk rá; ő hívta fel arra a figyelmet, hogy most, amikor a világgazdaság – és benne a magyar is – bajban van, a különböző helyekre szétszakított és mesterségesen egymás ellen fordított személyiségek számára páratlan alkalom ez a teniszverseny, hogy a Tabáni Tenisz Center, mint a „nagy tabáni konszenzus" létrejöttének helyszíne válhasson nevezetessé! Itt sok olyan ember lesz jelen, akiknek lehetőségük is van, hogy közösen tegyék meg az első lépést a gazdasági gondok enyhítése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.