2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András:Kenyától Makaóig

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/7442"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Cartour1.thumbnail.jpg" border="0" width="69" height="100" /></a></span></strong>Külön katalógusban jelentette meg 2008-ra szóló egzotikus úti ajánlatait a Car-Tour. A körutazásokat, üdüléseket, városlátogatásokat tartalmazó kínálat figyelemre méltóan színes és érdekes.</p><p>

 

cartour1.thumbnailKülön katalógusban jelentette meg 2008-ra szóló egzotikus úti ajánlatait a Car-Tour. A körutazásokat, üdüléseket, városlátogatásokat tartalmazó kínálat figyelemre méltóan színes és érdekes.

 

cartour1.thumbnailKülön katalógusban jelentette meg 2008-ra szóló egzotikus úti ajánlatait a Car-Tour. A körutazásokat, üdüléseket, városlátogatásokat tartalmazó kínálat figyelemre méltóan színes és érdekes.

benefi1.thumbnail A katalógust a Spa és Wellness Kiállításon mutatta be Benefi Zsolt értékesítési igazgató és a közel nyolcvan oldalas füzet azonnal nagy érdeklődést keltett. Olyan országok találhatók ugyanis benne, amik – így együtt – ugyanazon utazási iroda szervezésében eddig talán nem is voltak elérhetőek. Szentpétervártól Szingapúrig, a sivatagoktól a Himalájáig terjed a választék. Hogy csak egy példát említsünk: bizonyára sokan emlékeznek a híres mondatra: „Fülig Jimmy elnyerte a fizikai Nobel-díjat – a Honolulu Star nevű hajó fedélzetén, a makaó nevű társasjátékon." Nos, ha valaki szeretné kipróbálni, hogyan esik a kártyajáték Makaóban, egy kaszinóban… ezen túl annak sincs akadálya. Részt vehet a Tajvan – Hongkong – Makaó körúton, melynek része a kaszinók felkeresése is.

taj-mahal A Taj-Mahal az örök szerelem emlékműve. De bizonyára örök szerelmese marad Indiának mindenki, egy „all inclusive" indiai körutazás után. Szerepel benne Delhi, a Vörös Erőd, Agra, Jaipur, mindezek mellé még számtalan természeti szépség.

Mostanában divat lett az Arab Emirátusokba látogatni, Hurghada és Sharm el Sheikh pedig kifejezetten „magyarlakta" területté vált. Itt négy- és ötcsillagos szállodák között válogathatunk, meglepően olcsón. Az árak – időponttól függően – száz és száznyolcvan ezer forint között változnak, repülőjeggyel, all inclusive ellátással együtt. Felbukkan a kínálatban Etiópia, Jemen, Kamerun, de még ezeknél is vonzóbb egy szafari Kenyában, Tanzániában pedig a világhírű Ngorongoro tó felkeresése is szerepel a programban. A Masai Mara vidékén fekete orrszarvú, varacskos disznó, leopárd és oroszlán is kerülhet a kameránk elé.

japankorut.thumbnailKilenc napot tölthetünk Japánban, tizenhárom napos a kínai nagykörút és a Szilvesztert akár Shanghai-ban is köszönthetjük – néhány órával korábban, mint Budapesten. A Fülöp-szigetek, Tajvan, Malajzia, Szingapúr, mind vonzó úti cél lehet, ám aki még ezeknél is különlegesebbet akar, azt az Istenek szigete várja. Melyik az? Hát Bali, a távoli és csodálatos világ, a maga ősi, számunkra szinte teljesen ismeretlen kultúrájával.

Más táj, más látványosság, de épp oly varázslatos Indokína. Viet-nam, Laosz, Kambodzsa, Tibet, Nepal, Buthan, az őserdők és a Himalája, ezernyi Buddha és pagoda, hogy a szép lányokról már említés se essék!

rio.thumbnail Bár az utazó számára minden új hely egy új világ, nem feledkezhetünk meg arról, hogy a glóbusz túlfelén ott vár minket az Újvilág! Az Egyesült Államok, a maga kimeríthetetlen természeti gazdagságával, ám ugyanez igaz Közép-Amerikára is. Guatemala, Salvador, Costa-Rica Panama után következhet a Karib-tenger királya, Kuba. A Havanna szivart talán helyesebb volna nem reklámozni, de a hőségben biztosan jól esik majd egy jéghideg pohár Cuba Libre

Mexico, Ecuador, a Galapagos -szigetek, Peru, ahol a titokzatos Nazca-vonalak láthatók, ember legyen a talpán, aki ebből választani tud! Hozzá még ott van Brazília, Rió, a Cukorsüveg hegy és az Iguassu, a Paraná folyó páratlan szépségű vízesése. Hát tessék!

papua.thumbnail A Car-Tour új katalógusának ezzel még mindig nincs vége. Kínálnak utakat Új-Zélandra, Ausztráliába, Melanézia és Polinézia sem hiányzik. Tahiti, a Cook szigetek, a Fidzsi-szigetek, gyerekkori olvasmányaink helyszínei – már mind elérhetővé váltak. Végül pedig ott vannak a pápuák Új Guinea szigetén, egyesek szerint még ma sem biztos, hogy mind leszoktak az emberevésről!

Akik ezt a kockázatot már végképp nem vállalják, maradhatnak itt, Európában is. Választhatnak a karácsonyi barangolások, szilveszteri mulatságok között Ausztriában, Lengyelországban, Erdélyben, Olaszországban, esetleg éppen Szentpéterváron. A végére pedig ott van a velencei karnevál, a maga hamisítatlan, történelmi hangulatával.

http://www.cartouronline.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.