2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Optimista vagyok

6 perc olvasás
<p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/43774"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Teli.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="73" /></a></span></strong>Néhány utazási iroda nyári csődjének hírei után úgy nézett ki, hogy optimizmusra - általában - nem lesz sok okunk. A Kartago új, téli katalógusának bemutatóján szerencsére mást hallottunk.</p><p>

teli.thumbnailNéhány utazási iroda nyári csődjének hírei után úgy nézett ki, hogy optimizmusra – általában – nem lesz sok okunk. A Kartago új, téli katalógusának bemutatóján szerencsére mást hallottunk.

teli.thumbnailNéhány utazási iroda nyári csődjének hírei után úgy nézett ki, hogy optimizmusra – általában – nem lesz sok okunk. A Kartago új, téli katalógusának bemutatóján szerencsére mást hallottunk.

furi 4.thumbnailDr. Füri Mihályné ügyvezető igazgató – mielőtt az újdonságokról beszélt volna – az elmúlt időszakra visszatekintve, határozottan optimistának nevezte magát. Sikerült megfelelően reagálniuk a válságra, az úti céljaik között még olyan is van, ahová több utas ment, mint tavaly! Az idegenforgalomban érezhetően „megindult valami" – mondta. Az idén néhol 15 – 20 százalékos forgalomemelkedés is tapasztalható, Törökországba és Egyiptomba pedig kétszer annyian utaztak, mint korábban. Görögország esetében kezdetben mutatkoztak nehézségek, később ezek is megszűntek. Már elkezdték összeállítani a jövő évi kínálatukat is, szeretnének új helyeket ajánlani.

Noha nyomtatott katalógusuk karcsúbb, a weboldaluk (http://www.kartagotours.hu/) viszont „kövérebb" lett. Több ajánlat ott jelenik meg. A kedvezményrendszert egyszerűsítették. Megtartották a megszokott kedvezményeket, de nem választották külön az úti célokat. Továbbra is érvényes az árgarancia a 2010. október 20-ig lefoglalt utak esetében. Ugyancsak ez a határidő több, más, az utasok által kedvelt kedvezményre, amennyiben az út árának 40 %-át előlegként befizetik. Akik az előleget november 15-ig fizetik ki, 15 helyett 12 % árengedményt kapnak. Érvényes marad a gyermek-kedvezmény és a szobánkénti ajándék is. Egy sereg más kedvezményről érdemes a honlapon vagy az irodákban tájékozódni.

szeibert 2.thumbnail December 30-án indul az első csoport a Zöldfoki-szigetekre – jelentette be Szeibert Krisztina. A gép kora reggel vagy éjszaka száll fel Budapestről és egy technikai leszállás után közvetlenül a célig repül. A magyar utasoknak érkezéskor a repülőtéren 25 euró vízumdíjat kell fizetni. A iroda kínálatában az egyszerű, 2 – 3 csillagos szállodától az ötcsillagosig, minden szerepel. A tíz nagyobb és öt kisebb tagból álló szigetcsoport a szörfösök és a búvárok paradicsoma Afrika nyugati partjainál. Aki úgy gondolja, egyszerre két szigetet is felkereshet, lehetőség van ugyanis kombinált üdülésre Boa Vista és Sal szigetén. Az érkezőket magyar idegenvezető várja.

kenya.thumbnail Kenya trópusi, egész évben meleg éghajlatú ország. Ott minden nevezetes afrikai állat megtalálható. Budapestről Mombassába december 28-án, reggel 8 órakor indul az első gép, a menetidő kilenc óra. A 15 kg-os súlykorlátozásba a kézipoggyász is beleszámít! A vízum ára 20 euró. A 3-4-5 csillagos szállodák vezetősége német, a kemény német precizitás mindenhol megmutatkozik. A fegyelmet a vendégektől is elvárják. Délben még igen, de este már nem lehet az étterembe strandpapucsban és rövidnadrágban bemenni. A szafari Kenyában csodálatos dolog, a dzsungel egészen közel van a szállodáshoz, érdemes – vezetővel – kirándulást tenni. A közbiztonság jó. Ajánlatos viszont, hogy legyen kéznél a malária gyógyszer és az ilyen helyen megszokott védőoltásokat is érdemes felvenni.

egyipt2.thumbnail Egyiptom esetében az iroda szakított a korábbi hagyományokkal. Most a gépek szombaton és vasárnap indulnak. Aki ide kíván utazni a katalógus helyett inkább a weboldalt böngéssze, ott sokkal több szállodát talál. Változatlanul népszerűek a körutak: Jordánia – Izrael; és Izrael felfedezése. Új viszont majd márciusban a Szíria – Libanon – Jordánia körút. A hajóutak is sok érdeklődőt vonzanak. A rövidebb, a nyolcnapos Isis, Hurghadából indul, oda is tér vissza, Asszuánt és Luxort keresi fel. A 15 napos Nefertiti csak legalább nyolc személy jelentkezése esetén indul, de az előbbieken kívül Kairó is szerepel programjában.

thai.thumbnailThaiföldre hat csoport indítását tervezik, az elsőt december 26-án. Körutat nem szerveznek, de Bangkok – Phuket kombinációt igen. Itt is valami mást, a többi irodától eltérőt kívánnak nyújtani az utasoknak. Magyarországról sokan mennek Pataya-ra, pedig Phuket sokkal szebb nála. Valóságos álomsziget! Phi Phi pedig szinte a világ egyik legszebb szigete. Vízivilága még a Vörös-tengerénél is gazdagabb. A thaiföldiek rendkívül tiszták, itt bátran ehetünk még az út menti sütödéknél is. Az árucikkek többsége is sokkal olcsóbb, mint Európában, ezért az ország igen kedvelt bevásárlási célpont. Ide akár két hétre is érdemes elutazni.

gal 41.thumbnail Az igazán távoli célokhoz: Costa Rica, Dominika, Kuba, El-Salvador meglátogatására az utak Prágából, kora reggel indulnak és ez kicsivel több szervezést igényel az utasoktól – mondta el Gál Angelika. Érdemes az előző nap megérkezni Prágába, az iroda segít a szállodafoglalásban. Aki inkább az éjszakai autózást választja, azoknak pedig olcsó parkolási lehetőséget kínálnak. A repülőgépen „komfort" helyek is foglalhatók, a 12 – 15 órás útnál ez bizony meggondolandó. A helyszíneken az idegenvezető angolul beszél, de Venezuelában – legalább hat magyar vendég esetén – már lesz magyar idegenvezető is.

domin.thumbnail Ha választani lehetne a föld legszebb országai között, akkor a Dominikai Köztársaság minden bizonnyal előkelő helyen végezne. Helyi különlegesség a larimar nevű féldrágakő, mely sehol máshol a világon nem fordul elő. A külföldieket kérik, ne fogyasszanak teknősbékából készült ételeket, ezzel is hozzájárulnak a természet védelméhez. A „Costa Rica" gazdag tengerpartot jelent, így már az ország neve is árulkodó. Csodás világ a természetkedvelő turisták számára, azért főleg az aktív pihenés barátainak ajánlják. Magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra.

maja.thumbnail El Salvador Közép-Amerika legkisebb állama. Itt akár már pár nap alatt is felfedezhetők a rejtélyes maja civilizáció műemlékei. Vízum sem kell, elegendő a még legalább hat hónapig érvényes útlevél. A legenda szerint, amikor isten a világot teremtette, az ördög mindenbe beleszólt. Ám egyszer az ördög elaludt és isten akkor teremtette Venezuelát. A természeti szépségekben bővelkedő országot a karibi mennyország kapujának is nevezik. Itt egész évben nyár van, már ez is elég ok a varázslatos szépségű helyek felkeresésére! Az utazásokról az érdeklődők bővebb tájékoztatást a Kartago Tours saját irodáiban, a partnerirodákban és a honlapon kaphatnak.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.