2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Több, mint álom

7 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/35568"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Karya-1.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span></strong>Még a tavasz is messze van, de a Karya Tour utazási iroda már bemutatta nyári katalógusát. Bizony jól teszi, aki felfigyel erre a hírre, mert ha még idejében dönt, jelentős kedvezményekhez juthat.</p><p>

 

karya 1.thumbnailMég a tavasz is messze van, de a Karya Tour utazási iroda már bemutatta nyári katalógusát. Bizony jól teszi, aki felfigyel erre a hírre, mert ha még idejében dönt, jelentős kedvezményekhez juthat.

 

karya 1.thumbnailMég a tavasz is messze van, de a Karya Tour utazási iroda már bemutatta nyári katalógusát. Bizony jól teszi, aki felfigyel erre a hírre, mert ha még idejében dönt, jelentős kedvezményekhez juthat.

benli.thumbnail Elégedett volt – és joggal – az eddig elért eredményekkel Mehmet Benli, a Karya Tour Magyarország ügyvezető igazgatója. A 2008-as budapesti megnyitás óta az előzetes terveket is messze felülmúlóan sikeresek voltak és a válság ellenére 2009-ben – visszaesés nélkül – közel tízezer ember utazását szervezték meg a török Riviérára és Egyiptomba. Az irodát eredetileg 1999-ben, a törökországi Atalyaban alapították, jelenleg öt országban működik. Magyarországon igen gyorsan az egyik vezető utaztatóvá vált, a törökországi kínálatot tekintve pedig piacvezető.

karya 2.thumbnail Az új katalógus bemutatásán ezért – érhető módon – nemcsak a teljes hazai vezérkar volt jelen, hanem külföldi vendégeket is hívtak. Ott volt a szlovákiai iroda igazgatója, Murat Kizilsac, rajta kívül pedig még négy kitűnő szálloda igazgatója is. Bemutatkozásuk csak ízelítőnek számít, hiszen összesen négyszáznál is több szállodával álnak szerződéses kapcsolatban. Törökországon kívül elérhető még az iroda szervezésében Egyiptom, Tunézia, Thaiföld és Dubai is. Kínálatuk roppant változatos, személyenként ötvenezer forintos ártól egészen kétmillióig terjed a sor.

karya 3.thumbnail Azért a fő cél mégiscsak Törökország. Jövőre Magyarországról ide heti hat charterjáratot indítnak. Figyelembe véve az utasok kívánságát, két alkalommal délután indul majd a gép, de megmaradnak a korai időpontok is. A minőségre garancia, hogy a fő partner a továbbiakban is a 2001-ben alapított török társaság, a Sky Airlines, de igénybe veszik a cseh tulajdonban lévő Travel Service gépeit is. Hogy mennyire igyekeznek az utasok kedvébe járni, arra álljon itt még két példa! Ajándékba adják a QBE Biztosító baleset – betegség – poggyász alapbiztosítását és bevezették a „Flexi foglalás" nevű rendszert.

karya 4.thumbnailEz az első és egyben egyetlen olyan foglalási rendszer az országban, ahol az utas – egy alkalommal – még ingyen változtathat korábbi igényein. Elhalaszthatja az utat az eredeti foglaláshoz képest, akár több hónappal is. Módosíthatja az időtartamot, az utazók számát, változtathat a szoba típusán. Mindössze egy feltétel van: a lefoglalt út árának felét legkésőbb 2009. december 31-ig be kell fizetni. Ám ebben az esetben árkedvezmény jár, ami akár 39 (!) százalék is lehet. Az áprilisi és májusi utakat ingyen módosítani március 31-ig lehet, a nyári utaknál ez az időpont május 31.

ela.thumbnail Az új katalógus igazán egyedi megjelenésű, összesen száznégy – háromtól öt csillagig terjedő besorolású – szálloda adatait tartalmazza, szinte kivétel nélkül mindegyik all inclusive ellátással. Találunk a füzetben alapos információkat Törökországról, még egy kis rövid történelmet is, de fontosabb az a rész, hogy miért érdemes odautazni. Miért is? Hosszú a tengerpart és évente 320 napig süt a nap, a török konyha világhírű, a szőnyegek, bőráruk szintén – az arany pedig olcsó! Az sem hátrány, ha a szülők maguk mehetnek bevásárolni, mert a gyerekeket addig nyugodtan rábízhatják a Kids Club képzett munkatársaira. Itt az öt és tizenkét év közötti gyerekek már szülői felügyelet nélkül maradhatnak a magyar animátorok társaságában.

Szórakozási lehetőségek hiányára a felnőttek sem panaszkodhatnak. Az utóbbi időben nagyon megnőtt az érdeklődés a tenisz és a golf iránt, a szállodákban ezért erre külön is figyelnek, csakúgy, mint a wellness és a spa lehetőségeire. A katalógus minden szállodánál feltünteti, milyen egyéb elfoglaltságok közül választhat még a vendég, az iroda viszont az áprilisi és májusi foglalásokhoz ingyenes hajókirándulást ad ajándékba. Mindezekről a legkönnyebben a teljesen megújult http://www.karyatour.hu/ weboldalon tájékozódhat az utazni szándékozó. Az utas erről az oldalról foglalást nem tehet, de ha már mindent kiválasztott, sokkal gyorsabban intézheti el az utazás ügyeit a legközelebbi irodában. Kaphat viszont előzetes képet a szabad helyekről, az árakról, az akciókról, a repülőjáratokról még az időjárásról és a valutaárfolyamról is. A fotogalériában minden hotelről talál jó minőségű képeket, a „Top ajánlat" pedig a legolcsóbb szállodákra hívj fel a figyelmet.

bescan.thumbnailNehéz lenne rangsort felállítani, de a legérdekesebbek között bizonyára ott lenne a Mukarnas Resort & Spa. Igazgatója, Hayrettin Bescanlor véleménye szerint ez igazi családi hotel. Az ellátás ultra all inclusive, a családi szoba 65 m2 – kettőbe bontható. Az üdítők és a víz a szobában is ingyenes. A játékok felsorolhatatlanok. Rengeteg a kisebb – nagyobb – még nagyobb csúszda, van bowling, pool biliárd, darts, 2500 m2 a spa center területe, ingyenes a szauna, a jacuzzi és a török fürdő, sőt még a nigth club is. A konferencia terembe nyolcszázan férnek be.

cicek.thumbnailNem véletlenül hordja a nevében a „minőség" szót az Ela Quality Resort Hotel. Összesen tizennégyezer m2 területű medence tartozik hozzá – mondta el Ismail Çiçek kereskedelmi igazgató. A szobákban külön gyereksampon, fürdőköpeny, játékok találhatók. A legkedveltebbek a különálló pavilonok, a mini-club felszerelése egy nagyobbfajta óvodának is becsületére válna. Van külön mexikói, olasz, török, japán, görög étterme. A napernyők, nyugágyak, matracok és strandtörülközők ingyenesen vehetők igénybe, még a teniszpálya és a teniszfelszerelés is.

utopia.thumbnail A dombtetőn álló Utopia World De Lux Hotel Morus Tamás álmainak megtestesüléseként is felfogható. Yurder Yildiz igazgató ezt is inkább családi hotelnek nevezi. Ötféle, különböző méretű szobát kínálnak, a legkisebb a harminc négyzetméteres, de van 33, 50, 71 és 64 m2 alapterületű is. A magaslaton álló – csodálatos kilátást nyújtó – központi szálloda körül az erdős domboldalon két ívben kisebb épületek, villák kaptak helyet. A fürdőzőket ingyenes buszjáratok viszik le a partra, a strandfelszerelés használata itt is ingyenes.

banu.thumbnail Banu Özbay, a Letoonia Golf Resort igazgatója először is az ingyenes golfleckékre hívta fel a figyelmet. Itt profi tanároktól lesheti el a vendég a mesterfogásokat. Van még ezen kívül négy teniszpálya, squash, kenu, a megfelelő engedély birtokában még szörfözni is lehet. A szállodát tavaly teljesen felújították, az ellátás superior all inclusive – beleértve néhány import alkoholos italt is. A szobák mérete itt is eltérő, a nagyobb családok számára még három szinten elhelyezkedő, 4 szobára bontható, 115 négyzetmétereset is adhatnak. A főépülettől kissé távolabb hangulatos bungalók állnak, erdőt idéző, természetes környezetben.

Talán már ennyiből is látszik: a Karya Tour nyári kínálatát még vázlatosan sem lehet bemutatni. A karácsonyi pihenőidőben juthat majd idő arra is, hogy a weboldalon ki – ki maga találja meg a számára leginkább tetsző helyet, amelyről a nyáron meggyőződhet: ez valóban több volt, mint álom.

http://www.karyatour.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.