Olvasóink számára az alábbiakban letölthetővé tesszük a KRESZ januári módosításának hiteles és a korábbi rendelkezésekkel összehasonlító szövegét. Érdemes tanulmányozni ezt minden közelekedőnek.

Olvasóink számára az alábbiakban letölthetővé tesszük a KRESZ januári módosításának hiteles és a korábbi rendelkezésekkel összehasonlító szövegét. Érdemes tanulmányozni ezt minden közelekedőnek.

A szokással ellentétben erről két dolgot lehet megállapítani. Az egyik, olyan, hogy segít alkalmazkodni ez EU közlekedési szabályaihoz, racionális, és az egységesítést is szolgálja. Ilyeneket főként az új jelzőtáblák használatánal tapasztalunk, ahol meghonosították, a több tábla közös sárga háttéren történő elhelyzését, az időszakra vagy időjárási állapotra vonatkozó érvényességet.

Ugyanakkor más szabályok sajnos a NAGY MAGYAR SZOCIALISTA HAGYOMÁNYT követik. Azaz a büntetésorientáltságot, a rendőrség új büntetési lehetőségeit, a meglévők kiterjesztését jelzi. Ezek elsősorban az emberek vegzálását, semmint a biztonságos közlekedést szolgálják.

A harmadik csoportja a rendelkezéseknek sokszor illogikus. De ne is keressünk benne benne logikát. Ezeket egyes lobbycsoportok harcának eredményeként jelenítették meg a KRESZ-ben.

Mindezen hibái ellenére sajnos vagy szerencsére ez az érvényes törvény. Összeállításunkban mindig megemlítésre kerül, hogy a korábban joghatályos szövegben ez hogyan szerepelt, illetve szerepelt-e egyáltálán. No meg azt is mi a változás.

Ne feldjük: elsőbbsége annak van, akinek megadják! No meg legalább egy láthatósági mellény legyen benne a kocsiban, mert a korábbi izzókésdzlet, elsősegélydoboz helyett van egy újabb szivatás, amit az osztrák autópálya rendőröktől vettek át derék  hatósági közegeink. Megálltanak valakit, és megkérnek valamit kutassunk be hátul az autóban. Legtöbbször a soha nem használt elakadási háromszöget. S ha láthatóságoi mellényt nem vesszük fel kiszállás előtt, akkor az objektiv tarifa szerint már repül is a bünetetés.

2010-re is belesetmenetes, bünteteésmentes vezetést kívánunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük