Vagy ha igen, akkor ez lesz a szerencseszámunk – mondták a szervezők, mert történetének második korszakában a 13. alkalommal nyílik majd meg február másodikán a Budapesti Operabál.

 

Vagy ha igen, akkor ez lesz a szerencseszámunk – mondták a szervezők, mert történetének második korszakában a 13. alkalommal nyílik majd meg február másodikán a Budapesti Operabál.

Korcsmáros Nóra A bál háziasszonya, Korcsmáros Nóra, a műsorról szólva elmondta, hogy – bár számos hagyományos elemet is megtartanak – lesz néhány újdonság is. Az idén is bemutatkozhat két fiatal énekes; Vizin Viktória és Kovácsházi István. Már mindketten szép sikereket mondhatnak magukénak idehaza és külföldön is. A korábban már megszokott zenekarok – a Bergendy Szalonzenekar és Ungár Tánczenekar, az Old Samson, és Bonnie & Clyde, a Babos Band és Bakacsi Béla – mellett fellép Mága Zoltán és együttese. Kezdetben, a „beengedés" alatt, nyolctól kilenc óráig a bálteremben játszanak. Később viszont, este tizenegy órakor, egy új feladat is vár rájuk.

 A bál az idén a mesék jegyében zajlik, különböző tündérmesék kelnek életre. A nyitótáncosok a Csipkerózsika Virágkeringőjére táncolnak és a dekorációban is megnyilvánul majd a mesebeliség. A vendégek találkozhatnak gyerekkoruk kedvenc mesehőseivel, meglepetésként még néhány történelmi személyiséggel is, és ezt fényképen is megörökíthetik.

A díszvendég az idén a világhírű zongorista – 267 aranylemez és 70 platinalemez tulajdonosa – Richard Clayderman lesz, akit Nancy Reagan nevezett el a romantika hercegének.

 Kerényi Péter, a bál sajtófőnöke azt is elárulta: tavaly a Hamupipőke választás olyan sikeres volt, hogy az idén megismétlik. Január 12-ig jelentkezhetnek azok az ifjú hölgyek, akik szeretnék, ha a bál jó tündére felkeresné őket a cipővel. Az idősebbeknek is lehetőségük nyílik, hogy – mint tavaly is tették – a királyi páholyból tekintsék meg a bál főpróbáját és belekóstoljanak a báli pezsgőbe. Mindössze a cikk végén található három kérdésre kell választ küldeniük, kizárólag saját városuk, falujuk képeslapján! A jótékonyság ugyancsak a bál hagyományos része. Február 2-án, 13 órakor a Blaha Lujza téren, a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével osztanak ki 1500 adag Gundel gulyáslevest a rászorulóknak. Később, majd a tavasszal ezer gyereket fognak vendégül látni és műsorral szórakoztatni a budapesti Állatkertben.

Most még nem hagyomány, de várhatóan az lesz, hogy a bál egyik kedvelt színhelye, a Zwack kávéház – a bikali Puchner Kastély Relax szépségszalonjának közreműködésével – a Forma-1 mintájára „Box-utcával" kedveskedik a vendégeknek. Aki ide betér, megigazíttathatja frizuráját, sminkjét, kérhet gyorsjavítást, ha ruhája sérült a bál forgatagában, sőt táncban megfáradt lábát talpmasszázzsal frissítik, hogy jó hangulatban, töretlen kedvvel szórakozhasson tovább.

Keleti Andrea Keleti Andrea vezetésével ezúttal 48 új pár ismerkedik meg a bálozás rejtelmeivel. Komoly munkával, heti kétszer két órában tanulják a keringőt, polkát, latin táncokat, rock and rollt – szóval mindent, ami egy bálon szükséges lehet. A tanulásból a közönség sem maradhat ki. Az Operabál történetében először, de remélhetőleg nem utoljára, csárdást tanít majd az arra vállalkozóknak Keleti Andrea. Ez ugyan nem klasszikus báli tánc, ám bizonyára sokan lesznek, akiknek tetszeni fog. A rögtönzött csárdás-oktatáson Mága Zoltán együttese adja a talp alá valót.

dr. Buday Gábor a Gundel étterem igazgatója A Gundel étterem igazgatója, dr. Buday Gábor, a vacsora néhány titkáról lebbentette fel a fátylat. Kétszáz felszolgáló és ötven szakács dolgozik majd a bálon. A menü az elmaradhatatlan libamájjal kezdődik és annak érdekében, hogy a bálozóknak ne kelljen az étkezéssel túl sokat törődni, a teljes ételsort hideg ételekből állították össze. A főétel például „Csipkerózsika és a királyfi esküvői lakomája": Szarvasgerinc dióbundában, ananász chips-szel, Varázspálcán tálalt kacsamell aszalt gyümölcsökkel, és fácánmell húsával töltve, zöldségpástétommal. A négyféle sajtot az idén ropogós sóspereccel tálalják fel.

 Zwack Sándor szerint – aki az első Operabálon még nyitótáncosként volt jelen – ez abál olyan hely, ahol a hagyomány és minőség kapcsolódik össze. Az idén is megnyílik majd a Zwack kávéház és az Unicum Next terasz. A kávéházban Lajsz András varázsitalait kóstolhatja a közönség. Erre az alkalomra két új koktél is készül. A „János Vitéz" alapja a Johnnie Walker Black Label, míg a „Csillagszemű juhász"-é az Unicum Next lesz. A szerencsés leányok, akikből majd arra az egyetlen éjszakára a Hamupipőkék válnak, a báli tudnivalókat, illemszabályokat a Zwack Múzeumban rendezett tanfolyamon sajátítják el.

Az ételek mellé az italokat a Zwack Izabella Borválogatás adja. A Tokaji Hárslevelű 2006 a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet; a Mőcsényi Kékfrankos Rosé 2006 a Mőcsényi Kastélyborok terméke. A poharakba kerül a Weninger Pincészet Soproni Terra Nemo 2005 elnevezésű bora és a késői szüretelésű, már aszúsodott szőlőszemeket is gazdagon tartalmazó fürtökből készített Tokaji Mylitta 2005 a Dobogó Pincészettől.

 Maráczi Ákos, a bál igazgatója arról számolt be, hogy a jegyek nyolcvan százaléka már elkelt. Az estélyre háromféle jegy vásárolható. A belépő – korlátlan italfogyasztással: 75 ezer Ft. Ha az ár valamelyik különteremben felszolgált vacsorát is tartalmazza, akkor 150.ezer ha a jegy páholyba szól, a vacsorával együtt 300 ezer forintba kerül. Megrendelhetők a honlapon vagy az Operabál irodájában. Az érkezés időpontjában, este fél nyolc és kilenc között az RTL Klub helyszíni tudósítást ad a bálról, ahol természetesen divatbemutató is lesz. Az Első Magyar Divattervező Szövetség tagjai a műsorban is tartanak bemutatót, később pedig a főlépcsőházban nyílik kiállítás a legszebb darabokból.

Mindazok a fiatal szívű, de nyugdíjas korú emberek, akik szeretnék megnézni a báli főpróbát, a következő kérdésekre küldjék el a választ:

  1. Milyen időponthoz kapcsolódik az Operabál dátuma?

a, farsangi szezon első bálja

b, farsangi szezon utolsó szombatjának bálja

c, február utolsó hétvégéjének bálja

  1. Ki volt 2007-ben az Operabál sztárvendége?

a, Robert de Niro

b, Richard Clayderman

c, Daryl Hannah

3.   Milyen ruhában nyitják meg az elsőbálozók az Operabált?

a, hölgyek fehér nagyestélyiben, urak frakkban

b, hölgyek kisestélyiben, urak szmokingban

c, hölgyek szabadon választott báli ruhában, az urak öltönyben

A válaszokat a rendezők a Budapesti Operabál Kft. 1065 Budapest Hajós u. 13-15. címre várják. A képeslapon tüntessék fel nevüket, címüket, telefonszámukat is! Beérkezési határidő: 2007. január 15. A nyertesek nevét a Népszabadság 2008. január 22-i számában, keretes hirdetésben közölik, valamint megtekinthető a http://www.operabal.com/ honlapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük