Ebben az évben ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a méltán közkedvelt Kartago Utazási Iroda. Ebből az alkalomból 15 különféle kedvezményt kínálnak utasaiknak. Hogy ezt mennyire komolyan gondolják, arra nézve elég egyetlen adat: a kedvezmények ismertetése három oldalt tesz ki az egyébként is imponáló terjedelmű, 467 oldalas új, nyári katalógusban.

 

 Ebben az évben ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a méltán közkedvelt Kartago Utazási Iroda. Ebből az alkalomból 15 különféle kedvezményt kínálnak utasaiknak. Hogy ezt mennyire komolyan gondolják, arra nézve elég egyetlen adat: a kedvezmények ismertetése három oldalt tesz ki az egyébként is imponáló terjedelmű, 467 oldalas új, nyári katalógusban.

 A katalógus bősége már sejteti, de Füri Mihályné igazgató meg is erősítette, hogy több új úti célt is kínálnak az idén. Ezek közül kiemelkedik Bulgária és Szicília, sok országban pedig új szállodákkal bővült a sor. Ugyancsak újdonságnak számít, hogy néhány – nem Budapestről, hanem Pozsonyból induló – út esetén az árak a két város közötti autóbusz-utat is tartalmazzák. Az utast persze legjobban a kedvezmények érdeklik. Ezek között van, ahol az eddig megszokottnak a mértéke nőtt a születésnap miatt, de vannak teljesen újak is. Az előfoglalási kedvezmény a február 15-ig lefoglalt utaknál 18 százalék, itt érvényesül az árgarancia is, április 1-ig viszont 15 % engedményt adnak. Mindazok, akik eddig az időpontig foglalnak, a repülőtéren ingyenes parkolási lehetőséget kapnak. A két felnőttel együtt utazó és 15. születésnapját az idén ünneplő gyerek repülőtéri illetékét az Iroda fizeti. A foglalási időtől függetlenül mindazok az utasok, akiknek autóján a rendszámban a 15 megtalálható szintén ingyen parkolhatnak a repülőtéren. Minden hónap 14-én különleges kedvezményre szóló ajánlatot tesznek közzé és kizárólag 15-én lehet élni vele. Ezekről az irodákban és a weboldalon adnak tájékoztatást. Hirdetnek fotópályázatot és „tevevadászatot" is értékes nyeremények ellenében. Érdemes tehát figyelmesen forgatni az új katalógust.

 A Törökországba és Egyiptomba irányuló utakról Bajzáth Bea tájékoztatta a katalógusbemutatóra meghívott vendégeket. Tavaly sokan utaztak Törökországba, ezért az idén több járatot indítanak. A Földközi-tenger partján Antalya-t, az Égei-tengernél pedig Bodrum-ot kínálják. Antalyaban április közepétől október végéig tart a szezon, nyolcnapostól kéthetesig többféle tartózkodási idő és közel harminc, 3- 4- és ötcsillagos – szálloda között lehet választani. Június 10-től Debrecenből is indulnak ide repülőgépek. A bodrumi félszigetre június közepétől szeptember közepéig utazhatunk. Európa egyik legszebb vára itt található. A helyi építési szabályok miatt nincsenek két emeletnél magasabb szállodák errefelé. Ugyanakkor a szórakozási lehetőségek köre óriási, nevezik a helyet a török Saint-Tropez-nek is.

Nagyon sok magyar kedvenc nyaralóhelye lett az egyiptomi Hurghada. A Kartago Tours 2011. évi újdonságai közé tartozik a „Mango Club" elindítása. Az ilyen szolgáltatást nyújtó szállodákba – Egyiptomban, Tunéziában, Törökországban és Mallorcán – elsősorban a gyermekes családokat várják. Itt a 3 – 15 éves gyerekeknek jól képzett, magyar szakemberek kínálnak egész napos szórakozási lehetőséget. Ugyancsak sokan szeretik a nílusi hajóutakat Asszuán és Luxor között. Hurghadától 300 kilométerre, délre van Marsa Alam a Vörös-tenger partján. Szinte érintetlen vízi világa miatt a búvárok kedvelik. A tenger hőmérséklete egész évben 22 fok felett van így télen is alkalmas a fürdésre, merülésre.

 A Közel-Kelet vonzó tájaira a Jordánia – Izrael vagy a Szíria – Libanon – Jordánia körutakon juthatunk el. Májustól kezdve minden második héten indulnak ilyen csoportok, mondta el Szeibert Krisztina. Máltára júniustól repülhetünk. A kínálatban az egyszerűbbtől az ötcsillagosig minden szálloda megtalálható, az utasok igényeihez igazodva csak reggelire, félpanzióra és all inclusive ellátásra is van lehetőség. Egyetlen – kombinált – nyaralás során eltölthetünk néhány napot Málta és Gozo szigetén is – magyar idegenvezető kíséretében.

Újdonságnak számít, hogy ellátogathatunk Európa legmagasabb, működő vulkánjára, ha nyaralásunk céljának Szicíliát választjuk. Ide júniustól utazhatunk a Kartago szervezésében. Szintén újdonság az új nyári katalógusban Bulgária. Partvidéke Európa legszebb tengerpartjai közé tartozik, itt minden megtalálható, ami egy utazónak kell. Hófödte hegycsúcsok, gyönyörű erdők, barlangok, kolostorok, történelmi emlékhelyek. Az idegenforgalmi szolgáltatásaikban rohamos fejlődés mutatkozik, de közben ügyelnek a hagyományok megőrzésére is.

 Gál Angéla kedvence Tunézia. Itt van a város, aminek a nevét az utazási iroda viseli. Pontosabban csak a romjai, mert helyét a rómaiak sóval hintették be. Szerencsére ma már nyugati színvonalú szállodákat, kristálytiszta tengert találunk errefelé. A Kartago idén nyáron is kínál körutakat az országban, ahová Budapestről hetente négy repülőjárat indul, de lesz majd gép Debrecenből is. Akik pihenni mennek inkább, néhány szállodában találkozhatnak Mango Clubbal is. Egyre több helyen kínálnak all inclusive és még bőségesebb, ultra all inclusive ellátást. Jó viszont ha megjegyezzük: tengerre néző szobát jóval az indulás előtt kell rendelni, az utolsó két hétben már esély sincs rá, hogy kapjunk!

Marokkó az arab világban a „legnyugatibb kelet" néven ismert. Ide Pozsonyból indulnak majd a repülőgépek, ahová Budapestről autóbuszok viszik az utasokat. Ha igény lesz rá, a busz Győrben is megáll. A kínálatban két körút – egy hosszabb és egy csak Észak-Marokkóra korlátozódó rövidebb – is szerepel. A kényelmes, tengerparti nyaraláshoz ötcsillagos szállodák nyújtanak all inclusive ellátást. Kréta szigetére bátran utazhatnak a nagycsaládosok, mert ott van olyan szálloda, ahol két felnőtt és három gyerek elhelyezésére is van lehetőség. Ugyanitt megoldható az is, ha három felnőtt és egy gyerek utazna együtt, bár ez Rodoszon és Zakynthos-on is lehetséges. Valamennyi utazásról bőségesebb felvilágosítást a http://www.kartagotours.hu/ oldalon találunk.

****

Az arab világ válsága és az ezzel kapcsolatos bizonytalanság miatt a meghirdetett utak elmaradnak, esetleg későbbi időpontokban indulnak. Feltétlenül érdeklődjön ide irányuló utazási szándéka esetén az utazási irodánál! (A szerk megjegyzése)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük