2012. március 24-én este a XIX. Díjkiosztó Gálán találkoznak a vendéglátó szakma legkiválóbbjai. A rendezvényre, amely idén először már a Best of Budapest & Hungary nevet viseli, az Intercontinental Budapest Hotel báltermében kerül sor.

2012. március 24-én este a XIX. Díjkiosztó Gálán találkoznak a vendéglátó szakma legkiválóbbjai. A rendezvényre, amely idén először már a Best of Budapest & Hungary nevet viseli, az Intercontinental Budapest Hotel báltermében kerül sor.

A legjobb magyar üzleti luxus szálloda címet nyerte el az idén az Intercontinental Budapest – újságolta büszkén a hotel marketing managere Pados Tibor, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Ez érthető is, hiszen napjaink üzleti igényeihez igazodva, a szálloda teljesen megszépült konferencia szinttel igyekszik tovább fokozni vendégeinek elégedettségét. A rekordidő alatt lezajlott felújítás keretén belül új bankett bútorokat vásároltak, lecserélték a padlószőnyeget és modernizálták a világítási rendszert. A munkálatok során felhasznált anyagok színvilága visszafogott és letisztult, de egyben elegáns és egyedi is. Az új enteriőr tökéletes nyugalmat és kellemes munkakörülményeket kínál a vendégek számára, ahogy az egy Intercontinental szállodától elvárható. A Budapesten egyedülállónak tekinthető 740 négyzetméteres alapterületével a szálloda bálterme ideális helyszínként szolgál különleges alkalmak megünneplésére.

Nem véletlen tehát, hogy a rendezvényt 2000 óta itt rendezzük, alkalmanként több mint 600 vendég részvételével. A Budapest Week Publishing ilyenkor mond köszönetet mindazoknak, akik az előző évben kiváló tevékenységükkel emelték a minőség színvonalát – mondta el Freed Péter, a kiadó tulajdonosa. 1993 óta minden évben megkérdezik olvasóikat és üzleti partnereiket, illetve a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó, szálloda és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Az így beérkezett szavazatok, valamint a kiadó szigorú ellenőrzése alapján ítélik oda – idén 56 különböző kategóriában 210 nyertesnek – a legjobbaknak járó elismerést. A díjak átadása két részletben történik. A gálaest előtti napon – most március 23-án, pénteken azok kapják az elismerést, akik ilyet már korábban is elnyertek. A gálaesten pedig az új díjazottakat ünneplik. Ugyancsak 1993-tól a legjobbakról szóló ismertetést könyv alakban is megjelentetik.

Kerényi Péter, a kiadó ügyvezető igazgatója fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ez a díj nem verseny és nem rangsor. Az elismerés „mindössze" azt igazolja, hogy az illető vendéglátóhely minden tekintetben megfelel a Best of Budapest & Hungary szakértői által támasztott követelményeknek, tevékenységük jellemzője a megbízható minőség, az állandó magas színvonal. Az idén az 56 kategória között két új is helyet kapott. Az egyik az „Ikonikus étterem" kategória. Ebben azok az éttermek, cukrászdák szerepelnek, amelyeket a nemzetközi útikönyvek szinte kötelező látnivalóként szerepeltetnek. Amikről azt mondjuk: ha a külföldi turista csak három – négy napot tartózkodik Budapesten, egyet – egyet akkor is látogasson meg közülük. A másik csoportban szintén első alkalommal választják meg az éttermek szavazatai alapján az év gasztro-borászát, aki nem csak az általa készített nedűvel, de a vendéglátóhelyek munkatársai iránti odafigyelésével, szakmai támogatásával, a sommelier-k tréningjével, borvacsorák szervezésével is elnyerte a gasztronómia szakembereinek szimpátiáját. Kiválasztása jelenleg is tart. Mintegy száz étterem kapott felkérést, hogy nevezzenek meg öt olyan borászt, akit erre a díjra érdemesnek tartanak. A beérkezett szavazatokból kiemelték a legjobb tizenkettőt, ezekből az éttermek ismételten választhattak hármat. Szombatra kiderül, ki kapja a legtöbb szavazatot, ő lesz az év gasztro-borásza!

Az idei gálaesten egy harmadik újdonsággal is előállnak a szervezők: kilépve Budapestről, a díjat országos léptékűvé teszik, így lesz a neve Best of Budapest & Hungary. Tehetik ezt azért, mert az eltelt években a fővároson kívül is kiépült a színvonalas gasztronómiai- és szállodakultúra. Elsőkét a wellness és kastélyszállók körében hirdették meg a választás lehetőségét. Felhasználva az informatika fejlődését megszületett az első Best of Budapest iPhone alkalmazás, amelyet az Apple befogadott. Az új alkalmazás magában hordozza a közeli ajánlott helyek megtalálása, a helyek képekkel illusztrált, részletes leírása mellett a közvetlen, azonnali asztal- és szobafoglalás lehetőségét is. Ráadásul nyártól használható lesz androidos rendszerű mobiltelefonokon is. Az üzletvezetők zsebében lévő okostelefonon a foglalás nyomban megjelenik, a szervezők pedig ellenőrizni tudják, hogy a vezető megnézte-e az e-mailt.

A rendezvény egyik nagy eseménye a „Város ízei" elnevezésű program, ahol alkalmanként 15-20 kiváló étterem készíti a vacsorát, valamint a legjobb magyar és külföldi borokat, pezsgőket, pálinka- és whiskyfajtákat, és hozzá még az Unicum ezen a napon megjelenő újdonságát, az Unicum Szilvát kóstolhatják meg a vendégek. Itt az Intercontinental külön is elismerést érdemel, hiszen nem valószínű, hogy túl sok olyan szálloda lenne, amelyik beenged a konyhájába idegen éttermeket. A Gálaesten jótékonysági tombolasorsolást is rendeznek, melynek teljes bevételével minden évben egy arra érdemes alapítványt támogatnak; idén a beteg gyerekeket segítő Csodalámpa Alapítványra esett a kiadó választása.

http://www.bestofbudapest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük