2009. november 13-án, pénteken dedikálással egybekötött könyvbemutató lesz a Werk Akadémián. Réz András új könyve a „Köldök" kerül terítékre.

 

2009. november 13-án, pénteken dedikálással egybekötött könyvbemutató lesz a Werk Akadémián. Réz András új könyve a „Köldök" kerül terítékre.

Réz András újra regényt írt. A Válogatott és hangos szorongásai közben az Orr-ig jutott és most itt a Köldök. „Tisztázni kell ugyanis, mire van éppen kereslet"- írta néhány éve. Ha így halad tovább, akkor a következő regény címére nem is merek találgatni (csak válogatott szorongásokkal). A regény emberek, párok, családok története, amely tényleg a köldök körül forog. Hiszen a köldök magában foglalja a születést, a kapcsolatot, de a test középpontját is. Benne van az érintés, az érzékiség élménye. A Köldök igazi kérdése az, hogy mi tart össze embereket: a szerelem, a szeretet, a megszokás, a szex, az érdek, a magánytól való félelem? Hogy képesek vagyunk-e megérinteni egymást. A regény misztikus szála pedig egyenesen arra keresi a választ, mi tartja össze a világot. Mi történik, ha  felborul a káosz és a rend arány. Amikor már nem erkölcsök és értékek, hanem jogszabályok szabják meg cselekedeteink útját.

A regény 1985-ben kezdődik, és 2035-ben ér véget. Nem nehéz kiszámítani, hogy most éppen ennek a fél évszázadnak a kellős közepén vagyunk. A regény első fele olyasmiről mesél, ami lehetett volna, a második fele pedig arról, ami akár még meg is történhet. Volt jobb, lesz rosszabb – ahogy a regény egyik szereplőjének kedvenc szavajárása mondja. És találgatjuk, mi lesz velünk, a világgal. Réz András is ezt teszi. Az általa elképzelt – megjósolt? – jövő nem túl barátságos: olyan, mint a jelenünk. De legalábbis ebből fejlődik ki. Már az alatt a néhány hét alatt, amióta Réz elkészült a regénnyel, beteljesedett néhány jövőre vonatkozó víziója. De bárhogy forduljon is a világ, a Köldök hősei nem adják fel. Amíg képesek vagyunk megérinteni egymást, van remény.

Igazi történetmesélő regény. Nem köldöknézés.

'85-ös vagy? Akkor most rajtad a sor!

Ha 1985-ben születtél, Réz András új regénye, a Köldök számodra/önöknek is fontos lehet. A története ugyanis 1985-ben indul és 2035-ben ér véget.

Negyedszázad mögötted – negyedszázad előtted. 

Ha '85-ös vagy, mondd el 160 karakterben, szerinted milyen lesz a következő negyedszázad.

Ha elküldöd gondolataidat, szeretettel várnak Réz András legújabb regénye, a Köldök bemutatóján, november 13-án este 6 órakor, a Werk Film, Stílus és Kommunikációs Akadémián. Szeretnénk egy jót beszélgetni eljövendő dolgainkról.

'85-ös vagy? A jövő rajtad is múlik! 

Tehát. Minden kedves és nem kedves érdeklődőt, Réz fanokat és nem Réz fanokat egyaránt szeretettel várnak emberi melegséggel és kívánságteljesítő-géppel és számtalan meglepetéssel az Arany10Top-ban, Budapest v. Arany János u. 10. 4. emelet.

A bizonyára kellemes este vendégei lesznek Réz Anna és a Fábián Juli – Sárik Péter duó, és utána elképzelhető a köldöknézés. Otthon.

Réz András

Köldök

Bp Ulpius ház 2009.

ISBN: 9632543222

Méretek: 142x208x22 288 oldal

Ragasztott puhatáblás

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük